The Voice of Holland kost 6,2 miljoen euro

Geplaatst op Fri 26 Nov 2010 om 11:48Foto: RTLDe productiekosten van de succesvolle RTL 4-show The Voice of Holland zijn 6,2 miljoen euro. Daar worden zeventien af- leveringen van betaald. Dat zei producent John de Mol deze week op Hogeschool InHolland, meldt Televizier. Het hoge budget maakt ook een spectaculaire finale mogelijk. Voor de locatie is onder meer naar Ahoy gekeken. “En we keken heel even naar het Gelredome, maar dat vergt zo’n volksverhuizing. Dat gaan we naar alle waarschijnlijkheid niet doen“, aldus De Mol.

De Mol verwacht dat het tweede seizoen van The Voice in 2011 nog spectaculairder wordt. “Ik kan met veel zekerheid zeggen dat het aantal talenten voor The Voice II nog groter zal zijn dan de eerste keer, omdat mensen die in de serieuze muziekscene bezig zijn, maar twijfelden voor de eerste serie, nu over de streep gaan. Ik denk dat we dus nog betere talenten gaan zien dan de eerste serie.


58 Reacties op “The Voice of Holland kost 6,2 miljoen euro”


 1. D

  nog beter, nog mooier, nog spectaculairder…. maar uiteindelijk gewoon hetzelfde.

  Wat is nu de functie van X-Factor eigenlijk nog dan? En krijgen we in de zomer weer Holland’s Got Talent…

 2. David

  Ik ben benieuwd wat RTL aan het eerste seizoen van The Voice gaat verdienen.

 3. Sven S

  Reactie op David: Ik niet !

 4. Vakantiedokter

  Reactie op D:

  TVOH is vooral voor mensen die al te maken hebben met de muziekwereld maar nog niet de kans hebben gehad of niet gegrepen hebben om door te breken.

  X Factor is vooral voor mensen die plotseling ontdekt worden en nog weinig kennis van zaken hebben mbt tot de muziekwereld

 5. TeeVeetje

  Ach het mag wat kosten , John de Mol heeft zat op zolder liggen .

 6. Timor

  Deze prijs valt me nog mee. Had het duurder verwacht aangezien onder andere ONM 7 miljoen koste en dat dus echt niet te zien was.

 7. !#Michael#!

  Reactie op Timor:

  GTST kost 14 miljoen per seizoen (stond in een vakblad, geschat door kenners)…. maar dat loopt 10 maanden 5 dagen per week (200 eps per jaar), dat is dus 70.000 euro per aflevering (geschatte reclame inkomsten 200.000 euro per uitzending, zelfde vakblad)

  The Voice of Holland heeft 5 auditie afleveringen, 3 battles en 9 liveshows… 17 uitzendingen zijn dat. The Voice kost dus per uitzending bijna 345.000 euro, wat ze wel terug verdienen met de reclame inkomsten… maar toch!

  Ik denk dat Xfactor wel goedkoper is in productie :) en POPSTARS al helemaal!

  [de cijfers van GTST zijn toen de soap kelderde van gemiddeld 2mln kijkers naar nog ‘maar’ 1mln kijkers geschat door een expert die een antwoord gaf op de vraag of GTST ondanks het kijkcijfer verlies nog commercieel interessant zou zijn voor RTL4. Deze cijfers geven geen accuraat beeld van de huidige verhoudingen]

 8. Anonymous

  Popstars kost per aflevering 3 boekenbonnen.

 9. Anonymous

  plz doe het in Gelderdome, lekker dichtbij en meer kaartjes.

 10. René

  Reactie op Anonymous: per jurylid 1 en HenkJan gratis omdat hij graag in de belangstelling staat :-D

 11. Erwin

  Iedereen weet dat RTL niet zoveel betaald aan ome John.
  Maakt ook niet uit. Het moest er goed uit zien de 1e keer. Talpa verdient het met de verkoop van zijn format in het buitenland en iets wat er goed uit ziet verkoopt ook beter.
  Ik persoonlijk denk echter dat het er volgend jaar wel iets minder er uit gaat zien.
  Omdat er dan “bespaart” dient te worden, en dat gaat uiteindelijk altijd ten koste van de kwaliteit (zie popstars en x-factor)
  De productie value is gewoon heel hoog nu en voor minder krijg je ook minder let maar op!

 12. Bas v.d Kimme

  Tja is ook heel veel,
  maar ja dan heb je ook een show waar je u tegen zegt,
  dus ga vanavond zeker kijken.

 13. Anonymous

  Nou bij RTL doen ze in ieder geval wel hun best om ons van een goede show te voorzien. Beter dan dat armoedige popstars. Want geef toe. Dat decor etc ziet er toch niet! Veel te goedkoop komt het over allemaal. En dan ook nog raar opkijken als je show niet voor kijkers trekt? Kom op zeg!

 14. Sander

  Reactie op !#Michael#!: Heb je hierin ook verwerkt dat een aflevering GTST een half uur duurt en The Voice twee uur? En dan ook nog de Real Life een uur en The Results?

 15. JaJa

  @Erwin: vind dat je Popstars en X Factor niet met elkaar kunt vergelijken qua kwaliteit. X Factor is wel een level hoger.

  En ik blijf het zeggen: The Voice was waanzinnig goed gedaan met de audities. Maar The Battle en nu de Liveshows zijn veel minder goed uitgewerkt. Dan kun je er geld in pompen, maar het resultaat vind ik juist niets toevoegen aan wat we al hadden.

  De mensen thuis zullen wel in de flow zitten van het kijken, maar het zou me niets verbazen als het de komende weken toch achteruit gaat met de cijfers. Vorige week 2.7 miljoen, vanavond 2.5?

 16. Anonymous

  Reactie op JaJa: We zullen vanavond wel zien. Ik vermaak me in ieder geval prima. Goede kwaliteit van de kandidaten, mooie studie. Mij hoor je niet klagen. En daarnaast.. ook al zakken ze, het blijven hoge kijkcijfers. Sommigen zouden daar een moord voor doen…

 17. mark

  Zo zeg, daar kan SBS 3 jaar programma’s van maken. :P

 18. mark

  Reactie op Anonymous: Popstars kost idd niks, dat woredt bekostigd door de sponsor.

 19. !#Michael#!

  Reactie op Sander:

  Laat ik het zo zeggen The Voice kost per week 345.000 euro daar heb je 1 uur reality soap, 8 voor ronders van elk 2 uur per week en 9 live shows van 2 uur per week en 9 result shows van elk 1 uur per week.

  RTL vult met The voice 4 uur tv per week dat is 86.250 euro per uur, valt best nog mee dus ;)!

 20. Ben

  Zat zelf in die zaal op inholland. Dus toch uitgelekt:P Ik dacht al, wanneer komt het bericht?

 21. Anonymous

  Reactie op !#Michael#!: Je begint commerciele televisie aardig te begrijpen Michael. Zo moet je inderdaad rekenen Mickey! Desalniettemin is het een erg duur project voor een televisiezender als RTL4, maar door de bijzondere deal van Talpa met RTL zal die volle 6.2 miljoen ook wel niet helemaal worden gefactureerd.

 22. David (2)

  Reactie op !#Michael#!:

  Als GTST 200.000 inkomsten heeft per uitzending (30 min), zal TVOH dus grof gerekend minimaal 800.000 (4 x 200.000) aan inkomsten hebben (4 x 30 minuten = 2 uur, de duur van TVOH). Je zou kunnen stellen dat ze minimaal zo’n 400.000 euro binnenharken met reclames per uitzending, sms inkomsten niet meegerekend. Misschien wat simpel berekend, maar het zal er in elk geval eerder boven liggen dan daaronder.

  Dat begrijp je opeens dat ze die Ipad kado konden geven aan hun personeel :)

 23. Thijn

  Reactie op David (2): Die iPad krijgen ze van Vodafone, hun sponsor. Dat is gewoon een en al reclame ;)

 24. kwikjealex

  Reactie op Anonymous: popstars heeft geen decor, of je wilt een paar kartonnen platen een paar led schermen en een zwart gordijn een decor noemen.
  Ik noem dat eerder een bij elkaar geraapt zooitje.

 25. Pat

  Reactie op Thijn: Vodafone heeft samsung gelaxy tab geen IPAD !

 26. j

  Reactie op David (2): GTST scoort zo rond de 8% in boodschappers 20-49, de voice zal zo rond de 25% zijn, dus je kan het al verdrievoudigen, 600.000 per half uur en dat keer 4 = 2.400.000 op zijn minst, maar doordat er meer adverteerders zijn die willen adverteren, zal het in werkelijkheid nog hoger liggen, de sponsors en SMS-inkomsten moeten er ook nog bij natuurlijk!

 27. j

  Reactie op !#Michael#!: Er staat voor 17 afleveringen. De vrijdag-shows zijn er in totaal toch 17? Dus je moet dan niet de real-life soap er ook nog eens bij gaan rekenen…

 28. Anonymous

  Klopt geen reet van! Veel meer moet t zijn.
  X factor komt met nieuwe namen. Alleen ben saunders is een ontdekking (goede ook)!

  Daarnaast , vond ik de audities alleen leuk. Ik verwacht dus veel van de nieuwe auditie opzet vam x factor!

 29. WhatTheAnonymous

  Domino Day kost ook zoiets +-6.5m :) en dat voor één uitzending..

 30. j

  Reactie op WhatTheAnonymous: Huh? Bron? En hoe kan het ZOVEEL zijn?

 31. WhatTheAnonymous

  Een jaar voorbereiding.. ala 30 personen
  3 maanden hal huren (grote 2voetbalvelden)
  3 maanden een productie team + bouwers +/- 140 mensen die ook nog moeten eten en slapen :)
  Week technisch AV ondersteuning 30 cameras + 5regies (internationale uitzendingen)
  2,5 maand half bungalowpark afhuren :)
  Zal ik nog ff doorgaan :) …

  Ff snel uitgerekend kost de uitzending zon 520,- per seconden:)

 32. WhatTheAnonymous

  Maar dan is het wel weer zo .. dat maar een deel van dat betaald.. RTL duitsland betaald meestal de meeste rechten.. en heeft daarom ook een veel betere uitzending.. wie zou er paar weken eigelijk gewonnen hebben TVOH of DD.. als het dit jaar door zou zijn gegaan..

 33. j

  Ik denk toch TVOH. hoewel ik aan het einde wel zou kijken (DD).

 34. tara

  RTL4 KNALT JE KAMER IN MET THE VOICE OF HOLLAND EN HET OPTREDEN VAN TAKE THAT! GEWELDIG TOCH? DIT IS AMUSEMENT…WAT EEN SUCCES

 35. Hans

  Ow ow ow wat een show. Het is nu een uur aan de gang en het is gewoon bagger om aan te zien. De ene fout na de andere: Microfoons die niet werken, Filmpjes starten spontaan, muziek uit de jury stoelen. Het is toch een schande dat net bij Robbie de micro niet goed was. Als popstars op de vrijdag was gebleven dan wit ik wel waar ik na keek

 36. Timor

  Alle is perfect behalve jennifer Ewbank. Ze zingt echt vreselijk maar de coaches waren tevreden en het betere optreden van Nigel kreeg kritiek, vreemd..

 37. Elm

  Reactie op Timor:

  Nigel was ook heel slecht.. Jennifer moet je gewoon van houden

 38. Me84

  Reactie op Hans:

  Geef toe dat er foutjes zijn, maar het is Live en dan kan er zeker wat verkeerd gaan..Robbie deed het juist hartstikke leuk zo en er is niks genants aan!
  Vond het vanavond een gave show, maar ik hou echt niet van de stem van Jennifer en Shemshi mag er van mij ook uit!
  Ben, Lenny, Esther en Joan waren mijn favo’s vanavond!!

 39. Nick Wijsen

  Heb de tv kantine maar afgezet. Haat het al als ze series nadoen en vandaag zijn het zelfs duitse series. slechtste tvkantine ooit wat mij betreft.

 40. Pat

  Reactie op Nick Wijsen: TV Kantine was weer top , smaken verschillen

 41. .

  Ik vond Derrick anders erg grappig.

 42. kwikjealex

  Bij Ben, Lenny en Peurl (of wat daar op lijkt) waren deze aflevering echt uitschieters.
  Bij hun en ook nog bij Joan kwam er echt een speciale sfeer in de studio wat thuis erg goed over kwam, alleen Joan was wat minder, daardoor zit ze niet in mijn eerste rijtje.

  Zou zo van hun nog een uur lang muziek horen.
  MAAR HOE KAN JENNIFER TOCH DOOR ZIJN!!!
  Ze kan niet goed genoeg zingen voor The Voice !!!

 43. Frank

  TV kantine was leuk. Niet iedereen kent de typetjes uit Duitsland, wel een risico
  Daarnaast was allo allo ook weer super. Chantal Janzen ook.
  En wat deed Irene die Marga Bult goed zeg!

 44. Erwin

  Het is eerlijk gezegd niet het beste wat er op comedy gebied is.
  Maar oh wat knap gemaakt die tv kantine, de liefde voor dit project druipt er van af bij die Boszhard.
  Met ongeveer nul budget weten ze toch heel de mooi sets na te maken en karakters te imiteren.
  Petje af voor Carlo en vriendje want die 2 maken dit programma met ik geloof soms maar een paar honderd euro voor props en decor.

 45. R

  Jennifer Ewbank door, hoe kan dit nou? Hoeveel zal het de Fam. Ewbank nu weer gekost hebben? Volgens mij zaten Martijn, Wendy, Nick en Simon,van Velzen, Marco Borsato en angela ook achter de schermen te smsen. Allemaal vriendjes van Ewbank..
  Ik vind dit nog het meest erg voor de andere kandidaten die wel goed kunnen zingen en er nu uitliggen. Jennifer moet toch wel doorhebben dat ze niet om haar zangkwaliteiten door is, ze speelt de grote onschuld. En dan maar naar der mede kandidaten spelen alsof ze het zo erg vind dat ze er uit liggen. Nick en Simon wat vallen jullie door de mand. Arme Myrthe Pijma.

 46. Erwin

  @jaja
  In alle eerlijkheid x-factor doet een goede stap door in hmh de audities te doen.
  maar de live shows kunnen niet in de schaduw staan van tvoh.
  Altijd live band ipv lullig orkestbandje en decor is zeer up to date moet nog maar zien of x-factor dit gaat evenaren.
  Nogmaals alles heeft een prijs en bij x-factor zullen ze wel een tandje bij moeten zetten als ze dezelfde productie value willen halen.
  Een grote band met alles erop en eraan kost nou eenmaal veel geld oh wat betaalt zich dat uit.
  Ook decor is gewoon heel strak goeie graphics en alles klopt in beeld (schoonheids foutjes zullen we altijd houden).

 47. Anonymous

  Reactie op Hans: Tja, smaken verschillen zullen we dan maar zeggen. Natuurlijk waren er dingen bij dat niet goed ging, maar dat heb je nu eenmaal bij live. Daar kunnen mensen dus niet over twijfelen…

  Ik vond het gewoon een top show! En take that was gewoon super! En Robbie loste het gewoon op een goede en leuke manier op! Verder waren de optredens ook om van te genieten. Goed niveau! Ben, Pearl, Lenny en Joan super! En ja, Jennifer, daar moet je inderdaad gewoon van houden. Ik vind het niks, maar mijn zus vind het super mooi gezongen. Smaken verschillen zeg ik dan ook hier maar weer. Shemsi terecht eruit bij Nick&Simon. Bij van Velzen was het moeilijker. Joan en Sarina beide toppers maar begrijp de keuze voor Joan wel. Zij heeft iets eigens in haar stem en in haar manier van optreden. Daarnaast kan ze inderdaad ook goed emotie/ de tekst overbrengen. Nee ik heb wel weer genoten van een top show! En ja, ook maandag kijk ik gewoon weer naar popstars. Niveau een stuk minder dat is waar, maar ik geniet gewoon van het zangtalent in Nederland.

 48. Kim

  Reactie op R: Moeten we dat van Myrte nu weer horen? Beetje oude koeien uit de sloot halen vind je niet?! Ze was toen beter ja, maar ook Myrte was niet geweldig hoor?! Doen we net of een geweldige artiest naar huis is gestuurd voor Jennifer. Dat ze weer door is bewijst maar weer dat er wel degelijk mensen zijn die haar goed vinden. Zoals Nick in de show ook al zei: de helft vind je goed en leuk en de andere helft vind je niks. Ik ben geen fan van haar maar het nummer met Nick zong ze prachtig! Heel mooi gedaan! En Shemsi was echt minder dus vind het wel terecht dat Jennifer er nog in zit en zij eruit is!

 49. Denise

  Reactie op Kim: mee eens! Dat gezeur hoeven we het nu niet meer over te hebben, dat is gebeurd! Daarnaast vond ik haar helemaal niet zo slecht vanavond. Dat nummer met Nick zong ze inderdaad heel erg mooi. Daarmee heeft ze echt wel bewezen over een goede stem te beschikken. Jennifer kan eigenlijk alleen zulke rustige nummers en Lenny eigenlijk alleen reggae. Wat is het verschil? Beide doen ze het gewoon super! Shemsi kan niet eens een tekst onthouden en is elke keer bloednerveus. Terecht eruit dus!

 50. Jan

  Reactie op Kim: Je zegt het heel treffend: Myrthe was toen beter en had door moeten gaan, het was tenslotte een battle! Maar inderdaad zijn oude koeien uit de sloot halen. Daarom even over vanavond. Wat was Jennifer bagger (99,9% op Twitter is dit met mij eens). Iemand moet gewoon die telefoon van broer John afpakken, want dit kan niet meer, dit doet teveel pijn aan de oren. Het erge is dat het arme meissie er niks aan kan doen. De jury denkt dat wij een paar dove randdebielen zijn, waar ze andere afkraken, is Jennifer elke keer weer top… Wat klopt daar niet? Dont get me wrong, ben geen fan en geen hater, maar het is ongelooflijk dat je jezelf zo in de maling kan nemen door te stellen dat zij het zuiverst zingt en daarmee 2 weken op rij als nummer 1 doorgaat!??? Dream on! Hopelijk maakt die meid er nog wat van, want als ze alle reacties op internet gaat lezen, overleeft ze het niet…

 51. P. Inokkio

  Reactie op Kim: Je hebt volkomen gelijk in wat je zegt. Myrthe was inderdaad beter en had navenant door moeten gaan naar de volgende ronde. Wat dus nu zou betekenen dat Jennifer haar angstige gehijg en gepiep van de vorige ronde en vanavond geen rumoer op het internet te weeg zou brengen. Wellicht is je nog niet opgevallen dat Alle deelnemers hun computer gebruiken, behalve Jennifer. Valt ook niet mee om al die door de jury veroorzaakte negatieve ellende over jezelf te moeten lezen. Had voorkomen kunnen worden als zij toen al was geelimineerd en Myrthe gewoon was doorgegaan. Gezien het negatieve rumoer om haar moet er 100% zeker ergens een truc zijn uitgehaald om haar wederom naar een volgende ronde door te loodsen.

 52. Tommy

  Reactie op P. Inokkio: Ach man, zit toch niet zo te zaniken! Die jennifer is eigenheid. Ik bedoel, ik heb nog nooit meegemaakt dat ik bij een liedje van iemand: 1. Mn kop keihard tegen de muur aan wil bonken 2. Mn oren eraf wil trekken 3. Met een vork in mn hersenen wil wroeten, ik heb het immer verkeerd gehoor, als ik de jury zo hoor… Hahaha! Jennifer, heb jij nog helium ingenomen met je snuit?-Oownee het is je eigen geluid! Maja meid kan er ook niks doen.

 53. ZM

  Zou wel eens willen weten hoeveel stemmen die Jennifer kreeg en dat dan vergelijken met twitter……. Maar ja, top secret he, die cijfers. Vond TVOH in het begin heel leuk, maar geloof er nu echt niet meer in. Zou wel eens serieuze uitleg willen hebben van RTL of Talpa.

 54. johan

  Irene in de Tv kantine, als Marga Bult, geweldig wat goed..sandra kroepoekje in beton gieten..lachen wat ‘n humor, hopelijk komt er nog meer Bult voorbij..te gek ook dat leuke twentse accent..best knap van irene!

 55. Anonymous

  Lekker interessant gaan doen met wat het kost maar Hey John, wees dan ook zo’n held en vertel even wat het je oplevert? Wat kosten de tickets voor de concerten? Wat wordt er verdiend aan SMS inkomsten? Wat leveren de contracten met de deelnemers op?

  En trouwens vanwaar dat gezeur steeds over beter dan andere talentenshows en betere deelnemers? Dus daarom hoorde ik steeds ‘Ja ik heb ook meegedaan aan Idols/X Factor (of één van de andere 40.000 varianten), als dezelfde mensen meedoen, hoe kunnen ze dan ineens kwalitatief beter zijn? Als we het songfestival een andere naam geven gaan de Toppers ineens wel winnen? Dat uis immers wat we hier steeds roepen over VOH, deels met dezelfde kandidaten als andere shows toch roepen dat je iets heel anders brengt… en zolang zo’n Jennifer Hewbank maar mee mag BLIJVEN doen hoeft VOH niet constant te roepen dat ze alleen voor echte kwaliteit gaan… het is ook hier enkel belangrijk wie je BENT en wie je KENT en zeker niet wat je KUNT, zal me niks verbazen als uiteindelijk meisje Hewbank nog gaat winnen ook… het is dikke FAKE en Nederland en het schaapjespubliek van RTL trapt er massaal in,’oh wat is dit toch een goed programma’ en ‘oh wat een kwaliteit’, iedereen praat John de Mol na die die kreten vaak heeft genoemd. Ondertussen zie ik gewoon WEER een talentenjacht, deels met kandidaten die blijkbaar alle talentenjachten afsjouwen en bovendien is het geluid van VOH lachwekkend slecht…

  Vanavond weer gezellig naar het gegiebel van Linda kijken neem ik aan? zal ze nu anders giebelen als de 86 eerdere shows of toch weer hetzelfde?

 56. Suzzane

  Het is er niet aan af te zien. 6.2 miljoen en het ziet er net zo goedkoop uit als Popstars en SBS maakt Popstars voor een scheet en drie knikkers

 57. Ilse

  Wat ik niet begrijp:

  op Twitter, facebook, allerlei fora, krantensites, ga zo maar door: 99,9% is negatief over Jennifer Ewbank. Ook haar populariteit is niet op I-tunes te zien, lees dit artikel maar:

  http://www.shownu.nl/verhaal/jennifer-ewbank-liedjes-niet-populair-op-i-tunes

  Kan IEMAND mij vertellen wie er dan op haar stemt? Ik vind haar ook niet goed. Ze ziet er leuk uit, maar dat zien wel meer meiden op tv. Het gaat hier om THE VOICE of Holland, en wat mij betreft heeft ze totaal geen volume en een verkeerde stemtechniek. Maar aangezien ze dus bijvoorbeeld ook niet populair is op I-tunes, terwijl andere deelnemers dat wel zijn, en dit programma volstaat met de reclame voor nieuwe media (inclusief downloaden voor I-tunes), waarom scoort ze daar dan niet, als ze wél steeds als een van de eersten doorgaat? Ook voor een platenmaatschappij is dat een teken: ze scoort dus niet bij het publiek, mensen willen geen plaat kopen van haar.

 58. R

  Reactie op Ilse: Een duidelijke, feitelijke opsomming die wederom bevestigt dat er al enkele weken onder aanvoering van ome John en met de medewerking van de juryleden ten gunste van Jennifer Ewbank gesjoemeld wordt met de uitslag. Ze hebben zich in hun eigen voet geschoten en proberen dit nog steeds te maskeren. Het zal straks echter een Pyrhus overwinning blijken aangezien de TV-kijkers het spelletje van ome John en zijn dappere strijders door beginnen te krijgen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.