‘Dramaserie Mixed Up veel te saai’

De tv-serie Mixed Up van de NCRV is veel te saai. Het blijft maar sukkelen. Dat schrijft tv-recensent Willem Pekelder woensdag in Trouw. Na drie episodes is er volgens Pekelder nog ‘geen enkel zicht op spannende ontwikkelingen of heftige botsingen’. “Steeds als je hoopt op de explosie van een gillende keukenmeid, hoor je een nat rotje“, zegt hij. “En dat is raar, want het thema man/vrouw-strijd biedt toch genoeg  aanknopingspunten voor boeiend drama, zou je denken.”

In Mixed Up neemt David (Waldemar Torenstra) de hoofdredactie van het vrouwenblad ZIJ over. “David moet de rücksichtslose bladmanager uithangen, maar zijn krachtigste besluit tot nu toe is het verbieden van cakejes tijdens het redactie-overleg. ‘Inhoudelijk heb ik niets op het blad aan te merken’, opent hij opgewekt zijn eerste redactievergadering. Geeuw.

David heeft één redacteur gekwetst. “Stagiair Thor beklaagt zich bij de weggestuurde hoofdredacteur Guusje (Anneke Blok) over Davids ’tirannieke karakter’. Even veer je op als kijker. Guusje gaat Thor natuurlijk gebruiken om misselijk te intrigeren in de redactie, als zoete wraak voor haar wrede ontslag. ‘Maar nee. ‘Je zal het toch met hem moeten doen, Thor’, adviseert ze zalvend als een Heils-soldate.

Het leek spannend te worden toen Latifah een naaktfilmpje van David online zette. “En waarachtig, David raakt zowaar enigszins verstoord. Maar Latifah biedt meteen haar excuses aan. ‘Het was een stoot onder de gordel.’ Ziezo, conflictje opgelost.

Een politiek correcte hoofdredacteur, een gebrek aan tegenstellingen, onovertuigend acteerwerk en duffe verhaallijnen maken dat ik na deel drie echt afhaak.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen