Rode Kamer-psycholoog niet eens met kritiek

Foto: Mark PrinsHet tv-programma De Rode Kamer met presentatrice Karin de Groot heeft de afgelopen weken veel kritiek over zich heen gekregen. Een recensent schreef bijvoorbeeld dat de tv-reeks kwetsbaren op onsmakelijke wijze exploiteert. Rode Kamer-psycholoog Ando Rokx snapt dat niet. “Je mag dus wel Patricia Paay interviewen over de seksuele voorkeu- ren van haar ex-man, maar gewoon laten zien hoe het leven kan zijn en waar mensen mee kunnen worstelen, dat moet je niet op tv doen.

In het programma, waarvan zaterdag de laatste uitzending was, worden mensen met angsten in een rode kubus toegesproken door een psycholoog. “In de pers is de bottomline: deze dingen horen niet op tv“, zegt psycholoog Ando Rokx in Mikro Gids. “We hebben de deelnemers zorgvuldig geselecteerd en die zijn prima in staat om daar zelf een beslissing over te nemen.

Presentatrice Karin de Groot merkte eerder in media op dat het beter had geweest als er in De Rode Kamer meer werd uitgelegd aan de kijker. Nu leek het soms alsof een kort bezoek aan de Rode Kamer alles oplost. “Achteraf gezien was dat zeker goed geweest. Maar het programma wordt zaterdagavond kwart over acht uitgezonden, dus het moet snel en flitsend zijn om de aandacht vast te houden. Het is de spagaat waar je als programmamaker mee zit.

Het is niet bekend of er een tweede seizoen van de Rode Kamer wordt gemaakt.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen