Winston Gerschtanowitz wil winnen van Paul de Leeuw

Winston Gerschtanowitz staat zaterdag eindelijk bovenaan de showtrap als zijn eigen trouwshow Let’s Get Married van start gaat. Hij treedt in de voetsporen van Linda de Mol, die vorige week met Ik Hou Van Holland 2,5 miljoen kijkers trok. Net als De Mol wil Gerschtanowitz concurrent Paul de Leeuw verpletteren. “Als je zoiets presenteert, mogen mensen wel wat van je verwachten. Dat geeft een bepaalde druk, maar dat is gezond. Die spanning, die uitdaging drijft mij“, zegt hij in TROS Kompas. 

Gerschtanowitz waagt zich niet aan een precieze kijkcijfervoorspelling, maar wel wil hij meer kijkers scoren dan RTL Boulevard. “Natuurlijk zijn de kijkcijfers belangrijk, wil ik winnen, maar niet omdat ik niet tegen mijn verlies kan. Ik vind winnen belangrijk omdat het een beloning is voor mijn poging om alles eruit te halen wat erin zit. Ik kan ook goed tegen mijn verlies, alleen niet als ik weet dat ik niet alles heb gegeven.

Het is de eerste grote weekendshow voor de 35-jarige presentator. “Op primetime vrijdag- en zaterdagavond zijn maar weinig kaveltjes te vergeven, en logischerwijs willen ál mijn collega’s daar ook op inschrijven. Begrijp me goed: het is extreem bijzonder dat ik elke dag een mooi programma als RTL Boulevard mag presenteren, maar een presentator kijkt altijd omhoog“, vertelt hij in Veronica Magazine.

Die vrijdag- en zaterdagavond zullen altijd magisch blijven. Daar zijn de programma’s van de Robert ten Brinks van deze wereld te zien, van de Linda‘s, van de Wendy’s en van de Martijns. En binnenkort van Winston! Geloof me: ik zou het echt heel erg jammer vinden als Let’s Get Married niet werkt.”

Let’s Get Married begint om 20.45 uur op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen