René van der Gijp wordt geen tafelheer

René van der Gijp treedt niet graag op in andere talkshow dan zijn eigen Voetbal International. Ze hoeven hem dus niet te vragen als tafelheer in De Wereld Draait Door. “Heel vaak word ik gevraagd als gast in andere talkshows, maar daar voel ik niks voor. Dan moet ik zeker als een Jan Mulder dwars door het betoog van een of andere deskundige gaan roepen: ‘Schande!’ Dat vind ik zo klein. Als je iemand aanvalt, moet op zijn minst over dezelfde kennis beschikken“, zegt hij in TROS Kompas.

Bovendien heeft Van der Gijp het nu prima naar zijn zin. “Al bijna vijftig jaar verloopt mijn leven precies zoals ik het voor ogen had. Elke maandag en vrijdag zit ik aan een tafeltje te praten over voetbal en vijf keer per week geef ik lezinkjes. Ik zou me geen leukere invulling van mijn bestaan kunnen voorstellen!

Zijn tv-werkzaamheden afwisselen met een vakantie, is er voor Van der Gijp niet bij. “Ik heb geen behoefte aan vakantie. Ik vermaak me prima als ik een paar uurtjes lekker kan fietsen in eigen land.

Tot slot over zijn favoriete tv-programma: “De Wereld Draait Door.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen