Net 5 confronteert schoonheden met mismaakte medemens

Foto: SBSNet 5 komt met een nieuw tv-programma waarin jonge Nederlandse ‘beauty’s worden geconfronteerd met mensen met een afwijkend uiterlijk. Het programma heet ‘Beauty & The Beast: Schoonheid zit van binnen’ en begint op 13 maart. Dat heeft Net 5 maandag laten weten. Net 5 is blij met het programma. “Het integere karakter, de dubbele gelaagdheid en het aanduiden van een maatschappelijk probleem maakt dat het programma bij uitstek op Net 5 thuishoort“, zo laat een woordvoerster weten.

De beauty’s in het programma zijn elke dag bezig om hun uiterlijk te perfectioneren, terwijl de ‘beasts’ met hun mismaakte uiterlijk moeten leven. “In de dagen dat de beauty’s en de beasts samen op pad gaan, leren zij elkaar steeds beter kennen“, vertelt de zegsvrouw.

Beauty & The Beast is gebaseerd op een Engels format dat bedacht is door de 26-jarige Adam Pearson, die door de genetische aandoening Neurofibromatose een misvormd gezicht heeft. “In Engeland, waar het programma op Channel 4 is uitgezonden, is er veel commotie om het programma geweest. Maar na het zien van de eerste uitzending zag men daar gelijk in dat het om een integer programma gaat, waarin vooral de beauty tot nieuwe inzichten komt“, meldt producent Palm Plus.

Palm Plus, ook verantwoordelijk voor de BNN-serie Je Zal Het Maar Hebben, belooft een mooi programma. “Nu we zelf enkele opnames achter de rug hebben, kunnen we zeggen dat dit programma echt een verandering bij de deelnemers teweeg heeft gebracht. We zijn er trots op dat we dit mooie programma kunnen maken.”

Beauty & The Beast is vanaf 13 maart elke zondag om 21.30 uur te zien bij Net 5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen