Ploegenachtervolging primetime op Nederland 1

De NOS doet vrijdag live verslag van de ploegenachtervolging op het olympisch schaatstoernooi. Tijdens de uitzending, vanaf 21.00 uur op Nederland 1, komen zowel de mannen als de vrouwen in actie. Jan Blokhuijsen, Simon Kuipers en Sven Kramer nemen het in de kwart- finale op tegen Zweden. Als Nederland weet te winnen van Zweden, wacht later op de avond de halve eindstrijd tegen de winnaar van de confrontatie tussen de Verenigde Staten en Japan. Mark Tuitert vervangt dan Kuipers.

Vier jaar geleden, bij de Spelen in Turijn, behaalden de Nederlandse mannen brons op de ploegachtervolging. Kramer zal zich willen revancheren voor zijn valpartij van vier jaar geleden, toen Nederland een finaleplaats misliep. Italië greep in Turijn voor eigen publiek de eerste gouden Olympische medaille ooit op dit onderdeel. Canada won daarbij zilver.

De vrouwen die Nederland vertegenwoordigen zijn Renate Groenewold, Ireen Wüst en Diane Valkenburg. Als Nederland de kwartfinale tegen Duitsland overleeft, is zaterdag in de halve eindstrijd vermoedelijk topfavoriet Canada de tegenstander. De Canadese vrouwen moeten dan wel eerst de Verenigde Staten verslaan.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen