Na Benidorm Bastards ook Wat Als in race Gouden Roos

Foto: VTMNa de prijzenregen voor Benidorm Bastards, boekt het kleine Vlaamse productiehuis Shelter nu ook succes met Wat Als?. De tv-show, waarvan op dit moment een Nederlandse versie te zien is op RTL 4, maakt kans op een Gouden Roos. Dat heeft Shelter dinsdag gemeld. Tim Van Aelst, bedenker van beide shows, is blij. “Of we de Roos nu winnen of niet, we voelen ons nu al vereerd en geapprecieerd. Deze nominatie bewijst al wél dat Benidorm Bastards geen lucky shot was“, zegt hij.

Wat Als? is genomineerd in de categorie komedie, net als het Britse Black Mirror en het Israëlische The Saddest Sketch Show in the World. “Niet te geloven dat opnieuw één van onze programma’s internationale aandacht wekt van grote televisiemakers“, zegt Van Aelst.

De Gouden Roos is het meest prestigieuze Europese festival voor tv-programma’s. In Kuala Lumpur werden dinsdag de nominaties bekend gemaakt in 13 categorieën. Of Wat Als? zijn nominatie weet te verzilveren, blijkt tijdens het festival dat in mei plaatsvindt in Luzern.

Wat als? ging in april 2011 van start op de Vlaamse tv-zender 2BE en stootte wegens grote populariteit door naar de grotere zender VTM, net zoals dat voorheen ook met Benidorm Bastards het geval was.

Op RTL 4 is Wat Als?! elke zaterdagavond te zien.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen