Van Nieuwkerk wil meer internationale gasten in DWDD

Foto: Nick van OrmondtMatthijs van Nieuwkerk (49) wil meer internationale gasten interviewen in De Wereld Draait Door. “We zijn het net aan het overwegen“, zegt de presentator in De Morgen. “Ik heb altijd gezegd: we doen geen Engels, want dan moeten we dat ondertitelen, en dat kan niet want het is live. Ik weet ook niet of mijn Engels goed genoeg is. Als de man die Nederlands praat als een mitrailleur daar opeens zit als een jochie dat blij is dat hij er een Engelse volzin heeft uitgekregen, dat zou stom zijn.

Afgelopen seizoen interviewde Van Nieuwkerk onder meer André Agassi en de band Snow Patrol. “En dat smaakt naar meer. Bovendien is continuïteit goed als je succes hebt, maar een beetje blijven verrassen is ook nodig. Er zijn buitenlandse schrijvers, zangers en sportlui genoeg die ik graag eens live aan de tand zou willen voelen.”

Na de verkiezingsspecials van De Wereld Draait Door gaat het programma op vakantie. Deze zomer geen zomerse variant met jonge presentatoren, zoals eerder met De Zomer Draait Door. “Toen dat zomerprogramma begon, dacht ik: onderschat het niet jongens, het ligt niet louter aan de formule. Het ligt ook aan mij. Het heeft ook met vaart te maken, en met specifieke interesses.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen