Tv-producent IDTV stopt met filmtak

Producent IDTV stopt met het maken van speelfilms. Het bedrijf, dat onder meer De Heineken Ontvoering, Alles Is Liefde en Bride Flight maakte, gaat terug naar haar oorsprong: het produceren van tv-programma’s. Dat heeft de organisatie maandag laten weten. Shula Rijxman, de grote baas van IDTV, vindt filmproducties te risicovol. “Gezien de huidige markt, richt je je op dat waar je goed in bent en dat wat het minste risico’s met zich meebrengt“, zegt ze in een reactie.

De CEO is trots op wat IDTV Film bereikt heeft, maar ziet geen toekomst meer voor de filmtak. “Om tegenwoordig speelfilms te produceren op het niveau waarmee we dat gedaan hebben, moeten er grote investeringen worden gedaan. Het doen van dit soort investeringen betekent dat er risico’s worden genomen.”

Frans van Gestel, filmproducent van IDTV, blijft het komende jaar nog betrokken bij de productie van dramaseries voor televisie. “Dat geeft mij het vertrouwen dat we onze dramaseries met dezelfde hoogstaande kwaliteit kunnen blijven produceren“, aldus Rijxman.

Concurrent Eyeworks heeft momenteel bioscoopsucces met de film Nova Zembla.

IDTV legt vanaf 1 december alleen nog de focus op het produceren van telev¬isieprogramma’s, documentaires, evenementen en dramaseries. De producent gaat terug naar haar oorsprong en neemt daarmee afscheid van haar filmtak. Frans van Gestel, filmproducent, blijft het komende jaar nog betrokken bij de ontwikkeling en productie van dramaseries bij IDTV.

Shula Rijxman, CEO IDTV: ‘De afgelopen jaren zijn er prachtige films gemaakt bij IDTV. Films die goed zijn bezocht, bekroond zijn met vele prijzen en waar we ongelooflijk trots op zijn. Om tegenwoordig speelfilms te produceren op het niveau waarmee we dat gedaan hebben, moeten er grote investeringen worden gedaan. Het doen van dit soort inves¬teringen betekent dat er risico’s worden genomen. Gezien de huidige markt, richt je je op dat waar je goed in bent en dat wat het minste risico’s met zich meebrengt. Ik ben heel blij dat Frans van Gestel, naast Idse Grotenhuis, hoofd Dra¬ma, betrokken blijft bij IDTV en wij voorlopig gebruik kunnen blijven maken van zijn expertise.  Dat geeft mij het vertrou¬wen dat we onze dramaseries met dezelfde hoogstaande kwaliteit kunnen blijven produceren.

Frans van Gestel, producent IDTV Film: ‘Na vier succesvolle jaren bij IDTV Film waarbij we de laatste twee jaren achter¬eenvolgens het Gouden Kalf voor beste film wonnen, werd het weer tijd om op eigen benen te staan en een onafhanke¬lijke koers te varen. Ik heb er begrip voor dat IDTV gezien de huidige marktomstandigheden terug gaat naar haar core business. Met veel plezier zal ik ze nog van advies dienen binnen de drama afdeling.’

IDTV
IDTV, opgericht in 1977, is als een van de grootste, onafhankelijke productiemaatschappijen van Nederland,
toonaangevend in de ontwikkeling en productie van (gesponsorde) televisieprogramma’s, dramaseries, documentaires en evenementen. Opdrachtgevers zijn zowel televisieomroepen en -zenders als bedrijfsleven en overheid.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen