Matthijs van Nieuwkerk wil tv-carrière in Vlaanderen

Foto: NPSMatthijs van Nieuwkerk (49) wil op de Vlaamse televisie een lokale versie van De Wereld Draait Door gaan maken. Hij is bereid om daarvoor ‘een poosje’ in Antwerpen te gaan wonen. “Zodat ik daar de media kan volgen en veel nieuwe mensen leer kennen“, legt de presen- tator uit in de Vlaamse krant De Morgen. De Vlaamse tv-producent Woestijnvis is sterk geïnteresseerd in een Vlaamse De Wereld Draait Door. “Ik ga hem meteen bellen“, zegt creatief directeur Olivier Goris in de krant.

Goris vervolgt: “We hebben zeer fijne ervaringen met Matthijs toen hij deelnam aan De slimste mens. Voor én achter de schermen is dat een uiterst enthousiasmerende man. Bovendien geeft de confrontatie van die Nederlandse directheid met Vlamingen vaak vuurwerk. Ja, hier zit muziek in.

Van Nieuwkerk heeft al een ultieme Vlaamse uitzending in gedachten. “Tafeldame is Goedele Liekens. Verder Tom Barman, Kim Clijsters en Herman Van Rompuy over de poëzie van Jotie ’t Hooft. Met de hele familie Pfaff bespreken we de toekomst van België. Dan Jan Mulder, Pol Van Himst en Rob Rensenbrink over de gouden jaren van Anderlecht. En muziek van Triggerfinger en Sela Sue.”

Concreet is het plan nog niet. “Moet dat met een productiehuis of met een zender als Canvas? Ik laat nu een ballonnetje op.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen