‘Tv-show Vrijdag op Maandag moet begrip worden’

Geplaatst op di 29 nov 2011 om 13:30

Remko Vrijdag hoopt dat zijn satirische programma Vrijdag op Maandag een begrip wordt. Dat vertelt de komediant in Mikro Gids. De tv-show, die maandag in première ging met een voor Nederland 3 aardige 430.000 kijkers, is de opvolger van het op Nederland 1 zwaar geflopte Comedy Live. Een uitdaging voor Vrijdag, die het presentatiestokje overneemt van Jan Jaap van der Wal. “Ik hoop dat het programma een begrip wordt, waar je de week vrolijk mee begint“, zegt hij in het blad.

Van der Wal wilde gas terugnemen. “Jan Jaap van der Wal wilde een pet minder dragen: hij produceert, schrijft en was ook nog presentator. Toen hij de nieuwe titel Vrijdag op Maandag voorstelde, dacht ik: leuke naam voor een programma dat de week doorneemt. Later drong het pas tot me door dat ik de anchorman zou worden. Ik moet er nog steeds een beetje aan wennen dat de focus nu op mij ligt.

Comedy Live is één van de grootste Nederland 1-flops ooit. “Het was de vraag of onze absurdistische gekheid wel bestand was tegen de concurrentie van commerciële zaterdagavondprogramma’s. Dat we live uitzonden, was ook spannend. Het ging hopeloos mis toen een acteur zijn tekst vergat bij een scène die ter plekke ondertiteld werd.

De sketches van Vrijdag op Maandag worden een dag van tevoren opgenomen. “Maar er blijft ruimte voor improvisatie en we spelen nog steeds in aanwezigheid van publiek.
19 Reacties op “‘Tv-show Vrijdag op Maandag moet begrip worden’”


 1. Koen

  ‘Tv-show Vrijdag op Maandag moet begrip worden’

  Dit is de eerste goede grap. Het was, is en (waarschijnlijk) blijft een waardeloos/niet-grappig programma dat met de huidige makers gedoemd is te mislukken!

 2. Ma

  @koen, kijk nou maar eerst voordat je het al veroordeeld.

 3. Joey

  Waarom hebben ze als het over satire gaat altijd in programma’s als DWDD over Koefnoen en deze vage bende. Er zijn er maar 2 koning in Nederland als het gaat om satire en komische persiflages en dat zijn Carlo en Irene!!!! Kijk naar die promo van 1000 broodjes ipv 1000 voices dat is toch onwijs leuk!

 4. Derek

  Wat een enorm tenenkrommend programma! Weer een nieuw dieptepunt in de Nederlandse tv-geschiedenis…

 5. Anoniem

  @Joey – Serieus? Carlo doet het best goed maar Irene is gewoon …. Irene. En heb je Koefnoen wel een gezien? Dat is zo goed gemaakt soms bijna te goed.

 6. Valpa

  Ik heb geen één keer gelachen. Nog niet gegniffeld. Er zat één pluspunt in het programma, en dat was de prachtige verschijning van Jennifer Hoffman.

 7. Joey

  @anonymnous. Hoezo goed gemaakt? Vaak chroma key, make up lang niet zo mooi als bij de kantine, slappe humorloze gortdroge teksten die ik zo op papier zie staan bij de scriptschrijvers. Ik vind de kantine 1000 keer beter gemaakt; decors goed nagebouwd, make up prachtig en de karakters van Carlo en Irene zijn super grappig gespeeld. Het enige verschil tussen de kantine en koefnoen is dat koefnoen maatschappij kritisch is en dat maakt het verantwoord om het dan goed te vinden, maar het hardste lach ik om de persiflages van Carlo en Irene.

 8. Anoniem

  @Joey – Dat Carlo en Irene inderdaad kritiekloos zijn vind ik jammer maar niet de reden dat ik ze minder goed vind dat Koefnoen. Ik kijk niet naar Koefnoen omdat ze maatschappelijk kritisch zijn (wat ze overigens vaak niet eens zijn). Maar Paul als Filemon of de stukjes Nesrin (Stijl en Klasse in een garagebox) zijn echt heel erg grappig. Daarnaast vind ik sets of makeup echt totaal niet belangrijk voor een persiflage. Wat kan mij dat nu schelen dat RTL er meer geld tegenaan heeft gesmeten dan de AVRO bij Koefnoen.

 9. Wouter

  Jammer, in DWDD had ik het idee dat dit een leuk programma zou zijn. Wat een afgang, heeft iets weg van acteren voor beginners. BNN doe er verstandig aan en hou het bij deze ene aflevering.

 10. Ano Nymous.

  Niks haalt het natuurlijk bij de koningen van de satire en absurde humor: Jiskefet. Koefnoen komt wel eens in de buurt.
  Carlo & Irene mochten willen dat ze er in de buurt kwamen. Als er iets NIET grappig is is het wel Carlo & Irene.
  Als ik Carlo Boszhard ook maar ergens zie op TV ben ik binnen 3 seconden weggezapt. Zo irritant aandachtvragend en niet leuk is die man.

 11. T-bone

  Tenenkrommend slecht was dit. Enorm flauwe en voorspelbare grappen en rommelig uitgewerkte sketches, die werkelijk kant noch wal raakten. Ben ook geen fan van de TV-kantine, maar daar zit bij tijd en wijle tenminste nog eens een goeie (woord)grap of rake persiflage in. Ik zou beide programma’s niet eens durven vergelijken met KoefNoen, want dat ligt toch een paar niveau’s hoger. Goeie thema’s, goed uitgewerkt en vaak met een diepere laag. Niet alleen erg grappig, maar het zet je ook aan het denken over bepaalde (al dan niet maatschappelijke) thema’s. Dit soort flutprogamma’s doet me weer verlangen naar de absurde humor van Jiskefet of de scherpe satire van “van Kooten en de Bie”. Het zal de tijdgeest wel zijn, want als zelfs zulke lullige programma’s als “Ik hou van Holland” of “Boer zoekt vrouw” mega-hoge kijkcijfers scoren, ben ik toch bang dat we in Nederland massaal aan het debiliseren zijn.

 12. noah

  de dames van voetbal international was wel humoristisch! maar idd het kan veel leuker.

  de beste comedy tv is voor mij met kop en schouders er boven uit Toren C! dat is echt de hele tijd lachen, goede make up! oogt verre van amateuristisch. En ik lig voor meer van de helft dubbel van het lachen!

 13. Ano Nymous.

  T Bone. Dat idee heb ik al een tijdje. Dat Nederland steeds harder aan het debiliseren is. Ook wat betreft muziek.
  Tegenwoordig heeft men een TV show nodig om de smaak te bepalen, te laten bepalen wat de volgende ster wordt. Zelf op muzikale ontdekkingsreis, stel je voor.
  John de Mol bepaalt de muzikale smaak van Nederland wel…

 14. Noxue

  Ik zag gisteren hoe ze VI nadeden. Precies zoals in het echt. Voor Hansie die allemaal rare houdingen aanneemt. Prachtig. Of het ook een sterk programma is dat weet ik niet. Laten we kijken hoe het zich ontwikkeld.

 15. Art Lobema Getsen

  Mensen wat was dat gister slecht zeg. Alleen die Vrouwen International was in het begin nog grappig en daarna werd het slechter en slechter. Nouja, een troost het kan in principe alleen nog beter worden.

 16. Kim

  Welk programma won vorig jaar ook al weer de Televizierring?

 17. Sandert

  Ik begrijp niet goed waarom er zoveel satire moet zijn op de Nederlandse tv. Altijd weer die grappig bedoelde sketches en typetjes… Om moe van te worden!

 18. esther

  Teksten waren niet goed, vooral die man achter dat bureau was erg (Remco Vrijdag). Met satire over de afgelopen nieuwsweek had het niet te maken.

  Jennifer Hoffman moet in een beter programma! Zij is echt een fijne verschijning op TV.

 19. Erwinus

  Vrijdag op maandag, net zo saai als op je werk op maandag wanneer je geen goed verhaal hebt over je weekend! Zegt genoeg lijkt mij.

  Inderdaad, Toren C, Jiskefet, Koot en Bie is favoriet. De TV-kantine is ook wel leuk maar heeft af en toe een onderbroekenlol gehalte.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.