René van der Gijp wordt geen tafelheer

Geplaatst op wo 30 mrt 2011 om 17:00

René van der Gijp treedt niet graag op in andere talkshow dan zijn eigen Voetbal International. Ze hoeven hem dus niet te vragen als tafelheer in De Wereld Draait Door. “Heel vaak word ik gevraagd als gast in andere talkshows, maar daar voel ik niks voor. Dan moet ik zeker als een Jan Mulder dwars door het betoog van een of andere deskundige gaan roepen: ‘Schande!’ Dat vind ik zo klein. Als je iemand aanvalt, moet op zijn minst over dezelfde kennis beschikken“, zegt hij in TROS Kompas.

Bovendien heeft Van der Gijp het nu prima naar zijn zin. “Al bijna vijftig jaar verloopt mijn leven precies zoals ik het voor ogen had. Elke maandag en vrijdag zit ik aan een tafeltje te praten over voetbal en vijf keer per week geef ik lezinkjes. Ik zou me geen leukere invulling van mijn bestaan kunnen voorstellen!

Zijn tv-werkzaamheden afwisselen met een vakantie, is er voor Van der Gijp niet bij. “Ik heb geen behoefte aan vakantie. Ik vermaak me prima als ik een paar uurtjes lekker kan fietsen in eigen land.

Tot slot over zijn favoriete tv-programma: “De Wereld Draait Door.
36 Reacties op “René van der Gijp wordt geen tafelheer”


 1. Peter

  Ik zal VI missen tijdens de zomerstop. Waarom niet door trekken in de zomer maar dan met meer onderwerpen en gasten uit het nieuws als een soort van pilot. VI Oranje was erg populair vorig jaar zomer.

 2. Stefan

  Ja wat tot slot?

 3. T

  @Peter, er komt in de zomer een dagelijks programma op RTL7 tijdens de Tour de France. Wilfred Genee is de presentator en Johan Derksen zal vaak aanschuiven voor het voetbalnieuws en over het wielrennen mee te praten.

 4. Noud

  Wat een geluk dat ie geen tafelheer bij DWDD wordt. Laat die schreeuwlelijk maar lekker bij RTL7 zitten.

 5. Flipje

  Terechte sneer naar tafelclown Jan Mulder.

 6. #Nic#

  Als ik Jan Mulder zie schreeuwen op TV dan denk ik altijd met weemoed en verlangen terug aan échte hoogintelligente en multigetalenteerde tv-persoonlijkheden als Boudewijn Buch en Theo van Gogh.

  Gelukkig kent van der Gijp zijn plek. Gewoon doen waar je goed in bent.

 7. flouso

  groot gelijk van der gijp .je komt nauwelijks aanbod in die 10 minuten spreek tijd bij de wereld draait door .jan mulder die gast neem ik niet serieus die gast heeft nergens verstand van .hij weet niets van voetbal hij praat vaak bulshit deze vent is een media geile sukkel hij kan niet een serieus praten over onderwerpen hij heeft een EQ van een visstick.die tafel heren zijn van zodanig van een laag niveau.alleen jort is van de weinige die wel slim is en wel bespraakt maar voor de rest zijn het leeghoofden

 8. .kwikjealex.

  Mooi gezegd van van der Gijp.
  Als hij aan al die shows mee zou doen, dan zou dat snel een over-kill voor hem zijn.

 9. Daisy Bell

  Toch is die Van der Gijp best slim want hij weet op zijn minst van zichzelf dat ie alleen maar over voetbal kan praten dus wat moet die man bij DWDD of in welk ander programma dan ook. Een lullig opgeblazen spelletje. Verder gaat zijn leven niet. Best triest.

 10. Alexander

  @Noud

  Ik ben het niet met je eens; ik vind dat vd Gijp niet schreeuwt maar leuke verhalen vertelt en ik moet al lachen als ik hem zie. Ik weet niet of het slim is om bij dwdd te gaan zitten ; maar als het nu goed gaat is het handig van hem om het zo te houden.

 11. Alexander

  @Daisy Bell

  In al zijn interviews vertelt hij wat een levensgenieter hij is; je hoeft dus geen medelijden met hem te hebben of hem/zijn leven triest te noemen.

 12. Daisy Bell

  Tuurlijk is hij een levensgenieter, als er maar voetbal is. Dat heb ik er uit begrepen. Maar ik heb zijn interviews niet gelezen, ik weet alleen dat hij altijd aan tafel zit bij VI en daar voert voetbal de boventoon. Alle zetjes, alle moves, welke club, welk jaartal, hij weet het allemaal. gaap…..

 13. de Hond

  renetje,en niet te vergeten,heerlijk ontspannen in de Sauna.

 14. Ruben

  “Tot slot over zijn favoriete tv-programma: “De Wereld Draait Door.“”

  Ehm…

 15. Anoniem

  Ben het er niet mee eens dat je minstens over dezelfde kennis beschikken moet. Dan kun je het vrijwel nergens meer mee oneens zijn.

 16. Jimmy

  @Daisy Bell: Maar dan weet vd Gijp wel meer dan jij, doosje. Nooit bemoeien met of praten over onderwerpen waar je geen verstand van hebt.

 17. Daisy Bell

  @Jimmy: Dat zegik! Daarom is het ook zo wijs dat van der Gijp alleen in VI blijft!!

 18. flouso

  @Daisy Bell: oke daisy bell verbaal is minder dan johan derksen dat is zijn handicap dat kun je hem niet kwalijk nemen .van der gijp zou bijvoobeeld niet een diep gaande gesprek kunnen voeren met johan derksen daar is hij te zwak voor .hij compenseert het met grappig zijn .maar is zijn goed recht .als het serieus word haakt hij al snel zie voetbalinternational van maandag dat werd pijnelijk duidelijk.een uitgebalanceerde mening heeft hij niet

 19. David

  Maar waarom die van der Gijp zo ontleden? Die man zit daar ook alleen maar het beeld op te vullen want echt interessant of zinnig is het niet. Maar dat hoeft ook niet bij de co dus waar gaat het hier over?

 20. Daisy Bell

  Tja ik zou aan kunnen voeren dat deze man ook een aardig bedrag van ons boodschappengeld krijgt om daar een paar uurtjes per week een beetje slap te gaan zitten ouwehoeren. Je plukt zo’n figuur uit iedere voetbalkantine weg maar de keus is op hem gevallen, dus this is The Man. Punt. Sfeertje krejeren, bla bla… Daar zouden we het over kunnen hebben maar dan wordt de sfeer hier zo wrang. En hij is juist zo slim in de markt gezet. Okay de miljoenen kijkers bleven weg maar toch, is het niet ontzettend gezellig en reuze leuk op tv? Gebakken lucht van de bovenste plank waar echt iedereen buiten kan. Hoe en wanneer is het toch allemaal zo raar gelopen?

 21. Pat

  Waarom zendt rtl4 om Marco Borsato: Symphonica In Rosso (hh) uit ipv dat ze om 8 uur miljoenenjacht uitzenden en daarna het concert?

 22. Anoniem

  De gast is grappig

 23. Tamara

  breaking news : RTL neemt site buienradar over

  http://www.medianieuwtjes.nl/?p=11729

 24. Huiskamer

  Dikke punt voor René. Er bestaat ook wat anders dan Vara-talkshows.

 25. Piet

  @Tamara: Wat heeft buienradar met René van der Gijp te maken?

  René van der Gijp heeft gelijk. Hij heeft het niet nodig om ook nog in andere programma’s te gaan zitten

 26. @@

  @#Nic#: Beter en/of liever een “schreeuwer” als Jan Mulder, dan Renee van der Gijp die anderen belachelijk maakt en zichzelf geweldig vindt. Laat hem maar lekker bij RTL7 is qua niveau het meest geschikt voor hem.

 27. Peter

  @Tamara:

  1 april natuurlijk…

 28. H Bres

  Want dat is het vandaag natuurlijk!

 29. kampie

  @flouso:

  Beste kerel, beetje triest om het over het gebrek aan niveau van anderen te hebben als jezelf niet in staat bent om een zin tot een goed einde te brengen. Van hoofdletters heb je ook nog nooit gehoord. De pot verwijt de ketel.

 30. Duderoo

  Dit siert René

 31. dj

  @Tamara:

  doos, wat heeft dat hier mee te maken? Wat is daar zo “breaking” aan?

 32. kampie

  @Pat:

  waarom heb je altijd van die gasten hier die een voetbal item verstoren met offtopic geneuzel?

 33. kampie

  @David:

  tja , de gemiddelde homo heeft niets met voetbal. Heeft ook geen idee wie die man is. Laat staan dat ze weten dat die man een goede en verfrissende kijk op voetbal heeft. Dat hij ook beschikt over humor en enige zelfkennis is mooi meegenomen.

 34. Drama Queen

  @Kampie

  Nou ja zeg ik ben 100% gay en ik sta iedere zondag op het voetbalveld
  En niet op de tribune maar op het veld
  En na de wedstrijd ga ik met m’n elftal onder de douche!!!!!

 35. Mark

  René zat toch al eens aan de tafel bij DWDD? Oh nee, dat was Carlo B. :lol:

 36. flouso

  @kampie: ik geef slecht mijn mening.ik volg voetbal international al 8 jaar met voetbal insite dan .je hoeft niet met me eens te zijn hoor .maar ik ben wel blij dat hij daar zit hoor .daar hoor je me niet niet over , van der gijp heeft een goede inbreng met zijn humor en grappen daarvoor is hij voor aangetrokken .ieder heeft zijn eigen kwaliteit ,dat is het leuke van voetbal international.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.