‘Dramaserie Mixed Up veel te saai’

Geplaatst op wo 30 nov 2011 om 15:14

De tv-serie Mixed Up van de NCRV is veel te saai. Het blijft maar sukkelen. Dat schrijft tv-recensent Willem Pekelder woensdag in Trouw. Na drie episodes is er volgens Pekelder nog ‘geen enkel zicht op spannende ontwikkelingen of heftige botsingen’. “Steeds als je hoopt op de explosie van een gillende keukenmeid, hoor je een nat rotje“, zegt hij. “En dat is raar, want het thema man/vrouw-strijd biedt toch genoeg  aanknopingspunten voor boeiend drama, zou je denken.”

In Mixed Up neemt David (Waldemar Torenstra) de hoofdredactie van het vrouwenblad ZIJ over. “David moet de rücksichtslose bladmanager uithangen, maar zijn krachtigste besluit tot nu toe is het verbieden van cakejes tijdens het redactie-overleg. ‘Inhoudelijk heb ik niets op het blad aan te merken’, opent hij opgewekt zijn eerste redactievergadering. Geeuw.

David heeft één redacteur gekwetst. “Stagiair Thor beklaagt zich bij de weggestuurde hoofdredacteur Guusje (Anneke Blok) over Davids ‘tirannieke karakter’. Even veer je op als kijker. Guusje gaat Thor natuurlijk gebruiken om misselijk te intrigeren in de redactie, als zoete wraak voor haar wrede ontslag. ‘Maar nee. ‘Je zal het toch met hem moeten doen, Thor’, adviseert ze zalvend als een Heils-soldate.

Het leek spannend te worden toen Latifah een naaktfilmpje van David online zette. “En waarachtig, David raakt zowaar enigszins verstoord. Maar Latifah biedt meteen haar excuses aan. ‘Het was een stoot onder de gordel.’ Ziezo, conflictje opgelost.

Een politiek correcte hoofdredacteur, een gebrek aan tegenstellingen, onovertuigend acteerwerk en duffe verhaallijnen maken dat ik na deel drie echt afhaak.
11 Reacties op “‘Dramaserie Mixed Up veel te saai’”


 1. Jan

  Mee eens. Ik heb alle afleveringen gekeken, en blijf ook nog wel even kijken in de hoop dat het verbetert, maar het is inderdaad nogal lauwtjes allemaal.

 2. Antonius

  Dat heeft deze beste tv-recensent erg goed verwoord!!

 3. Levi

  Mixed Up is een voorbeeld van een even-snel-serie. Scripts heel snel geschreven en ook opnamen kort en snel. Het had allemaal veel beter gekunt, zeker ook omdat er verder geen NL series zijn over een blad. Je had er veel mee kunnen doen maar helaas blijven professionele schrijvers geen tijd gebruiken om een product kwaliteitvol te kunnen leveren

 4. noah

  wat iedereen vergeet, is dat het genre Sang/light drama is. het is een serie die zich onderscheid, inderdaad was de laatste aflevering niet de beste.

  ik denk dat we na 3 weken toch wel kunnen zeggen dat dit een serie is die door het publiek gewaardeerd wordt met licht groeiende kijkers! scoort deze serie vrij goed.

  het is waar, het is geen serie om over naar huis te schrijven. maar dat hoeft ook niet altijd. een halfuurtje lekker naar een soepele en licht drama serie kijken vind niemand erg.

  Dit project is zeker geslaagd! maar helaas kennen de commentators + tv recensent.hier boven mij niet wat een light genre is. we willen altijd dat er vernieuwing komt. komt dat er willen we het toch liever bij het oude houden.

 5. Harry

  Gewoon een vraagje aan de redactie van Mediacourant.
  Als er ongeveer tien recensies verschijnen (Volkskrant, NRC, Esta, Opzij enz. ) die allemaal goed tot heel goed zijn over Mixed Up, wat is dan de reden dat daar geen aandacht aan geschonken wordt en dat er wel ruimte is voor dit commentaar uit de Trouw?
  Is dat niet een beetje vooringenomen van de MC redactie?
  Overigens heeft iedereen natuurlijk recht op zijn of haar mening

 6. Matthijs

  Eens met harry. Willem pekelder vindt het maar zozo, jean pierre geelen was weer er goed over te spreken. Zullen we dan ook volgende keer dergelijke nieuwsberichten ook plaatsen bij een positieve recensie???

 7. De TV dokter

  @Harry: En niet te vergeten de TV dokter! Die vond ook dat Mixed Up eigenlijk precies leverde wat het beloofde.

 8. Braak

  Boe!! Wat een hopeloze troep, waardeloos.

 9. Lindy

  @Harry; er is geen leuker leed dan… Geldt ook voor deze site!

 10. Ineke

  Hij heeft gelijk. Jammer het leek mij van tevoren een leuke serie en dat het zich afspeelt op de redactie van een tijdschrift vind ik ook heel leuk. Maar na 3 aflevering kijk ik niet uit naar de 4e aflevering er mist wat

 11. esther

  Heel leuke serie. De recensie in Trouw was de enige negatieve die ik heb gelezen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.