Antoinette baalt niet van kritiek op internet

TROS-gezicht Antoinette Hertsenberg kan goed omgaan met de stevige kritiek die men op internet geeft over bekende tv-persoonlijkheden. “Als ik op internet anonieme en triviale berichten lees dat ik, om één voorbeeld te noemen, ‘maar’ een presentatrice ben en dat het belachelijk is dat ik journalist van het jaar ben geworden, raak ik daar echt niet van in de war. Ook niet als ik lees dat de prijs niets meer voorstelt nu ik hem heb gewonnen. Dat soort onzinopmerkingen glijden zo van me af.

Mede dankzij Antoinette’s programma Radar is de DSB Bank omgevallen. “Dat is denk ik een van de weinige keren dat een groot bedrijf door Radar ten onder is gegaan“, zegt ze in de Avrobode. “Bovendien zou ik willen zeggen ‘mede door Radar’. Wij hebben de praktijken van de DSB als een van de eersten aangekaart, maar daarna is een heel andere dynamiek in werking getreden. Bijvoorbeeld door Pieter Lakeman die in Goedemorgen Nederland de oproep deed aan klanten van DSB om hun geld op te halen. Overigens zie je altijd dat, als een bedrijf op de eerste uitzending ingaat, en zijn problemen oplost, heel veel schade beperkt kan worden.

Antoinette wil Radar nog jaren maken. Ze is niet heel erg geïnteresseerd in nieuwe programma’s, en al helemaal niet als het om emo-tv gaat. “Ik huil bij rare films en bij Spoorloos. Aan het einde van de uitzending kun je me wegdragen. Nee, dat is echt waar, dat weet niemand, hahaha. Ik zou ook nooit Spoorloos kunnen presenteren, ik zou alleen maar soppen.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen