Spuiten en Slikken ‘royaal genaaid’ door nep-junk

De talkshow Spuiten en Slikken van Nicolette Kluijver is zondag in de maling genomen door tafelgast ‘Tommy’, die zich voordeed als dakloos en heroïneverslaafd. Hij is geen van beide. Dat heeft BNN dinsdag laten weten in een verklaring. De redactie van Spuiten en Slikken ‘baalt er verschrikkelijk van’. “Niet alleen wíj zijn royaal genaaid, maar ook de vele kijkers die getroffen waren door zijn aangrijpende relaas. We bieden hen dan ook onze welgemeende excuses aan.”

De redactie van Spuiten en Slikken ontving een dag na de uitzending een mailtje van een bekende van deze ‘Tommy’. “Volgens de bron, die vol ongeloof naar de uitzending had gekeken, was ‘Tommy’ helemaal niet verslaafd noch dakloos, maar woont hij gewoon in een flatje in Tilburg. Aan de hand van een aantal na de uitzending snel verwijderde internetprofielen (met foto’s en zijn echte naam), hebben we kunnen vaststellen dat dit inderdaad lijkt te kloppen.”

BNN is er met open ogen in gegaan. “Onze verbijstering is des te groter omdat we uitgebreide voorgesprekken hebben gevoerd met zowel ‘Tommy’ als zijn ‘begeleider’, waarvan nu duidelijk is dat het zijn vader is.

Vanaf het moment dat we contact hadden met beide zijn ze volledig ‘in character’ geweest, waarbij hun verhaal ook na uitvoerig checken en double-checken met honderden vragen, steeds volkomen consistent bleek te zijn.”

Waarom Tommy het toneelstukje opvoerde, is niet bekend. Volgens diverse media geeft hij drugsvoorlichting op scholen voor 375 euro per keer.

Het fragment is online terug te zien.

 

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen