Van den Ende: ‘Terugkeer Oerlemans werpt vruchten af’

Joop van den Ende denkt dat het goed is dat Reinout Oerlemans teruggekeerd is naar Nederland om zijn bedrijf Eyeworks weer leiding te geven vanuit Nederland. Volgens Van den Ende, aandeelhouder van Eyeworks, werpt het gelijk zijn vruch- ten af. “Die film heeft geholpen“, zegt hij in De Telegraaf. “Vanuit een onmogelij- ke situatie heeft hij succes afgedwongen. Hij was nog maar twee weken terug of de rook kwam uit de ramen van de actie in zijn bedrijf, Komt een vrouw bij de dokter gaat geweldig.”

Van den Ende vindt het goed dat Oerlemans de beslissing heeft genomen om terug te komen naar Nederland. “Hij had een droom. Hij wilde naar Amerika omdat het vak televisie maken daar het best wordt beoefend. Hij wilde zijn expansie daar doormaken. Nou, dat was ik met hem eens en we praatten er over omdat ik aandeelhouder ben van zijn bedrijf. Enfin, hij is in augustus vorig jaar gegaan en in september was nog die juichende derde dinsdag in september.”

Maar toen-ie aankwam, was Amerika al in recessie, dus ze vroegen wat hij kwam doen. Reinout heeft toch met zijn energie en ondernemerschap zijn Amerikaanse tak nog verdubbeld, maar in Europa ging de groei uit zijn bedrijf. Dat was eigenlijk het enige dat er fout ging. Ze misten zijn creatieve aanwezigheid en het tijdverschil was niet handig toen de mannen samen de schouders er onder wilden zetten. Reinout heeft toen zelf besloten dat hij terugkwam en zijn Daniëlle verdient een standbeeld, want zonder morren pakte zij de spullen van het gezin op en steunde haar man.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen