Jan Smit wil met wigwams naar Songfestival

Foto: TROSJan Smit denkt dat Nederland op het Eurovisie Songfestival flink moet uitpakken met het indianenthema van de act van inzending Joan Franka. Dat heeft hij laten weten op 3FM. Smit ziet het al helemaal voor zich. “Je kunt dit als grap doen in aanloop naar het Songfestival toe. Dat wij van de TROS ook allemaal met een tooi gaan lopen en wigwams neerzetten. Mensen moeten weten dat je er bent. Als je aankomt in Azerbeidzjan en je ziet overal wigwams staan, dan weet je: dat is Nederland.

De discussie over de tooi die Franka droeg, vindt Smit onzin. “Het was even schrikken in het begin. Vooral tegenover Raffaëla, die minder om het lijf had. Maar zij vindt dit mooi, houdt ervan en heeft iets met indianen. Als je dat leuk vindt, moet je dat vooral ophouden en schijt hebben aan de rest. Dat is mijn mening.”

Het is volgens Smit juist onderscheidend. “Joan is heel authentiek. Ze heeft de jurk zelf ontworpen. Dit is zoals zij dit voor zich zag. Ik ben heel blij met de winnaar. Het valt me mee dat iedereen heel positief is over het eindresultaat.”

Zelf dacht Smit dat Raffaëla zou winnen. “Ja, Raffaëla. Het is een gevaarlijke song, die het internationaal goed kan doen. Buiten de kledij om, stond het als een huis. Ik vond het een heel sterke act.”

Het Eurovisie Songfestival vindt in mei plaats in Azerbeidzjan.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen