‘Let’s Get Married sentimentele hutspot’

Tv-recensent Marcel Peereboom Voller vindt dat ‘het zaterdagavondgevoel’ een cliché is geworden door het programma Let’s Get Married. Dat zegt hij maandag in De Telegraaf. Volgens Voller ligt het gezellige karakter er te dik bovenop in de show van presentator en bedenker Winston Gerschtanowitz. “Op mij komt het over als een sentimentele hutspot, waarvan ik me niet kan voorstellen dat kijkers hier jaren later nog met warme zaterdagavondgevoelens op terugkijken“, stelt hij.

Hij vindt de makers weinig origineel. “Winston grijpt terug op de Honeymoonquiz, Love Letters en All You Need Is Love. Ook hier weer overbekende spelletjes als Ballonnetje Prik en Hoger of Lager, vermengd met tranentrekkende momenten tijdens het aanzoek en de bruiloft zelf.”

Voller ziet hetzelfde gebeuren op de zaterdagavond van de concurrent. “Op SBS 6 is Jeroen van der Boom op jacht naar de heilige graal van televisieland, maar ook hier geldt dat hét gevoel ver is te zoeken. Ondanks het enthousiasme warmee de zanger Wedden Dat Ik Het Kan presenteert, wordt het nooit meer zo zaterdagavond als toen heel Nederland naar Jos Brink en zijn weddenschappen keek.”

Televisiemakers zouden juist innovatief moeten zijn, en niet altijd teruggrijpen op oude successen. Resultaten uit het verleden bieden immers geen garantie voor de toekomst.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen