Frits Sissing verbiedt kinderen Oh Oh Cherso

Foto: AVROFrits Sissing wil niet dat zijn kinderen naar ordinaire realitytelevisie op RTL 5 kijken. Hij maakt ze liever warm voor een programma dat hij zelf presenteert. Dat vertelt de AVRO-presentator in Avrobode. Sissing let goed op wat zijn kroost kijkt. “Ik vind het bijvoorbeeld nog geen goed idee dat mijn dochters van tien jaar naar Oh Oh Cherso kijken. Dan heb ik liever dat ze mijn cultuur- en geschiedenisquiz Slag bij Nieuwpoort kijken. Daar leren ze tenminste wat van en het levert leuke gesprekken met ze op.

Hij vindt het bij de opvoeding horen om kinderen mediawijs te maken. “In principe vind ik tv-programma’s niet snel te ver gaan, televisie is er om ieder wat wils te bieden. Dat betekent niet dat ik vind dat iedereen per definitie maar alles moet zien, daar heb je als ouder ook een taak in.

De AVRO-coryfee ergert zich soms rot aan de kinderen van nu. “Ik kan me ergeren aan het gebrek aan beleefdheid van kinderen. Als een kind mij met ‘je’ aanspreekt, vind ik dat op zich niet heel erg, mits het met een brutale ondertoon is.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen