RTL Nederland koopt Buienradar

Geplaatst op do 31 mrt 2011 om 11:40

RTL Nederland heeft Buienradar gekocht. Daarmee behoort RTL in één klap tot de vijf grootste digitale spelers van Nederland. Dat heeft RTL donderdag laten weten. Arno Otto, directeur digitale media bij RTL, is blij met de overname. “Het weer is gespreksonderwerp num- mer één. Met de overname van Buien- radar zijn we de onbetwiste nummer één aanbieder van weer, verkeer en nieuws en spelen we als RTL heel scherp in op een belangrijke dagelijkse behoefte van ons publiek.

RTL wil doorgroeien op digitaal gebied. “Buienradar is een prachtig bedrijf dat een grote waarde vertegenwoordigt voor de digitale positie van RTL. Met deze overname gaat een langgekoesterde ambitie in vervulling. We maken autonoom al een grote groei door en met de overname groeit ons digitale bereik met maar liefst 50%. Naast onze toppositie in Radio en TV, zijn we nu een kwalitatief hoogwaardige topspeler in digital“, aldus Otto.

Buienradar heeft gemiddeld 4,8 miljoen unieke bezoekers per maand, weet eigenaar Edwin Rijkaart. “Dit jaar bestaan we precies vijf jaar. Een leuke en hectische periode. Buienradar in handen van RTL zorgt ervoor dat de site nog verder kan groeien. Met de verkoop kunnen wij onze volledig aandacht geven aan onze buitenlandse weersites als sat24.com en niederschlagsradar.de.

Er worden geen mededelingen gedaan over de overnamesom.
17 Reacties op “RTL Nederland koopt Buienradar”


 1. P

  Slimme zet. RTL groeit volgens mij echt enorm. Volledig los van het feit of dit goed of slecht is. Aangezien dat het enige is wat hier altijd besproken wordt. Mijn mening over die discussie: *GAAP*

 2. piet

  En het is gelijk kutweer , goede aankoop!!

 3. j-k

  ik voelde de bui al hangen:P

 4. Maarten

  Zal dan wel weer geld gaan kosten……………

 5. Eddy

  Wel leuk worden de buien nog meer gesponsord, zo’n mooie wolk in de vorm van een Unox worst…

 6. Louwter

  Buienradar heeft een grote naamsbekendheid. Doen ze goed bij RTL

 7. Seriejunkie

  Best goed bekeken inderdaad!

 8. Ikke

  Ik kijk liever bij weeronline…

 9. Kaj

  @Ikke: Dat is ook een mooiere site maar Buienradar.nl heeft meer pageviews en daar gaat het om. En ik denk ook omdat het de een van de meest gedownloade apps heeft in Nederland.

 10. GK

  RTL zal het concept wel weer vernaggelen

 11. Stefan

  Kost miljoenen die site over te nemen. Bereik is dan hoog (5 miljoen unieke bezoekers per maand) maar die hebben ze bij RTL toch al op tv. Dus niet echt slim lijkt mij.

 12. Flippo

  @Stefan: Nutteloze reactie, vind je ook niet? RTL heeft echt niet zomaar wat gedaan. Zal best over nagedacht zijn.

 13. Paul

  De vierde maand van het jaar begint blijkbaar dit jaar een dag te vroeg.

 14. .kwikjealex.

  Wel mooi dat ze alle winst van afgelopen najaar goed investeren.
  Nu het overige nog in wat leuke serie’s en om meer sport voor RTL7 te kopen.

 15. Hans

  Dus nu kunnen alle weermannen en weervrouwen eruit bij RTL?

 16. ik reageer ook ff...

  1 april… :D

 17. Hank

  Ja 1 april. De technische infrastructuur van de ..buienradar.. wordt in Europees verband gezamelijk beheerd en is eigendom van de nationale meteo diensten.
  o.a. KNMI, Deutsche wetterdienst enz.
  http://www.buienradar.nl betaalt gewoon een kleine licentievergoeding, maar in Europa zijn er tientallen sites die hetzelfde doen. Dus hier kan RTL niets mee.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.