Jon van Eerd teleurgesteld in DWDD en Pauw & Witteman

Foto: AVROJon van Eerd vindt dat De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman hun urgentie verloren hebben. Hij kijkt het niet meer zo vaak als vroeger. Dat vertelt de acteur in VARAgids. Van Eerd raadt de makers aan te variëren. “Er was een tijd dat ik DWDD móest zien, dat heb ik niet meer. En dat geldt ook voor Pauw & Witteman. Ik vind de redacties weinig inventief. Bart Chabot hoeft maar een scheet te laten en hij zit weer aan tafel. Een beetje variatie zou welkom zijn“, zegt hij in het televisieblad.

Zijn partner Ton Fiere, directeur van M-Lab, een laboratoriumtheater voor musicals, is het daarmee eens. “Ik word eerlijk gezegd wel een beetje moe van de steeds terugkerende gasten in De Wereld Draait Door. De ene keer is Marc-Marie er tafelheer en een week later is-ie weer te gast. En met Halina Reijn en Jack de Vries heb ik het nou ook wel gehad hoor.

Jon kijkt liever naar pure televisie. “Het liefst kijk ik naar echte mensen, in bijvoorbeeld Tussen Kunst & Kitsch en De Rijdende Rechter. Die rechter zelf is ook heel echt. En Kunststof is een prima programma. Joost Karhof doet dat heel goed. Net als Cornald Maas trouwens in Opium. En Wie is de Mol is ook uitstekend.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen