The Vampire Diaries van start op NET 5

NET 5 zendt vanaf zondagavond The Vampire Diaries uit, een nieuwe boven- natuurlijke serie uit Amerika. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige boeken van L.J. Smith en draait om de tiener Elena en de vampierenbroers Stefan en Damon. De broers verstoren de rust in het anders zo vredige stadje Mystic Falls en zetten vooral het leven van de jonge Elena volledig op zijn kop. The Vampire Diaries beleeft om 21.30 uur, direct na Ghost Whisperer, zijn première op NET 5.

The Vampire Diaries gaat van start met een nieuw schooljaar in het plaatsje Mystic Falls. De 17-jarige Elena Gilbert (Nina Dobrev) en haar 15-jarige broertje Jeremy (Steven R. McQueen) proberen als normale tieners door het leven te gaan na de plotselinge dood van hun ouders, vier maanden eerder. Elena en haar vriendinnen zijn onder indruk van een knappe nieuwe scholier, Stefan Salvatore (Paul Wesley).

Elena voelt zich erg tot Stefan aangetrokken, maar hij gedraagt zich nogal vreemd. Bovendien duikt zijn broer Damon (Ian Somerhalder) opeens op, die ook interesse toont in Elena. Dat is het begin van allerlei rare gebeurtenissen in het kleine stadje.

Volgens NET 5 is The Vampire Diaries de best bekeken show van het Amerikaanse tv-netwerk The CW, dat ook Gossip Girl en America’s Next Topmodel uitzendt. “De eerste aflevering van de serie zorgde zelfs voor de beste première op The CW ooit.”

De serie is gecreëerd door Kevin Williamson, de man achter de Scream-trilogie en Dawson’s Creek. “The Vampire Diaries is bovendien door het Amerikaanse publiek verkozen tot favoriete nieuwe dramaserie bij de People’s Choice Awards 2010.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen