Claudia de Breij betreurt zomerstop VARA-talkshows

Geplaatst op do 31 mei 2012 om 10:04

Claudia de Breij vindt het jammer dat de VARA-talkshows ook dit jaar met zomerstop gaan. Dat laat de cabaretière blijken in VARAgids. De komende zomer wordt misschien nog wel interessanter dan de winter, denkt De Breij. “Matthijs zit uit te hijgen in een huisje op de hei, Jeroen ligt met een lekker wijf op zijn bootje en Paul is iets moois over Bach aan het schrijven. De Nederlandse televisie is op vakantie. Terwijl er geen betere televisiezomer denkbaar is dan deze“, vertelt ze.

Het wordt een bomvolle zomer. “Het EK Voetbal, Olympische Spelen, Tweede Kamerverkiezingen. De onderwerpen liggen voor het oprapen en goede gasten staan te trappelen: hoe moeten al die lijsttrekkers anders de kiezers bereiken?

Geen vragenstellers dus, op Mart Smeets en de zijnen na, dan. En ook weinig opiniemakers: geen lulpraatje op de krukken bij DWDD, en de visionairs aan tafel bij Knevel en Van den Brink zijn toch weer heel andere dan die bij Pauw & Witteman.

Hoe kom je dan nog aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid meninkjes, als dodelende televisiekijker?
27 Reacties op “Claudia de Breij betreurt zomerstop VARA-talkshows”


 1. Piet

  Mooi stukje van haar kant en zit zeker kern van waarheid in.

 2. Den Draaiert Joost

  Ze zouden de publieke zenders zomers gewoon voor 4 maanden moeten sluiten. Er is toch geen flikker op televisie en radio en wat er is zijn herhalingen. Opheffen is nog beter.

 3. Bart V. kijkt tV

  Ach, de meeste talkshows zijn net radioprogramma’s en de gasten draaien hun bekende verhaaltje af, gaan niet in op argumenten er komt weinig verassend nieuws uit. Het is meer het ons-kent-ons circeltje dat aanschuift in deze VARA programma’s. Als het te lastig wordt komt het “Ïk kan er nog niets over zeggen” zinnetje eruit bij de politici. En dat gedraai van die CDA-lijstrekkers over dat ze blij waren dat het uit was met de PVV terwijl het CDA zelf in haar verkiezingsprogramma had staan dat het CDA voor het Boerka verbod is.

 4. Anoniem

  “Hoe kom je dan nog aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid meninkjes, als dodelende televisiekijker?“

  VI Oranje. Het wordt niet voor niets aangeprezen als een talkshow over sport en actualiteiten en er komen een hele hoop verschillende gasten aan tafel.

 5. Daan

  Knevel en vd Brink, Studio Sportzomer, Zomer op 4 en Bureau Sport zijn prima vervangers wanneer je verlegen zit om “meninkjes”. De sleet zat er bij DWDD en P&W trouwens toch al flink op, dus gun ze deze verdiende vekantie.

 6. lisa

  Blijft natuurlijk van de gekke dat de nederlandse televisie 3 maanden op vakantie gaat. Gebeurd in geen enkel land met publieke omroep. Maar hier wel. Van de zotte. Gelukkig bbc en belg er nog.

 7. Ome Frans

  Claudia heeft wel een punt maar op deze manier voorkom je wel overkill. Bovendien hebben programmamakers ook recht op vakantie.

 8. NG

  Claudia heeft alleen behoefte aan VARA-meninkjes. Alsof er niet genoeg andere praatprogramma’s zijn. En koop anders eens een krant!

 9. Ben

  Zegt ook genoeg over het feit dat ze het Claudia het niet alleen laten doen @DWDD dus….

 10. RJ

  Ik vind die hele zomerstop belachelijk, waarom moeten die mensen maanden vakantie hebben terwijl de gewone burger het maar een paar weekjes moet doen? Zijn ze soms iets meer? Menen ze soms dat ze iets harder werken of zo? Blijf het ieder jaar een belachelijk iets vinden.

 11. Piet

  VI Oranje wordt trouwens geweldig:-)

 12. Bas

  @lisa.Ja zit zeker iets in,
  bij de oosterburen ZDF/ARD daar gaan
  de talkshow’s simpelweg de gehele zomer gewoon door/of het word op een buitenlocatie gehouden inplaats van in de studio
  en de dingen die wel stoppen zijn vaak niet langer dan 2 maanden.

 13. MjH

  Tuurlijk heeft Claudia hier een punt. Er zijn genoeg mensen die niet van sport houden.

  Maar gelukkig zijn er genoeg buitenlandse zenders waar nog genoeg te beleven valt. Alhoewel, realiseer ik mij ook dat ook de sport in Duitsland en Belgie de boventoon voeren.

 14. David

  Zou Claudia wel eens verder kijken dan Ned3? De Zomer van 4 wordt het alternatief, daar gaan vele politici langskomen. Natuurlijk minder stijf dan bij P&W, maar dat is juist wel es leuk denk ik. Wilfred, en ook Johan Derksen, hebben zich al eerder bewezen prima interviewers te zijn, ook als het niet om voetbal gaat.

 15. Muilpeer

  Misschien dan toch maar naar de sport zelf kijken en niet naar geleuter erover, Claudia? En wat ik straks stem, kan ik ook zelf wel uitmaken. Daar heb ik geen Felix, Frenk, Prem of Jort voor nodig. Er zijn meer media om je info vandaan te halen.

 16. Anoniem

  Hee DE BREY, OOIT GEHOORD VAN KRANTEN, RADIO ; we kunnen heus wel zonder dat linkse gepeupel met altijd weer dezelfde gasten.

 17. Den Draaiert Joost

  @Anonymous

  En dezelfde meningen

 18. Marcel

  Voor veel mensen is het juist een opluchting om die linkse VARA-meninkjes niet zo vaak te hoeven horen.

  Ennieweetjes, gewoon opheffen die PO. Vraag Jan Mulder maar of hij liever wilt dat de ‘zwakkeren’ een miljard per jaar aan lastenverlichting krijgen, of dat de NPO blijft bestaan (kosten klein miljard).

  Dan zou zijn linkse SP-hart toch moeten zeggen: “Geef dat miljard aan de armen!”.

 19. Rianne

  Ze heeft wel gelijk. Ik vind het ook belachelijk dat die tv shows er iedere zomer uit liggen. Zelfs in de kerst periode hebben ze vakantie.

 20. jeez

  Ben het er ook wel mee eens. Ik val in een zwart gat zonder al mn talkshowtjes :(

 21. nathalie

  Ik mis DWDD ook maar aan de andere kant; een paar maandjes zonder Jan Mulder, Nico Dijkshoorn, Giel Beelen, Felix Rottenberg, Frenk vd Linden, etc is ook wle prettig.
  Volgend seizoen graag andere mensen aan tafel!

 22. Ineke

  En gelijk heb je Claudia! De zenders mogen de kijkers wele eens serieus nemen door ook in de zomer leuke programma’s, films, series etc. uit te zenden. Veel mensen hebben vakantie en blijven om wat voor reden dan ook thuis en hebben dus meer tijd om tv te kijken. Die herhalingen zijn we nu ook wel beu. Zeker voor degene die niet graag sport kijken wordt het armoe.

 23. Anoniem

  En vergeet niet die dikke Paul , die ligt te schransen in zijn bed

 24. Jan

  Claudia is vooringenomen met haar drammerige VARA-meningen. Clau, val me niet lastig met je gezeur. Van jou zijn we in ieder geval verlost deze zomer. Niettemin is het wel vreemd dat ze in Hilversum van al die miljoenen geen alternatief kunnen neerzetten voor de voetbalterreur. En, KRO, asjeblieft geen saaie detectives deze zomer. Geef de kijker eens een intelligent alternatief voor dat tegen een balletje trappen door die nitwits.

 25. Observator

  VI Oranje wordt het uithangbord van de commerciële activiteiten van Johan Derksen. Je kunt geen folder inkijken van de diverse warenhuizen/grootgrutters of er prijkt wel ergens een van Derksen afgeleide reclame. Maar, vooral blijven kijken, RTL-ertjes!

 26. Anoniem

  Eind Juni had best gekund. Voetbal duurt hoog uit tot 18.30 en dan pas weer vanaf 20.45.

 27. Storthoop

  Nu ben ik het zat! Volgende week dinsdag (want die felle VARA-gids van deze week valt natuurlijk veel te veel op in de papierbak), als de creativiteit van de mediacourantredacteur weer tot een Siberisch dieptepunt is afgedaald, kopt MC waarschijnlijk het volgende:
  – DWDD financieel in zwaar weer?
  – Sidekicks DWDD moeten zelf voor kleding zorgen
  – Claudia de Breij jaloers op Yvon Jaspers
  – Claudia: Matthijs stemt kleding af op muzikanten
  – Claudia weet al tijden waar de schoen wringt
  – Rectificatie: Claudia de Breij is wél blij dat TV-seizoen afgelopen is

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.