Antoinette baalt niet van kritiek op internet

Geplaatst op zo 31 jan 2010 om 14:10

TROS-gezicht Antoinette Hertsenberg kan goed omgaan met de stevige kritiek die men op internet geeft over bekende tv-persoonlijkheden. “Als ik op internet anonieme en triviale berichten lees dat ik, om één voorbeeld te noemen, ‘maar’ een presentatrice ben en dat het belachelijk is dat ik journalist van het jaar ben geworden, raak ik daar echt niet van in de war. Ook niet als ik lees dat de prijs niets meer voorstelt nu ik hem heb gewonnen. Dat soort onzinopmerkingen glijden zo van me af.

Mede dankzij Antoinette’s programma Radar is de DSB Bank omgevallen. “Dat is denk ik een van de weinige keren dat een groot bedrijf door Radar ten onder is gegaan“, zegt ze in de Avrobode. “Bovendien zou ik willen zeggen ‘mede door Radar’. Wij hebben de praktijken van de DSB als een van de eersten aangekaart, maar daarna is een heel andere dynamiek in werking getreden. Bijvoorbeeld door Pieter Lakeman die in Goedemorgen Nederland de oproep deed aan klanten van DSB om hun geld op te halen. Overigens zie je altijd dat, als een bedrijf op de eerste uitzending ingaat, en zijn problemen oplost, heel veel schade beperkt kan worden.

Antoinette wil Radar nog jaren maken. Ze is niet heel erg geïnteresseerd in nieuwe programma’s, en al helemaal niet als het om emo-tv gaat. “Ik huil bij rare films en bij Spoorloos. Aan het einde van de uitzending kun je me wegdragen. Nee, dat is echt waar, dat weet niemand, hahaha. Ik zou ook nooit Spoorloos kunnen presenteren, ik zou alleen maar soppen.
6 Reacties op “Antoinette baalt niet van kritiek op internet”


 1. Frank

  Antoinette Hertsenberg is relaxt! :D

 2. Anoniem

  Je kan zeggen over haar wat je wilt maar ze trekt enorme kijkcijfers!

  Ik ben iets te jong voor Radar maar zie wel in dat ze voor veel mensen een aardig programma maakt!

  Ze heeft gewoon last van een imago, Ze moet voor haar programma een harde tante zijn en tja dan ben je al snel volgens vele een ijskonijn

 3. Anoniem

  Nu bljkt dat er veel minder klachten zijn over DSB, bij een van de stichtingen van “gedupeerden” blijkt geen duizenden maar slechts 700 leden te hebben.
  Ook de bij uitzending over statines (medicijnen) kan je veel vraagtekens plaatsen.
  Ik kijk wel, maar neem het met een korreltje zout. Alleen de uitzendingen met de verborgen camera zijn vaak goed zoals die over die jongelui die stroom verkopen bij een callcentrum.

 4. Anoniem

  Stapeltjes machtigingen
  De stichting Steunfonds Probleemhypotheken is inmiddels wél druk bezig volmachten te verzamelen. Ze zeggen dat er inmiddels zo’n 700 zijn ontvangen.

  De accountant die in opdracht van de NOS de ledenadministratie van de twee stichtingen heeft onderzocht, constateert dat het exacte aantal moeilijk vastgesteld kan worden. Dat komt vooral doordat de administratie van de volmachten tamelijk rommelig is opgezet: uit diverse kasten en lades komen stapeltjes machtigingen tevoorschijn. Ze zijn handmatig genummerd en liggen in losse stapeltjes opgeslagen.

  Een koppeling met het totale donateursbestand van de stichting is nog niet gemaakt.

  http://nos.nl/artikel/132872-bende-bij-steunfonds-probleemhypotheken.html

 5. Lora

  De informatie die in Radar wordt gegeven wil nogal eens flink gekleurd zijn. Ik vind dat niet passen bij een programma waarvan je als kijker mag verwachten dat het objectief en onpartijdig is.
  Er zit een heel groot “artikel 1: ik heb gelijk en artikel 2: als dat niet zo is treedt artikel 1 in werking” gehalte in. Jammer.
  Ook Antoinette zelf heeft hier haar bijdrage in, niet alleen de redactie; of ze zou totaal een speelbal moeten zijn, hetgeen ik me ook weer niet kan voorstellen.

 6. Alex Donkers

  Wie heeft er kritiek op internet? De Chinese regering?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.