‘Tv-shows John de Mol te ingewikkeld’

Dagblad De Pers begrijpt niets meer van de meest recente tv-formats van John de Mol. Hij maakt zijn shows te ingewikkeld. Dat schrijft de krant woensdag. De Mol slaagde er in de media niet in om zijn tv-show The Winner Is kort en bondig uit te leggen, en dat is volgens De Pers nou net de crux. “De Mol bedenkt steeds ingewikkelder tv-formats. Op de website van SBS6 staan 462 woorden die uitleggen hoe zangwedstrijd The Winner is in elkaar zit. Sjon, we snappen het niet meer.”

De laatste grote show van De Mol was het Nationaal Songfestival. “in hetzelfde decor als het SBS-zangprogramma. Waar niet alleen een jury beslist, maar ook de kijkbuiskindertjes thuis. En wat deden die honderd buitenlanders in het publiek? John, we zijn vereerd dat je onze spanningsboog zo hoog en vooroorlogs inschat, maar we haken af.”

Vroeger waren de shows begrijpelijker, stelt De Pers. “Maar met iedere extra nul op de Talpa-giro worden de formats ingewikkelder. De Gouden Kooi had al meer spelregels dan zijn illustere voorganger. The Voice kreeg ‘coaches’ in plaats van een jury, die onderling elkaar beconcurreerden. Behalve de beste zanger, duimden we nu ook voor de beste coach.”

Maar nu is er modetegenhanger The Face, waar nieuwe laagjes aan de De Mol-spekkoek zijn aangebracht: de strijd der seksen en de emotionele, maternale ontwikkeling tussen mentor en mentees. En The Winner is…, euh, dat snappen we nog steeds niet.”

Een jury vervangen door coaches was briljant, De Mol. Maar met méér laagjes aan krijgen we het te warm“, besluit de krant.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen