RTL 5: ‘Experts onder de indruk van verklaring Joran’

Foto: RTLPolitie-experts zijn volgens RTL 5 onder de indruk van de nieuwe verklaring van Joran van der Sloot, die het tv-station zondag uitzendt. Ook over de rol van Jaap Amesz, aan wie Joran in augustus 2009 zijn verklaring deed, zijn zij positief. Jaap is bekend van de realityserie De Gouden Kooi. “De manier van ondervragen van Jaap is niet de manier zoals die normaal in een verhoor plaatsvindt. Maar dat kan best de reden zijn waarom dat juist nu wel gewerkt heeft“, zegt criminoloog Harrie Timmerman.

De controverse rond de nieuwe verklaring van Joran van der Sloot is volgens RTL 5 in alle hevigheid losgebarsten. Van der Sloot beweert nu dat hij de Amerikaanse Natalee Holloway heeft meegenomen naar een huis en dat ze na gebruik van cocaïne van het balkon is gevallen. Hij zegt het meisje te hebben gedumpt in een moeras. “Niet alleen de Nederlandse bevolking is verdeeld over de vraag of ‘Joran Spreekt’ –dat zondag wordt uitgezonden bij RTL 5- het ware verhaal is, ook in politiekringen heeft deze nieuwe ‘bekentenis’ indruk gemaakt“, zegt een woordvoerder van RTL zaterdag.

Waar het Arubaanse Openbaar Ministerie de nieuwe claim van Van der Sloot eerder deze week in De Telegraaf nog afdeed als een samenraapsel van fantasie en leugens, beaamt Hoofdofficier van Justitie Peter Blanken in de krant van zaterdag dat de nieuwe verklaring van Van der Sloot als een puzzelstuk in de tijdlijn van de verdwijning past. “Hij weet waar Natalee is gebleven, dat staat voor mij wel vast. En dat hij haar als laatste levend zag, acht ik zelfs onomstotelijk.

Die stelling wordt onderschreven door drie andere politie-experts die in de uitzending aan het woord komen. Zo stelt Gerald Dompig, voormalig plaatsvervangend korpschef van de Arubaanse politie en oud-hoofdonderzoeker in de Holloway-zaak: “Het komt op mij niet over als totale onzin. Absoluut niet.

Dompig over de rol van interviewer Jaap Amesz: “In het gesprek met Joran doet Jaap alles dat een professionele rechercheur zou worden verboden. Dat is misschien wel de asymmetrische oorlogsvoering die we hier nodig hebben.

Joran Spreekt is zondag om 20.30 uur te zien op RTL 5.

De manier van ondervragen van Jaap is niet de manier zoals die normaal in een verhoor plaatsvindt. Maar dat kan best de reden zijn waarom dat juist nu wel gewerkt heeft

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen