‘Let’s Get Married sentimentele hutspot’

Geplaatst op ma 28 nov 2011 om 15:00

Tv-recensent Marcel Peereboom Voller vindt dat ‘het zaterdagavondgevoel’ een cliché is geworden door het programma Let’s Get Married. Dat zegt hij maandag in De Telegraaf. Volgens Voller ligt het gezellige karakter er te dik bovenop in de show van presentator en bedenker Winston Gerschtanowitz. “Op mij komt het over als een sentimentele hutspot, waarvan ik me niet kan voorstellen dat kijkers hier jaren later nog met warme zaterdagavondgevoelens op terugkijken“, stelt hij.

Hij vindt de makers weinig origineel. “Winston grijpt terug op de Honeymoonquiz, Love Letters en All You Need Is Love. Ook hier weer overbekende spelletjes als Ballonnetje Prik en Hoger of Lager, vermengd met tranentrekkende momenten tijdens het aanzoek en de bruiloft zelf.”

Voller ziet hetzelfde gebeuren op de zaterdagavond van de concurrent. “Op SBS 6 is Jeroen van der Boom op jacht naar de heilige graal van televisieland, maar ook hier geldt dat hét gevoel ver is te zoeken. Ondanks het enthousiasme warmee de zanger Wedden Dat Ik Het Kan presenteert, wordt het nooit meer zo zaterdagavond als toen heel Nederland naar Jos Brink en zijn weddenschappen keek.”

Televisiemakers zouden juist innovatief moeten zijn, en niet altijd teruggrijpen op oude successen. Resultaten uit het verleden bieden immers geen garantie voor de toekomst.”
37 Reacties op “‘Let’s Get Married sentimentele hutspot’”


 1. Robin

  Hij heeft in dit geval gewoon gelijk.

 2. Daan

  Ik wil nog even complimenten maken voor Winston. Zijn debuut bij een grote show heeft met succes afgelegd. Hij was innemend, luisterde goed, plaatste zichzelf niet op de voorgrond, was ad rem, oprecht geinteresseerd en als geheel een frisse verschijning. De show was wellicht wel erg vergelijkbaar met de hierboven genoemde programma’s maar waarom zou dat een probleem zijn?

 3. Schemerlamp

  @Schemerlamp
  Mon 28 Nov 2011 om 14:12

  Bedankt Mediacourant.

 4. Frank

  Kijk naar het grote succes van Ik Hou van Holland. Ook een bij elkaar geraapt programma en bovendien het cliché zaterdagavond-gevoel. Dit verhaal gaat niet helemaal op dus.

 5. Ma

  Sorry maar ik heb helemaal niets met Tv-recensenten en al helemaal niet met Marcel Peereboom Voller. Ze verkondigen hun eigen mening/smaak en zijn dus daardoor niet objectief te noemen.

 6. Joris

  compleet mee eens!!!! RTL denkt met alles te scoren, nou nee!!!

 7. Anoniem

  het was ook “BAGGER”TV,hoor

 8. kwikjealex

  Waarom zegt hij niks over die saaie momenteel waar ze enkel aan het janken waren?

 9. Stekelbaars

  Peereboom Voller heeft bepaald niet de wijsheid in pacht, sterker: slaat tweemaal de plank mis. Het zaterdagavondgevoel bestaat niet meer: we stemmen niet meer met 5 mln af op de Willem Ruisshow of Wedden Dat. Innovatie is bovendien meer iets voor PO dan voor CO, die toch vooral hoge cijfkijkers moet halen voor de adverteerders. en daar slagen ze glansrijk in. Niks mis met het in een nieuw jasje gieten van succesformules; er zijn hele volksstammen die niets liever willen dan knusse, herkenbare TV. Complimenten voor de producent die dat weet op te frissen voor de nieuwe generaties.

 10. Schemerlamp

  @Stekelbaars
  Mon 28 Nov 2011 om 15:29

  Makkelijk geld verdienen bij de PO en CO bedoel je zeker !!

 11. JaJa

  Nou Joris, heel wat uitroeptekens in je post. Maar dat neemt niet weg dat er 1,6 miljoen mensen naar gekeken hebben. Gewoon een groot succes dus. Oftewel: het scoort (niet nodig om hier zeven uitroeptekens achter te zetten).

  En ach ja… wat leuk dat iemand recensies schrijft, en dan komt met zulke dooddoeners als ‘Televisiemakers zouden juist innovatief moeten zijn, en niet altijd teruggrijpen op oude successen. ‘

  Aardig bedoeld hoor, maar unieke formats zijn lastig te bedenken. Het meeste is al weleens gedaan. Het gaat erom of datgene wat je doet goed wordt gedaan. En daar kan ik in dit geval nog niet over oordelen, want ik heb het nog niet gezien.

 12. Anoniem

  @ma – Euh …. een recensent is ook niet objectief. Dat is niet het doel van een recensie. Hij geeft zijn mening en onderbouwd deze met argumenten. Dat heeft hij uitstekend gedaan en of jij het nu met hem eens bent is niet relevant.

 13. TALPA = ARMOEDE

 14. Henk

  Gelukkig is dat “nieuwe” programma van debiele Paultje wel heel errug innovatief en orgineel en grijpt hij nooit terug op oude successen. Al 27 jaar lang Theo en Thea en al 27 jaar komt de Sint trouw langs, ongeacht de titel van zijn programma. Hij is zelfs zo vernieuwend dat tie het nog niet eens aandurft om de nieuwe Sint uit te nodigen, dat wordt weer gewoon die allang gestopte Sint van de afgelopen 27 jaar, anders raakt debiele Paultje tezamen met de leden van de Jostiband kompleet van slag . ;)

 15. Schemerlamp

  @Anonymous
  Mon 28 Nov 2011 om 15:42

  100 punten.

 16. Yossarian

  Inderdaad JaJa. Een recensie is PER DEFINITIE niet objectief. Objectieve recensies bestaan niet, net zomin als objectieve betogen en beschouwingen. Dat is juist de charme van het genre.

 17. Wiebelteentje

  Dan kijk je toch gewoon niet !!!
  Heb je geen afstandsbediening??

  Ik heb er van genoten, en vele mensen met mij.

 18. robb

  Hij heeft helemaal gelijk wat Jos Brink betreft en zo zijn er nog wel meer. Mies ook met een van de acht,daar gebeurde wat onverwachts het was ook live tv, en liep zo een half uur uit.
  Maar dat heeft niemand meer ze lezen nu hun tekstje voor en met veel knippen en plakken, het enige wat spontaan overkomt zijn Linda en Paul en dat word ook opgenomen,maar deze generatie weet niet beter.

 19. Youri

  Ik vond het wel leuk! gewoon lekker om lekker te kijken in de avond

 20. Linda de Muis

  Zijn er echt serieus mensen die die wanproduct gaan verdedigen? Hij raakt 1 miljoen kijkers kwijt tov IHVH. En als je de teleurgestelden volgende week eraf trekt mag hij blij zijn 1.2 miljoen over te houden. Nee, talent heeft Winston maar voor 1 ding; likken bij de baas.

 21. Anoniem

  ik vond het een super leuk programma. ik vind het juist goed dat er weer dat soort ouderwetse tv terug komt maar dan in een nieuw jasje! Kijk volgende week weer. En toch zullen er een hoop tv-producenten denken shit. die dikke 1.600.000 kijkers had ik ook wel gewild. Het hoeft niet altijd innovatief te zijn om te scoren dat blijkt maar weer eens.

 22. zapp

  Tja, huize talpa. Het combineren van wat formats tot een nieuw zogenaamd zelf verzonnen format.

 23. zapp

  Pereboom: Groot gelijke jongen! Originaliteit is iets wat ik hier al jaren probeer te promoten. Maar het lijkt maar niet in het hilversumse te worden gesnapt.

 24. henk

  Wij zijn ook gewend geraakt aan brutale tv daar was Jos ook niet vies van, ook Gorden,Paul en Carlo kunnen dat,daarom denk ik dat Winston het niet zal redden hij is te braaf en dat verveelt.

 25. Anoniem

  Zaterdagavondgevoel van wedden dat met Jos Brink??? Dit programma heeft NOOIT op de zaterdagavond gestaan!

 26. Gibby

  Hei Perenboom dit onderstaande stukje heb je uit mijn reactie gepikt.
  Ik eis mijn royalties hiervoor op
  *
  “Televisiemakers zouden juist innovatief moeten zijn, en niet altijd teruggrijpen op oude successen. Resultaten uit het verleden bieden immers geen garantie voor de toekomst

 27. Andre Willems

  Ach dit programma is duidelijk voor het klapveevolk van RTL 4 gemaakt. Al is het nog zo slecht je hebt altijd de afstandsbediening nog. Maar slecht is en blijft het.

 28. Michel

  Ik begrijp nooit zo goed dat mensen (Als ze word gevraagd naar waar ze vroeger naar keken) altijd zo terug grijpen op dat zaterdagavond gevoel. Met natte haartjes op de bank en met een chips kijken naar Wedden Dat en Ron’s Honymoonquize. Waarom ik het niet begrijp is omdat bijna alle grote shows in de jaren 70/80/90 nooit op Zaterdagavond zijn uitgezonden. Dat kwam o.a. omdat alle omroepen een eigen avond hadden.Fred Osters Weekendquize was welliswaar op zaterdag en ook de shows van Willem Ruis maar, 1 van de 8 was altijd door de weeks. Wedden dat kwam altijd bij de Avro op Maandag, Evenals De Uitdaging en Fort Boyrad. De grote shows van de NCRV met Frank Masmijer kwamen op Maandag (alleen Ted’s Familieshow kwam op zaterdag), De Staatsloterij show kwam altijd op Dinsdag. All you need is love ook. Deze kwamen op NED2 en stonden tegenover de shows van de Postcode Loterij (welke later van zender en naar de zondag verhuisden), Bij RTL4 was verder de Donderdagavond de grote spelshowavond met alle shows van Henny Huisman (Maandag en Dinsdag bij de KRO in de jaren 80), Ron Brandsteder (in de jaren 80 bij de TROS op Vrijdag), Wedden dat, Straat op Stelten, Doet ie het of doet ie het niet (in de jaren 80 op Dinsdag en Zondag bij de Vara) etc Love Letters (eerst op Vrijdag bij de TROS en later op de Donderdag. Opvolger Homerun ook op Donderdag. Er waren wel amusements programma’s op de zaterdagavond maar, die waren allemaal veel kleiner en dit betrof nooit de grote show. Raar dat mensen dat toch altijd noemen.

 29. Jose

  Marcel Peereboom Voller…die kijkt liever naar een reportage over de geschiedenis van het Spiraaltje bij de VPRO en in de gay leer scene in Amsterdam. Laat het televaag mevrouwtje toch lekker blaten!

 30. Schemerlamp

  @Jose
  Mon 28 Nov 2011 om 20:19

  Toch heeft hij dit stuk HEEL goed geschreven, ik geloof hem wel, maar u niet.

 31. Ruben

  het heeft te maken met een soort gevoel en we noemen het een zaterdagavond-gevoel maar alle grote tv hits van vroeger waren bijna nooit op zaterdagavond inderdaad.

 32. Schemerlamp

  @Ruben
  Mon 28 Nov 2011 om 21:01
  Toen was er elke avond wel wat op de TV, of je nam een programma op.
  Nou komen al die (uitgemolken!!) programma’s weer terug. En de winsten gaan in de zakken van die “producenten” en “omroepen” en “CO” bedrijven.

 33. d'amsterdammertje

  Zeker achterhaald en oudbollig. Dacht even dat het een remake was van Ron’s honeymoon quiz. Gelukkig niet van onze belastingcenten maar wel met scene-moment betalend advertisement. De adverteerder bepaald op welk moment de kijker de recclame te zien krijgt. Gewoon met z’n allen aan de massamanipulator.

 34. 360

  Als je voor TV een zaterdagavond gevoel nodig hebt ben je wel heel zielig. Deze recensent heeft blijkbaar geen leven.

  Als je nu nog terug denk aan die tijd van vroeger moet je maar 24/7 naar Nostalgienet kijken ofzo.

  Stel je voor dat we nu nog steeds precies dezelfde programma’s als 15 jaar geleden hadden. Wees blij dat er eens wat anders op TV is.

  Beter dan elke week naar Paul de Leeuw kijken die al jarenlang hetzelfde truukje doet.

 35. anonymus

  was gewoon dom slap aftreksel, die winston is een gladde aal en hielelikker, de queen docu op ntr was vele malen mooier. die peerenboom heeft helemaal gelijk, het ontbreekt bij het jonge zg talent nl aan orginaliteit.

 36. jen

  Ik snap niet dat er telkens programma’s moeten komen die het ‘zaterdagavondgevoel’ terug moeten brengen. Zoals het in de jaren 60, 70 en 80 waren zal het toch nooit meer zijn! (hoeft voor mij ook niet eigenlijk)
  Iedereen praatte en keek toen naar hetzelfde omdat de keuze nu eenmaal minder was dan nu!
  Los daarvan vind ik Winston een enorm irritant ventje die meent bij de top van de presentatoren van NL te horen en die plek heeft hij toch nog lang niet verdiend. Vandaar dat ik het programma ook niet gezien heb. Maar dat is MIJN mening, net zoals die recensent ook ZIJN mening verkondigd.

 37. wist u dat...

  Endemol bereidt een lawsuit voor tegen Talpa wegens het jatten van Love Letters. Deze week komt dat naar buiten, prettige wedstrijd mensen.

  Winston is behalve leugenachtig ook gewoon dom bezig, dat gekweel met ‘zelfbedacht dit’ en ‘zelfbedacht dat’ (ter compensatie van het feit dat alles is gejat en slecht gekopieerd). Hier ga je niet mee wegkomen, haha.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.