Net 5 confronteert schoonheden met mismaakte medemens

Geplaatst op ma 28 feb 2011 om 15:52

Foto: SBSNet 5 komt met een nieuw tv-programma waarin jonge Nederlandse ‘beauty’s worden geconfronteerd met mensen met een afwijkend uiterlijk. Het programma heet ‘Beauty & The Beast: Schoonheid zit van binnen’ en begint op 13 maart. Dat heeft Net 5 maandag laten weten. Net 5 is blij met het programma. “Het integere karakter, de dubbele gelaagdheid en het aanduiden van een maatschappelijk probleem maakt dat het programma bij uitstek op Net 5 thuishoort“, zo laat een woordvoerster weten.

De beauty’s in het programma zijn elke dag bezig om hun uiterlijk te perfectioneren, terwijl de ‘beasts’ met hun mismaakte uiterlijk moeten leven. “In de dagen dat de beauty’s en de beasts samen op pad gaan, leren zij elkaar steeds beter kennen“, vertelt de zegsvrouw.

Beauty & The Beast is gebaseerd op een Engels format dat bedacht is door de 26-jarige Adam Pearson, die door de genetische aandoening Neurofibromatose een misvormd gezicht heeft. “In Engeland, waar het programma op Channel 4 is uitgezonden, is er veel commotie om het programma geweest. Maar na het zien van de eerste uitzending zag men daar gelijk in dat het om een integer programma gaat, waarin vooral de beauty tot nieuwe inzichten komt“, meldt producent Palm Plus.

Palm Plus, ook verantwoordelijk voor de BNN-serie Je Zal Het Maar Hebben, belooft een mooi programma. “Nu we zelf enkele opnames achter de rug hebben, kunnen we zeggen dat dit programma echt een verandering bij de deelnemers teweeg heeft gebracht. We zijn er trots op dat we dit mooie programma kunnen maken.”

Beauty & The Beast is vanaf 13 maart elke zondag om 21.30 uur te zien bij Net 5.
22 Reacties op “Net 5 confronteert schoonheden met mismaakte medemens”


 1. kwikjealex

  Nou, dit noem ik nou niet echt een toevoeging aan de Nederlandse tv.
  Het lijkt trouwens nog al veel op “beauty and the nerd” van RTL5

 2. Newhouse

  Waarom niet om 19:30 op zondag ;) ? Wat heeft NET5 op dat tijdslot te verliezen ?!?
  Lijkt me verder een prima PO-waardig format.

 3. mark nijmegen

  ben benieuwd, mits integer gebracht kan het wat zijn.

 4. Anoniem

  Jammer dat dit op de CO is..
  Vind dit wel iets voor publieke omroep en dan voor BNN. (net als JZHMH, wat erg goed is)

 5. Neger Des Heils

  Leuk, SBS is bezig om wat nieuw leven in de zender te blazen

 6. Anoniem

  Reactie op Neger Des Heils: Dat gaat ze met één programma NIET lukken.

 7. Geenstijl

  Heb het wel eens gezien op channel 4, het is een mooi programma wat wel de klasse van net 5 heeft en niet plat zoas secret story.

 8. George

  Eerst zien dan oordelen!! Kan op zich heel goed programma zijn. Uiterlijk wordt vaak ontzettend belangrijk gemaakt op tv.

 9. TeeVeetje

  Lijkt me echt iets voor Renate Verbaan , want die heeft louter kijkcijferhits op haar naam staan .

 10. edje

  Ga zeker kijken. Kun je heel mooi integer programma van maken waarbij de Beasts geen schade leiden maar zelfs baat bij kunnen hebben.

 11. Kaj

  Reactie op Geenstijl: Hoe kan je vanuit Nederland Channel 4 ontvangen?

 12. Alex

  Wie is in dit geval de schoonheid? Het anorexiamodel of de meneer met het moeilijke gezicht?

 13. Kaj

  Reactie op Alex: Dat vroeg ik me ook al af, volgens mij zijn het allebei mismaakte mensen.

 14. Sybilla van der Laan

  De man met het misvormde gezicht is niet zo lelijk. Als je met zo’n man een gesprek begint dan zie je die misvorming niet meer, lijkt mij. En, tja the beauty naast hem is inderdaad een anorexia figuur. Stakerig dus. Nouja, als deze mijnheer maar plezier in het leven heeft.

 15. Afhaalchinees

  Kan een interessant programma zijn, aangezien het uiterlijk voor veel mensen belangrijk is. Soms kan een hoofdboerka, dus een soort bivakmuts, een uitkomst zijn als je niet tevreden bent met je uiterlijk. Ongeacht het uiterlijk.

 16. ilpendam

  lijkt me een leuk programma! hopelijk blijft de presentatie hier weg en gaat het echt om de mensen en de interactie tussen de 2 uitersten! ik ga zeker kijken!

 17. Geenstijl

  Reactie op Kaj:
  Expat shield downloaden dan heb je een brits ip adres en kan je de britse zenders kijken via internet streams.

 18. !#Michael#!

  Reactie op Newhouse:

  Hallo! Daar zit toch de super hit ‘Secret Story’! Dat word nu al ziekelijk goed bekeken ;) en als dat eenmaal gaat groeien? Waauw! De NOS schijt zich al in de broek! Want dankzij ‘Secret Story’ zakt de Eredivisie straks door het ijs :lol:!

  Nee daar gaat echt geen beauty and the nerd rip-off komen hoor! Niet als je daar de super hit van dit moment hebt :lol:, ‘Secret Story’ ;)

  :lol: :lol: :lol:

 19. Owen

  Dat gratenpakhuis links is toch geen beauty neem ik aan!

 20. A.F. Standbediening

  Ongepast dat die mensen “Beast” genoemd worden

 21. Anoniem

  Reactie op A.F. Standbediening:

  JAAAAAAAA HOOOORRRR Daar is de reactie waar we al op zaten te wachten. ÖNGEPAST”.

 22. Whiskyfan

  Reactie op A.F. Standbediening:
  “…dat bedacht is door de 26-jarige Adam Pearson, die door de genetische aandoening Neurofibromatose een misvormd gezicht heeft.” Het is dus bedacht door iemand die zelf ook zo een gezicht heeft (misschien is dat de bedenker wel) en die heeft dus ook de titel gekozen. Dus “ongepast” is het zeker niet te noemen. Het is een eigen keuze.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.