Herman van der Zandt mag weer met touchscreen spelen

Presentator Herman van der Zandt stal in maart de show met de manier waarop hij een modern touchscreen bediende tijdens de verkiezingsuitzending van de NOS. Het leverde een grote hoeveelheid positieve reacties op en daarom keren Van der Zandt en zijn scherm op 9 juni terug op de dag van de Kamerver- kiezingen. “Enthousiaste reacties op een verkiezingsuitzending zijn bijzonder. Ik ben blij dat mensen het leuk vonden, maar ik dacht vrij snel: nu ben ik wel klaar met dat scherm.

Van der Zandt had in maart goed de tijd genomen om te bonden met zijn touchscreen. “De week ervoor een paar uur. Je moet toch één worden met de apparatuur. Ferry Mingelen had wat minder tijd, omdat het kabinet net was gevallen“, zegt hij in Televizier.

Als de 35-jarige Journaallezer het touchscreen bedient, lijkt hij gadgets erg leuk te vinden. Toch heeft hij nog geen iPad. “Nee. Dat is weer zo’n ding erbij. Ik heb al een laptop en een telefoon van dat merk. En natuurlijk mijn verkiezings-touchscreen. Dat is wel de grootste iPad van Nederland.

NOS-gezicht Van der Zandt kijkt ook graag naar het RTL Nieuws. Wie doet het beter? “Ik vind natuurlijk de NOS. Maar zij hebben ook hun momenten. Het probleem is dat iedereen van ons 110% procent verwacht. Als RTL ons te snel af is, wordt dat breed uitgemeten. Andersom is normaal.

RTL was alerter toen het kabinet viel, constateert Televizier. “Maar bij de crash van Turkish Airlines moest RTL gebruikmaken van onze faciliteiten, omdat ze zelf in de file stonden. Alleen is ‘RTL verliest van NOS’ geen verhaal. Die competitie houdt ons ook scherp.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen