Indiana Joan snapt niets van ophef over tooi

Joan Franka snapt niet dat er zo veel ophef is ontstaan over haar outfit tijdens het Nationaal Songfestival, waar ze uit winnares uit de bus kwam. Dat vertelt de zangeres in dagblad Spits. Critici vinden dat Joan haar tooi niet moet meenemen naar het Eurovisie. “Ik deed het niet om te shockeren, maar ik snap wel dat dat gebeurt. Ik snap dat er mensen zijn die het leuk vinden en dat er mensen zijn die het niet leuk vinden. Maar zo heftig als dit had ik niet verwacht. Als je kijkt wat er op Twitter staat…

Ze neemt haar tooi graag mee naar Azerbeidzjan. “Ik vind dat heel erg leuk. Ook voor het verhaal van het liedje. Dat gaat over mijn eerste jeugdliefde, toen ik zes was ofzo. Wij speelden net als andere kinderen vaak indiaantje. Ik heb daar hele leuke herinneringen aan. De tooi staat symbool voor het verleden dat je altijd met je meedraagt, dat je je herinneringen altijd bij je hebt.”

De woordgrapjes vliegen Franka om de oren. “De tooi tooi tooi komt echt heel vaak terug. Ik vind ze eigenlijk best wel grappig allemaal, niet stom. ’Indiana Joan wint Songfestival’, stond er in de krant. Nou ja. Ik vind het wel grappig. Weer een nieuwe bijnaam erbij, denk ik maar.

Songfestival-juryleden Ali B en Carlo Boszhard houden niet van de tooi. “Ik zou het weglaten als ik haar was volgende keer. Dit ging wel heel erg ver. Dan denk ik: het is zonde“, zegt Ali B. Boszhard: “De tooi moet af.”

Lenny Kuhr, de winnares van het Eurovisie Songfestival 1969, snapt niets van de kledingkeuze. “Ik begreep niet waarom ze die indianentooi droeg. Het is een beetje gekunsteld om je zo te presenteren. Ze heeft die verkleedpartij absoluut niet nodig.

Songfestivalkenner Cornald Maas denkt er anders over. “Natuurlijk moet ze die tooi op houden.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen