Paul Witteman te gast in talkshow Antoine Bodar

Geplaatst op di 29 nov 2011 om 13:24

Foto: Leendert van JansenPaul Witteman heeft de uitnodiging van Antoine Bodar geaccepteerd om te gast te zijn in zijn talkshow Eeuwigh gaat voor Oogenblick. Het programma keert na twintig jaar afwezigheid terug op tv en Witteman zit in de eerste aflevering. Dat heeft omroep RKK dinsdag laten weten. Bodar wil diverse onderwerpen aansnijden. Hij zal met Witteman praten “over diens katholieke jeugd, de overeenkomsten tussen religie en kunst en troost in de muziek“, aldus een woordvoerder.

Eeuwigh gaat voor Oogenblick is een talkshow waarin de bekende priester Bodar met toonaangevende mensen uit Nederland en Vlaanderen praat in ‘verstilde sfeer’. “Reflectie en zingeving zijn de hoofdthema’s.

Er komen in eerste instantie drie afleveringen. De eerste met Witteman is op tweede kerstdag, om 17.35 uur op Nederland 2. De tweede aflevering is met Adriaan van Dis en volgt een dag later op hetzelfde tijdstip. Wie de dag daarna te gast is, is nog niet bekend.
4 Reacties op “Paul Witteman te gast in talkshow Antoine Bodar”


 1. Koen

  De rollen een keer omgedraaid. Ben benieuwd, hopelijk niet te saai!

 2. Ineke

  Ik heb ontroerd geluisterd naar deze 2 integere mensen. Paul Witteman gaf zich zo ontzettend bloot. Heel erg knap van hem! Geweldig mooi! Ik heb heel veel herkend van allebei. Het kwam in mijn ziel terecht.

 3. Leo Koot

  Ik ben een bewonderaar van Witteman als het gaat om zijn interview methoden. In het vraaggesprek met Bodar heb ik mij toch geergerd aan zijn absolutistisch verbergen van zijn eigen onzekerheden. Het overlijden van zijn vriend voert hij op als een belangrijke aanleiding voor zijn breuk met zijn katholieke verleden. Hij zou eens moeten weten welke treurigheden ik allemaal meegemaakt heb en nog meemaak. De gelovigen worden door hem weggezet als luisteraars naar onzin (zijn eigen ouders!) en als toeschouwers van poppenkast! Het valt mij tegen dat hij niet dieper over de zin van het leven en lijden heeft nagedacht. De hierarchie in de kerk behoort tot het zogenoemde heilsinsituut, dat ik voor mij niet van zo wezenlijk belang acht.Zijn bewering dat alles op toeval berust gaat voor mij helemaal te ver!

 4. Joke

  Geboeid gekeken en geluisterd naar 2 zo toaal verschillend denkenden. Ik nodig Paul van harte uit met mij een keer deel te nemen aan de ‘familieopstellingen’ bij het trainingsinstituut NTI/NLP in Limmen. Schoon schip maken met een vader die niet ‘ zo erg’ in hem geïnteresseerd was, zal Paul veel inzicht kunnen verschaffen in de herkomst van zijn ‘onzekerheden’ en weerzin tegen het geloof in God.
  Pràchtig gesprek!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.