Nederland 1 wil Linda de Mol en Ik Hou Van Holland

Foto: Roy BeuskerTelevisiedirecteur Gerard Timmer van de Publieke Omroep zou graag RTL-ster Linda de Mol terugzien op zijn tv-zender Nederland 1. “Als er een presentator is die wij graag binnen zouden halen van de commerciële omroepen, dan vind ik eigenlijk gewoon dat Linda de Mol thuishoort op Nederland 1“, vertelde de televisiebaas dinsdag in RTL Boulevard. “Niet per definitie met de show Ik Hou Van Holland, maar als ze dan toch komt, zou het mooi zijn als ze dat in haar achterzak stopt.

Programmadirecteur Erland Galjaard van RTL 4 en algemeen directeur Eric van Stade van SBS zouden graag Yvon Jaspers van de KRO binnenhalen. “Ik wil Yvon Jaspers alleen met Boer Zoekt Vrouw als het mag. Boer Zoekt Vrouw is natuurlijk inmiddels een fenomeen geworden. Als ik elke keer op maandagavond de kijkcijfers keek, dacht ik: dit kan niet waar zijn“, zegt Galjaard. Van Stade: “Ongelooflijk dat het maar blijft scoren ook, omdat je ieder jaar weer hetzelfde ziet. Ik had het graag in de schema’s gehad, maar het doet het heel goed op Nederland 1.

Timmer van de Publieke Omroep is trots op Boer Zoekt Vrouw. “Ongekend, uniek voor deze tijd en waanzinning authentiek. Het past heel goed bij de Publieke Omroep.”

RTL 4 is het meest trots op Ushi & Dushi. “Het best scorende programma van 2009 is Ushi & Dushi geweest. Dat heeft natuurlijk geweldig gescoord. En met de zaterdagavond met Ik Hou Van Holland vaagden we iedereen weg“, zegt Galjaard.

Popstrars was dit jaar het best bekeken programma van SBS 6. “Popstars is ons succes van het jaar. Het scoort als geen ander.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen