Dancing with the Stars-Remco vecht tegen depressie

Danser Remco Bastiaansen, drie series lang onderdeel van de RTL 4-hit Dancing with the Stars, is jaren na zijn tv-succes een wrak geworden. Hij is zeer depressief. Dat vertelt de danser zelf in weekblad Story. Na een dvd-promotie met Patricia Paay in Amsterdam, werd de wandelende Bastiaansen begin vorig jaar klemgereden tussen twee auto’s op een parkeerterrein. Hij slikt nog altijd vijf pijnstillers per dag. “En daarnaast slik ik ook antidepressiva. Ik kan het maar niet verwerken“, zegt hij.

De droom van Bastiaansen spatte uiteen. Hij heeft uitvalverschijnselen in zijn linkerbeen en kan niet meer dansen. “Mijn droom is in één klap uiteengespat. Nooit meer zal ik de wereldtop kunnen bereiken. Met mijn verstand begrijp ik het wel, maar mijn gevoel blijf achter. Ik stopte altijd al mijn gevoelens in het dansen. Ik word er zo moedeloos van, het lukt gewoon niet om het los te laten. De dagen zonder dansen duren zo lang.

De kijker zag een stralende Bastiaansen, maar dat is verleden tijd. “Ik kan me nauwelijks concentreren en mijn kijk op het leven is niet florissant. Ik stond sterk in het leven, maar na het ongeluk is alles zo fragiel en ik ben zo snel moe. In niets lijk ik meer die krachtige, fitte, creatieve Remco.

Hij vindt steun in zijn vriendin Amber en zijn zoontje. “Hopelijk lukt het me, met de nodige hulp, om uiteindelijk uit het diepe dal te klimmen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen