KRO trots op succes Penoza

De KRO is blij met het succes van de tv- serie Penoza. De omroep brengt zondag de laatste aflevering van de dramareeks op de buis. “De serie over de Neder- landse onderwereld werd gemiddeld door zo’n 632.000 mensen bekeken en leidde tot enthousiaste reacties van kijkers en pers“, zegt een woordvoerster van de KRO. “Bovendien is Penoza inmiddels verkocht aan België, waar de serie in de loop van 2011 te zien zal zijn. Vanaf 16 november is Penoza tevens verkrijgbaar op dvd.

Taco Rijssemus, mediadirecteur bij de KRO, spreekt van een kwaliteitsserie. “De KRO staat voor kwaliteit en daarom vinden wij het ook belangrijk om Nederlands kwaliteitsdrama te ontwikkelen. Penoza is niet alleen vernieuwend in zijn genre in Nederland, maar is kwalitatief van internationale allure gebleken.

Veel lof voor de ijzersterke cast met onder meer Monic Hendrickx als de zeer geloofwaardige Carmen, het spannende en toch zo alledaagse scenario van Pieter Bart Korthuis en de flitsende doch meeslepende regie van Diederik van Rooijen.

De laatste Penoza is om 20.25 uur te zien op Nederland 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen