SBS-baas: ‘Popstars gaat Frits Sissing verslaan’

SBS-directeur Eric van Stade denkt dat de SBS 6-show Popstars de AVRO-show Op Zoek Naar Zorro met Frits Sissing gaat verslaan als beide programma’s vanaf zaterdag 1 januari tegenover elkaar geprogrammeerd staan. Het matig bekeken Popstars verhuist op die dag van maandag- naar zaterdagavond. “Op Zoek Naar Zorro kunnen we wel hebben. Dat denk ik wel. Het is absoluut een gewild programma, maar dat kunnen wij wel aan. Absoluut“, vertelt Van Stade op Radio 1.

Popstars zit in haar minst bekeken seizoen ooit. Waar er vorig seizoen gemiddeld 1,6 miljoen mensen keken, komt de show nu nog niet over de grens van 700.000 kijkers heen. ‘Op Zoek Naar’ weet al jaren meer dan een miljoen kijkers te boeien.

Critici denken dat SBS 6 te lang auditie-afleveringen heeft uitgezonden van Popstars. “Mensen hebben tot nu toe altijd massaal naar die auditieshows gekeken. Dat was een heel goede score en veel mensen bleven kijken. Er komt dan alleen een nieuwe laag in het genre door The Voice of Holland, die dat gedeelte achterwege liet. Dan is het opeens niet goed meer. Misschien hebben we het iets te lang door getrokken. We hebben ons daarin vergist“, geeft Van Stade toe.

De eerste liveshow van de huidige serie Popstars werd maandag de minst bekeken liveshow van de talentenjacht ooit. “Popstars overleeft het heel aardig op de maandag. We zijn tevreden over de cijfers.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen