Champions League drie jaar langer bij NOS

De NOS heeft voor nog eens drie jaar de uitzendrechten van de UEFA Champions League bijgekocht. Hierdoor zal het voetbaltoernooi in elk geval tot en met 2015 bij de publieke omroep te zien zijn. Dat heeft de omroep vrijdag laten weten. De NOS mag van de UEFA geen mededelingen doen over de hoogte van het bedrag dat met de overeenkomst is gemoeid. “Daarnaast mogen we ook niet prijsgeven of er concurrerende biedingen waren“, zegt algemeen directeur Jan de Jong.

Het verbod heeft te maken met de verkoop van de rechten in andere landen. “Het betreft hier voor de UEFA strategische informatie. De NOS geeft structureel 18 miljoen euro minder uit aan voetbal dan voorheen. We hebben de afgelopen jaren afscheid moeten nemen van onder meer de uit- en thuiswedstrijden van Oranje, de KNVB-beker, Europa League en de Engelse, Spaanse en Italiaanse voetbalsamenvattingen.

De clubcompetitie is al sinds de invoering in 1992 te zien bij de NOS. Het huidige contract liep tot en met mei 2012. “Ik wil hier aan toevoegen dat we, in het licht van de bezuinigingen die de publieke omroep vanaf 2015 te wachten staan, met de UEFA Champions League zeker geen hypotheek op de toekomst hebben genomen. Dit nieuwe contract loopt immers af als dat gaat spelen.

In vergelijking met het huidige contract, maken ook de play-offs en alle speelavonden in de achtste finales deel uit van de nieuwe overeenkomst. “Met de uitzendingen van de UEFA Champions League weten we als publieke omroep nadrukkelijk ook jongeren en lageropgeleiden te trekken, die we anders niet of nauwelijks aan ons zouden binden. Deze groepen blijven daardoor hangen bij de publieke omroep.

Dit is voor alle publieke omroepen goed, niet alleen voor de NOS“, besluit hij.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen