Europa League blijft bij RTL 7

De voetbalwedstrijden uit de Europa League zijn ook de komende drie jaar te zien bij RTL 7. De mannenzender heeft hiervoor dinsdag het lopende contract met de UEFA verlengd. Dat heeft RTL laten weten. Marco Louwerens, programmadirecteur van RTL 7, is blij met de deal. “Voetbal is een belangrijk thema voor onze mannenzender en zeker de Europa League hoort echt bij RTL 7. Wij waren niet voor niets de eerste die dit Europese toernooi op de buis brachten.”

RTL 7 kan zich goed profileren met de goed bekeken Europa League. “Destijds zijn we er ingestapt om live clubvoetbal op het open net aan de kijker te kunnen bieden en te laten zien hoe ‘onze jongens’ het doen tussen de andere Europese clubs. Omdat de Nederlandse clubs elk jaar weer een mooie rol spelen in de Europa League, ligt dit toernooi dicht bij onze kijker.

De Europa League is sinds de start in 2009 te zien bij RTL 7. Elk jaar dringen Nederlandse clubs door tot de eindronde van de opvolger van de UEFA Cup. Afhankelijk van de uitzendtijd trekken de duels vaak meer dan een miljoen kijkers.

Het voetbalpakket van RTL 7 bestaat nu uit de Europa League, Jupiler League en Jong Oranje.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen