Blauw Bloed zet bejaardentehuizen op zijn kop

Bejaarde mensen in Nederland zijn op zaterdagavond moeilijker te bereiken dan op andere dagen van de week. De oorzaak is het tv-programma Blauw Bloed met presentator Jeroen Snel. Dat suggereert de EO-coryfee in Privé. Volgens Snel willen de senioren niet gestoord worden tijdens de uitzending. “Ik heb wel eens gehoord dat oudere kijkers elkaar opzoeken en sámen voor de televisie gaan zitten. En dan trekken ze ook nog de telefoonstekker eruit, dat vind ik wel leuk“, zegt hij.

Families staan massaal op zijn kop door Blauw Bloed, stelt Snel. “Het programma is een vast onderdeel van de zaterdagavond, mensen passen hun agenda er op aan. Ik denk dat we ook een heel gevarieerd programma maken.

Koningin Beatrix weet ook wie Snel is. “Jazeker. Tijdens het staatsbezoek aan Duitsland was er zo veel pers dat we ons opnieuw moesten introduceren bij de Koningin. Toen het mijn beurt was een vraag te stellen en ik mijn naam noemde, zei de Koningin: ‘Ik ken u wel, u hoeft zich echt niet opnieuw voor te stellen!’

Snel glundert ervan. “Prinses Máxima zegt ook gewoon ‘Meneer Snel’ en de Prins lacht vaak: ‘Bent u er ook weer?’ Mike Rutten, mijn vaste cameraman, kennen ze ook.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen