SpangaS-acteurs rollen megacondoom om Munttoren

Geplaatst op di 29 nov 2011 om 10:41Acteurs van kinderserie SpangaS rollen woensdag met speciale lichtprojectie een megacondoom om de Munttoren in Amsterdam. Na afloop delen de spelers uit de NCRV-serie bovendien gesigneer- de condooms uit aan voorbijgangers. Dat heeft de organisatie laten weten. Het hullen van de Munttoren in een lichtcondoom van 35 meter lang is een initiatief van Stop Aids Now. Met de twee dagen durende actie vraagt het goede doel aandacht voor seksuele voorlichting en de strijd tegen aids.

Stop Aids Now voert tot en met 6 december landelijk actie met de campagne Voorlichting Redt Levens. Naast abri’s in het hele land, zet het goede doel ook radio- en tv-spotjes in.


8 Reacties op “SpangaS-acteurs rollen megacondoom om Munttoren”


 1. kwikjealex

  Leuk voor de 10 jarige kijkers.

 2. Jerrold

  Dubbel dit zeg! ze willen een goed doel helpen, dus dat is goed! Maar de kijkers zijn zoals al vermeld een jaar of 10…

 3. jasper de rouw

  Raar!!! Als ze dit nou door GTST acteurs zouden laten doen maar die serie is voor kinderen! Lekker voorbeeld. Aids stop je ook door te laten weten dat je niet zomaar met iemand t bed induikt…

 4. Valpa

  Juist voor kinderen is een goede seksuele voorlichting goed. Op je 10e is het heus niet gek om te weten dat een condoom geen overbodige luxe is, ook al zullen ze nog een paar jaar wachten met het eerste gebruik.

 5. !#Michael#!

  @ Valpa

  Hear hear!!

 6. Whiskyfan

  Al in groep 6 krijgen de kinderen hun eerste sexuele voorlichting. Misschien klinkt dit wat vroeg in de oren van de hedendaagse ouders, maar het is helaas nodig. De kinderen worden al op zeer jonge leeftijd geconfronteerd met dit soort zaken via TV films / series / videoclips en internet. Ik las laatst dat meer dan 80% van de 12-jarige jongens al eens pornofilms of clips hebben gekeken op internet.

  Dus als je het zo bekijkt is het helemaal niet zo gek om de SpangaS acteurs dit te laten doen en zo hiermee hun doelgroep (9 – 13 jaar) hiermee te confronteren.

 7. Anoniem

  @Valpa – Helemaal mee eens! Beter te vroeg dan te laat. Nederland heeft een van de laagste aantal tienerzwangerschappen ter wereld. En ook op het gebied van SOA’s scoort Nederland okay (kan beter).

 8. bibi

  een beetje raar

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.