‘Tv-show Vrijdag op Maandag moet begrip worden’

Remko Vrijdag hoopt dat zijn satirische programma Vrijdag op Maandag een begrip wordt. Dat vertelt de komediant in Mikro Gids. De tv-show, die maandag in première ging met een voor Nederland 3 aardige 430.000 kijkers, is de opvolger van het op Nederland 1 zwaar geflopte Comedy Live. Een uitdaging voor Vrijdag, die het presentatiestokje overneemt van Jan Jaap van der Wal. “Ik hoop dat het programma een begrip wordt, waar je de week vrolijk mee begint“, zegt hij in het blad.

Van der Wal wilde gas terugnemen. “Jan Jaap van der Wal wilde een pet minder dragen: hij produceert, schrijft en was ook nog presentator. Toen hij de nieuwe titel Vrijdag op Maandag voorstelde, dacht ik: leuke naam voor een programma dat de week doorneemt. Later drong het pas tot me door dat ik de anchorman zou worden. Ik moet er nog steeds een beetje aan wennen dat de focus nu op mij ligt.

Comedy Live is één van de grootste Nederland 1-flops ooit. “Het was de vraag of onze absurdistische gekheid wel bestand was tegen de concurrentie van commerciële zaterdagavondprogramma’s. Dat we live uitzonden, was ook spannend. Het ging hopeloos mis toen een acteur zijn tekst vergat bij een scène die ter plekke ondertiteld werd.

De sketches van Vrijdag op Maandag worden een dag van tevoren opgenomen. “Maar er blijft ruimte voor improvisatie en we spelen nog steeds in aanwezigheid van publiek.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen