Maartje van Weegen vindt Mieke van der Weij gênant

Foto: AVROMaartje van Weegen vindt het enigszins ongepast dat Mieke van der Weij in de media heeft geklaagd dat ze terug wil op tv, maar dat elke omroep haar weigert. Dat vertelt Van Weegen, tegenwoordig presentatrice voor de AVRO op Radio 4, in VARAgids. “Zo duidelijk zeggen: Hé jongens waarom word ik niet gevraagd? Kijk eens hoe goed ik ben, ik kan en wil veel meer – nee, dat zou ik niet gedaan hebben. Ik zou me gegeneerd voelen. Als ik Mieke was geweest, had ik dat zo niet gedaan“, zegt ze.

Zelf wil Van Weegen zich niet zo kwetsbaar opstellen. “Ik zou zoiets, zo’n gevoel van teleurstelling, voor mezelf houden. Maar ik ben sowieso niet zo van de persoonlijke interviews. Ik zou ook nooit aan een programma als 24 uur met… of Villa Felderhof meedoen. Zelfs voor een Holland Sporten ik te laf.

Het vroegere NOS-gezicht hoeft zelf niet meer zo graag terug op televisie. “Nee, in alle oprechtheid niet. Ik had drie jaar terug gewoon het gevoel: zo is het goed. Ik hoef niet nog meer. Ik wilde vertrekken voor ze zouden zeggen: ‘Zou je niet gaan?’ Ik heb het liever in eigen hand.

Van der Weij is bij het grote publiek bekend als presentatrice van onder meer De Rijdende Rechter. Na haar vertrek bij de NCRV klopte ze bij diverse andere omroepen aan, waaronder de TROS. “Maar zij vonden mij te elitair“, zei ze in maart.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen