Vierde seizoen X Factor op komst

Geplaatst op zo 30 mei 2010 om 11:39

Foto: RTLDe talentenjacht X Factor keert volgend seizoen terug op RTL 4. Ook in het vierde seizoen zal worden gezocht naar nieuw zangtalent. Dat maakten presentatoren Martijn Krabbé en Wendy van Dijk zaterdag bekend in X Factor op RTL 4. Het zal het derde achtereenvolgende jaar worden met X Factor als de talentenjacht van RTL 4. Het vierde en laatste seizoen van Idols was in 2008 te zien. “We gaan door. Zeker wel. Ik zou bijna zeggen: ‘Geef je op’, maar dat komt snel“, aldus Wendy van Dijk.

Ruim twee miljoen mensen zagen zaterdagavond hoe Jaap van Reesema (25) de finale van X Factor 2010 won. Hij nam het op tegen Maaike Vos (19). “De halve finale afgelopen vrijdag trok al 1,9 miljoen kijkers, waarmee het X Factor-finaleweekend een groot succes is“, vertelt een zegsvrouw van RTL zondag. “Gemiddeld keken 1,6 miljoen mensen naar de achttien afleveringen van X Factor.

Volgens RTL is de single van Jaap nu al een groot succes. “De single van X Factor-winnaar Jaap, ‘Don’t stop believin”, staat nu al op nummer één van de iTunes single chart.
49 Reacties op “Vierde seizoen X Factor op komst”


 1. Naamloos!

  Leuk dat er weer een seizoen komt, als het toch genoeg kijkcijfers scoort waarom ook niet? :)

 2. Naamloos!

  Trouwens ff offtopic, wisten jullie dit al?
  http://www.medianed.com/2010/05/28/geen-vervolg-op-mijn-tent-is-top/#more-16354

  er komt waarschijnlijk geen vervolg op Mijn Tent Is Top.

 3. Anoniem

  Ondanks dat Idols minder kwaliteit bevat dan xfactor is het wel jammer dat Idols niet meer komt. Daar werd naar mijn mening meer geëntertaind dan bij xfactor. Toch leuk dat ze doorgaan, blijft 800x beter dan popstars

 4. Anoniem

  Jammer, had het toch ook leuk gevonden dat Idols weer een keer terug kwam… desnoods een afwisseling.

 5. wouter

  alsjeblieft het seizoen is nauwelijks nog afgelopen of ze kondigen een nieuwe xfactor aan het kan ook te veel worden laat een jaar of 2 overheen gaan en dan een nieuwe xfactor

 6. Insider

  @Wouter
  En wat is het probleem? Popstars is ook al 3 jaar achter elkaar te zien. Die hebben vandaag hun tweede auditiedag op het mediapark, en Marc Marie zal er voor het eerst bij zijn vandaag :-) Spannond!

 7. Alex

  Kan niet wachten…. Leuk al die muziekprogramma’s waar maar weinig winnaars van doorbreken. Die Jaap is iedereen volgend jaar weer vergeten.

 8. Mika

  Derde seizoen van de tv kantine komt er ook aan, alleen komt dat te staan tussen the voice!

 9. me

  Reactie op wouter:
  ze maken nu al reclame op sbs van popstars

  de grootste talentenjacht binnenkort op 6

  en dan september beginnen en waarom niet aangeven dat je snel op kunt geven kunnen mensen zangles nemen etc.

 10. nu

  Reactie op Mika:
  Wat leuk, kan ik me nu al op verheugen!

 11. opa

  Goed zo, dit is het ideale programma om een dutje bij te doen !!!!

 12. ah

  Reactie op wouter:
  Zolang de jeugd zich gek maken en laat gebruiken , en RTL over
  de ruggen van deze aankomende popsterretjes flink geld verdiend zal het in lengte van jaren doorgaan

 13. ah

  laat maken foutje bedankt

 14. Anoniem

  The Voice
  Holland’s Got Talent
  X-Factor
  Popstars
  Op zoek naar Zorro
  etc…

  Er komt echt een overkill aan talentenjachten volgend seizoen. Ooit was het talentenjacht-format nog leuk en verfrissend, nu wordt het echt compleet uitgemolken. Ik kijk al een paar jaar niet meer en dat zal ik komend seizoen ook niet doen.

 15. Peter

  The Voice komt dit najaar al. X Factor zal dan vermoedelijk starten omstreeks dezelfde periode als de afgelopen reeks.

 16. Idols is de klassier

  Naar mijn mening is Idols júist beter dan X-factor. Veel mooier decor, mooiere voorfilmpjes, wat het een veel gezelliger familieprogamma maakt, het is inhoudelijker. Volgens mij heeft elke winnaar wel een baan in de muziek wereld, Jamai> komt nog erg vaak op tv en speelt in musicals. Boris> Maakt nog albums en muziek e.d.Sharon>Heeft pas een single & album uitgebracht. Charlene> Pas haar album en clips gemaakt. Nikki> Pas weer een release van haar album en een aantal hits. Lisa> ik vind haar echt goed, ook de muziek die ze maakt. Jaap? Ik verwacht wel wat! Sumera> wie weet…

  RTL verslaat SBS elk jaar weer met haar talentenjachten.

 17. Anoniem

  Tune van het programma is ook erg goed, net als het gekozen wit rode licht.X factor blijft super om naar te kijken.

 18. JAAP

  VANMIDDAG ZIJN ZE ALLEMAAL IN LIFE4YOU: JAAP!!!!! BALKENENDE EN…….SIIIIIIIIEEEEENEKE!

 19. Anoniem

  Even voor alle talenten in nederland. Wacht ff op x factor en ga niet naar de amateurs op sbs6!

 20. wouter

  Reactie op Insider:
  het probleem is dat het goedkoop score is over de rug van talenten die nooit door zullen breken op het moment dat de shows afgelopen zijn zijn de talenten voor rtl en sbs niet meer belangrijk want ze brengen voor sbs en rtl niets meer op.

 21. Martijn

  Reactie op Naamloos!: Zonde, samen met Herrie in het hotel de 2 leukste programma´s met Herman. Had graag een wintereditie gezien.

 22. Martijn

  Reactie op Alex: Maakt dat wat uit dan. We krijgen toch heerlijke tv voorgeschoteld.

 23. Martijn

  Reactie op Mika: Ja,ja, komend najaar dus alweer de tv kantine. Ik verwacht het niet, als ze het niet willen uitmelken.

 24. Anoniem

  Reactie op Idols is de klassier: Sharon heeft meegedaan aan x-factor.

 25. Heleen

  Reactie op wouter:
  Duidelijk, want het gaat niet om het zoeken van talent, maar om de kijkcijfers. Als daar wel om zou gaan, moeten ze de winnaar niet met een 100 x gecoverd en uitgekauwd nummer uit laten komen. Lekker makkelijk en goedkoop. Zonder moeite haalt het in de nadagen van het programma nog even een redelijke plek in de hitlijsten en dan is het over en uit. Op naar de optredens in de voorprogramma’s op de diverse bedrijfsfeesten.
  En voor de zender………. op naar het volgende seizoen, want we tuinen er toch weer massaal met open ogen in, kuddevolk dat we zijn!

 26. daan

  idols komt wel terug na het vierde seisoen van xfactor want dan heb je 4 seizoenen van xfactor en komt er een vijfde seisoen van idols

 27. Frank

  Ik wil Idols weer terug op de tv.
  niet elke keer X Factor dat begint dadelijk te vervelen.

  Groetjes Frank

 28. Youri

  Kan niet wachten op seizoen 4 van x-factor! moet nu wel weer afkicken, dat is balen haha. Hoop alleen wel dat x-factor 4 op zaterdag is.. want ik moet soms vrijdagavond werken dus kan ik het niet altijd zien..

 29. TeeVeetje

  Ik hoop dat ze dan ook de samenstelling van de jury/coaches , veranderen Gordon eruit , en Angela Groothuizen die nooit meer gepresteerd heeft dan een beetje mee bléren in een gedateerd meidengroepje .

 30. Vincent

  Jammer. Idols vind ik een stuk leuker, mooier decor ook. Vind de kleur rood in het X Factor decor nogal overkill. Bij Idols zou je dat ook zeggen, maar dan met blauw, toch ligt dat anders bij mij.

 31. oetlul

  Ik kan me herinneren dat ze dit jaar eigenlijk weer Idols zouden gaan doen, maar vanwege het grote X-factor succes in 2009 kwam er een vervolg.
  Ik hoop eerlijk gezegd wel dat ze Idols terugbrengen.
  Van mij hoeft de winnaar niet zo zeer succesvol te zijn, want dat gebeurt niet. Het gaat meer om het vermaak en daarin is RTL de beste met zowel Idols als X-factor

 32. vanditdus

  Idols de Klassieker?? vergeet je even de Soundmixshow!

  daaruit vandaan komen: Gerard Joling,Marco Borsato, Helmut Lotti,Tooske Ragas,Hind,Floortje,Ilse de Lange, Jochem van Gelder,Jody Bernal,Kin Lian Van der Mey,Re-Play, Glennis Grace,Mark Dakriet,2 men on the 4tth Floor enzv. enzv.
  het programma is over de hele wereld nog steeds te zien(behalve in nederland en daar is het bedacht) en dán praat je over klassiekers!

 33. Jaap zelf

  ja, daar wordt wel even een punt gemaakt, iedereen vergeet die show van rtl4 maar dat is of was wel qua amusement veel groter en leuker!

 34. Rene

  Maar je slaat de plank behoorlijk mis met je misplaatste trots. Je post bevat toch een aantal namen die daar nooit aan hebben meegedaan. Sterker nog; ben je Henny Huisman zelf. Die verbitterde oude man die net zoals Pierre Kartner in het verleden is blijven hangen en iedere gelegenheid aangrijpt om daar zuur over te doen?

 35. TeeVeetje

  Reactie op vanditdus: Je noemt nogal wat geflopten op zeg , allemachtig .

 36. Anoniem

  Reactie op vanditdus:
  Eerst je huiswerk maar eens goed doen. Wat een onzinlijst.

 37. moi

  2 men on the 4th floor??? nooit van gehoord! haha

  hind en floortje waren toch echt idols kandidaten hoor!

  ga idd even je huiswerk doen!

 38. Rauzer

  Wat een onzin dit artikel :’). Wendy zei dat inderdaad allemaal maar net nadat ze het had over dat zij en Martijn Idols en X Factor al zo lang deden, dus ze zei helemaal niet dat XFA 4 kwam. Voor hetzelfde geld gaan ze Idols doen.

 39. research

  Jammer van de slechte research, het volgende seizoen x factor wordt het 4e! en niet het 3e!
  Winnaar 1: Sharon Kips
  Winnaar 2: Lisa
  Winnaar 3: Jaap
  Win.. in het VIERDE seizoen

  Groetjus

 40. Rauzer

  Gaat dus over The Voice, daarmee komen Martijn en Wendy terug.

 41. Robbieboy

  Reactie op Rauzer: The Voice gaat Martijn alleen presenteren. X-Factor is alweer aangekondigd voor volgend jaar. Dit is aan het einde van de finale gezegd

 42. noname

  is all aangekondigtd? misschien is het een foutje van wendy?? hahaha ik hoop natuurlijk op idols, vind het wel eens een keer tijd, omdat de jury dan beter tot zn recht komt!

 43. kritische kijker

  dom, dommer, domst …………….en nu voor het vierde jaar ‘het aller domst’

 44. Robbieboy

  Reactie op noname: Marijn zei het tijdens de aftitelling, dat X factor terug komt, hoor

 45. Erik

  leuk!. Van mij mogen ze nog jaren verder gaan. Ook hoop ik op dezelfde jury. Hollands got talent hoeft voor mij niet zo nodig!

 46. anoniem

  Hey ik en mij vriend willen ons al een tijdje opgeven voor x-factor, en dit leek ons een goeie kans. maar we vinden hoe en waar we auditie moeten doen. Heb de site al afgespit maar niks kunnen vinden. Kan iemand me helpen??

 47. Anoniem

  Reactie op anoniem:
  Het is net afgelopen, je kan je voorlopig niet opgeven voor x-facor hoor.

 48. Sander

  Reactie op anoniem: De inschrijvingen voor de audities starten pas dit najaar, X Factor 4 komt pas terug in het voorjaar van 2011.

 49. Anoniempje

  Dat is leuk,weer lekker elke vrijdagavond weer achter de bank.
  Later komt er een programma My name Is…van welke artiest je wilt zijn ik denk dat na die finale x factor wel komt,want er mogen geen 2 talentenjachten zijn!
  Ik dacht ook toen Jaap won: Komt er volgend jaar ook weer ook.
  Maar het zal nog wel even duren

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.