Joop van den Ende: ‘Hugo Borst irritante klootzak’

Geplaatst op do 31 dec 2009 om 15:34

Joop van den Ende vindt Hugo Borst een onsympathieke man. Tv-persoonlijkheid Borst zei deze zomer in De Wereld Draait Door tegen Henny Huisman dat hij oud is en zijn hoogtijdagen al heeft beleefd. “Je telt toch niet meer helemaal mee“, riep Borst in het tv-programma. Van den Ende vindt dat onbegrijpelijk. “Hugo Borst is de meest onaardige, arrogante man. Hij heeft op iedereen commentaar. Dat doet hij best goed en het ziet er goed uit. Maar ik vind dat een ontzettend irritante klootzak.”

Van den Ende vindt het helemaal geen bezwaar dat Henny Huisman (58) nog bij de tv werk. “Als je nou Henny Huisman bent en je werkt graag. Bij de BBC zit Bruce Forsyth. Die is 83. Als je in Nederland niet meer succesvol bent, ben je afgeschreven. Rudi Carell was ook niet zo goed meer de laatste tien jaar in Duitsland, maar er werd alsnog met groot respect over gesproken. Wij danken te snel onze grote mensen af.”

De mediamagnaat betreurt de uitspraken van Borst dan ook ten zeerste. “Je kunt het ook charmanter tegen iemand zeggen. Hij zegt: ‘Je bent oud, je hebt rimpels, je bent er niet meer’. Dat vind ik nogal grof tegen iemand“, aldus Van den Ende in ‘5 Jaar Later’.

Toen Van den Ende Endemol verkocht, mocht hij zich een paar jaar niet bezighouden met televisie. Nu is die termijn verstreken en heeft hij zich onder meer ingekocht in de bedrijven Eyeworks van Reinout Oerlemans en EVA Media van Paul de Leeuw. “Op de dag dat het mocht ben ik met Reinout gaan praten. Daar was John de Mol ook nog bij betrokken. Ik zei: ‘John, waarom doen we het niet samen?’ Dat wilde John niet. Dat lukte niet. Dat gesprek met Reinout lukte niet zo goed. Die relatie is nu wel goed, maar dat was toen niet goed. Toen heb ik het alleen gedaan.

Ik herkende er het Endemol-model in. Dat model heb ik zelf bedacht, dus daar ben ik trots op. Ik dacht dat het best zou kunnen lukken. Met het geld dat ik daarin heb gestoken, konden ze een volgende stap maken. Ze hebben nu een prachtige omzet.”

Met het bedrijf van De Leeuw gaat het niet zo goed. “Het is nog geen jaar oud, dus waar hebben we het over? Paul heeft een beetje pech gehad. Dat vreet aan hem. Het zijn de eerste paar dingen. Hij moet een beetje knokken om zijn weg te vinden.”
34 Reacties op “Joop van den Ende: ‘Hugo Borst irritante klootzak’”


 1. Anne

  Haha geweldig :D

 2. Anoniem

  Ik heb het gezien. Jammer dat dit weer zomaar gequote wordt. Met de toon en gezichtsuitdrukking van Joop erbij komt het over zoals hij het bedoelde en niet zo plat als het hier in de kop staat.

 3. Anoniem

  Albert Verlinde is ook een irritante klootzak

 4. Geer

  ik vind het goed dat hij het voor Hennie opneemt, de man heeft 2 televizierringen en maakt nog steeds mooie tv, het is echt zo nederlands, katten op iemand die succesvol is en was, bravo Joop, zo ken ik u

 5. kim

  Hugo Borst is een prima vent !
  Alleen Joop kan niet tegen kritiek.
  Die heeft zichzelf en zijn medewerkers op
  een voetstuk geplaatst.

 6. JC

  @Kim
  Onzin…heb je het gezien ?
  Of reageer je alleen op de kop ?

 7. Mike

  Dit is nu opbouwende kritiek! ;)

 8. NRG - isoaps.nl

  Gisteren gekeken. Prima uitzending.
  Ik ben zelf ook van mening dat in Nederland zenderbazen te vaak denken dat verjonging nodig is…

 9. Hans

  Joop van den Ende heeft groot gelijk. Hugo Borst toonde totaal geen respect naar Henny Huisman toe. Toen ik dat interview bij de wereld draait door zag was ik meteen klaar met deze Hugo B.

 10. GossipGirl

  Reactie op Anonymous:
  Daar gaat het onderwerp toch helemaal niet over? Wat een ontzettend nutteloze reactie!

  Ik ben het er mee eens met Joop dat “verjonging” niet nodig is!

 11. Geer

  Joop zet zichzelf en zijn mensen juist NIET op een voetstuk, die Hugo trapt alleen maar naar succesvolle mensen, Henny kwam toen vertellen dat hij een keer een van de acht mocht doen, meer niet en werd toen achterlijk bejegend door meneer Borst die denkt dat hij heel wat is, trappen kunnen ze goed in nederland maar gewoon respect naar iemand toe, Huisman deed m i. niets onaardigs of wat dan ook, makkelijk scoren om maar voor die Hugo in voetbaltermen te blijven !

 12. Hans

  Nog een fijn 2010 voor iedereen hier.

 13. Zizi Possi

  De allerbeste wensen… En een zee van geluk in 2010 voor iedereen.Dikke kus Zizi Possi…

 14. Geert-Jan

  Heb veel respect voor Joop vd Ende. Ben het echter niet met hem eens dat Hugo Borst een irritante klootzak is. Hugo spreekt met zijn hart en doet wel eens ongenuanceerde uitspraken. Toch is Hugo geen verkeerde vent. Bovendien leveren zijn optredens spannende televisie op

 15. Anoniem

  Ik denk niet dat Hugo ermee zit :D

 16. emily

  die hugo is ook mega irritant

 17. Jeetje

  Hugo Borst is een nietsnut en een irritante soepkip, die direct van TV moet.

 18. tanja

  Hij bedoelde het vast als een compliment, mannen zijn niet zo goed in het uiten van gevoelens. Hoe dan ook, uit zijn mond zou ik het zowiezo een compliment vinden.

 19. d'amsterdammertje

  Ik vind het ook wel zielig voor Hennie Huisman maar JvdE heeft Hennie ook geen baan aangeboden. Hennie loopt geloof ik nog steeds te leuren bij alle omroepen en RTL’s en zit nu op een regionale zender TV-Noord Holland.
  Hugo Borst gaf alleen maar weer hoe het er voor staat in TV-land en als JvdE het zo irritant vindt dan is dat omdat hij zich wellicht aangesproken voelt dat ook bij hem geen plaats meer was/is voor Hennie. Ik hou van Borst zijn direkte ongeremde uitspraken gewoon recht in iemands smoel zeggen hoe het ervoor staat en niet later achter iemands rug om. Heeft JvdE contact gehad met Borst of vind hij het via de media naar buiten brengen van zijn mening voldoende? Dat is toch ook vreselijk irritant om via de media je zo te uiten over iemand anders die er op dat moment gewoon niet bij is en zich niet kan verweren? Hennie zat er per slot van rekening zelf bij!

 20. bron

  ik weet dat Henny helemaal nergens leurt, hij is gevraagd bij de e.o. en is gevraagd bij rtv nh, het ging om een oud verhaal bij rtl( inmiddels 7 jaar geleden) bij de e.o. willen ze hem terug en bij rtv nh ook, sterker met nog meer programma’s maar hennY zelf wil niet, toen hij werd afgezeken bij Borst scoorde hij met die 1 van d 8 wel 1,2 miljoen kijkers, er wordt dus door het d’amsterdammertje een verkeerd beeld geschetst, jammer

 21. bron

  overigens met ik het wel met d amsterdammertje eens dat Jopp netzo goed henny niks aanbood,dat is zo!

 22. FG

  Verjonging is wél nodig. Want je mag niet te oud zijn om in te stappen, als je dan wel zolang mag blijven zitten, zul je dus een generatie (misschien wel een talentvolle) over moeten slaan.

  Vernieuwing en verjonging gaat vaak ook samen, groei dus en dat is een natuurlijk proces, dat zelfs de illusionaire wereld van televisie, niet aan kan ontgaan!

 23. wim

  gelul fg, het gaat hier niet over vernieuweing of verjonging maar over bestaand talent waar je respect voor moet/kunt hebben, iemand die heel jong is, vernieuwend wil zijn maar geen talent heeft,zoals Henny, komt nergens, daar gaat het over, ze willen bij de tv veel blond, mooi enzv. maar talentloos en dat is niet goed, daar had van den Ende het over, hij heeft veel bereikt en mag wat zeggen, Borst schrijft stukjes voor het a.d. en schuift aan bij de tafel van dwdd voor een flesje wijn!

 24. Tetje

  Het was toch ook shockie wat Hugo zei! Maar hij is van de generatie dat alles jong en strak moet zijn, ook al ben je ouder. Ze moeten botox en pruiken nemen en net doen of ze jong zijn, hoe dan ook is het jong wat de klok slaat. En hoe komt dat? r dan ineens wordt het zwaar tegengesproken door de man
  Hugo praat dus geen poep. Maar dan ineens wordt ie tegengesproken door iemand die het zelf ongeveer uitgevonden heeft, dat alles jong moet zijn!
  Ik snap sommige dingen gewoon niet. Maar ik ben dan ook een outlaw.

 25. Frank

  Joop heeft gelijk. Jan Slagter heeft direct na de bewuste uitzending zijn beklag gedaan bij Hugo en er geloof ik zelfs iets over geschreven. In DWDD hebben Slagter en Borst er nog ruzie over gemaakt.

 26. Anoniem

  Eens met Tetje, Henny is een sympatieke man, maar toen carriere ten einde liep bij RTL heeft hij zijn gezicht laten verbouwen net als Viola. Dat vond ik jammer, maar volgens mij deden ze dat in de hoop langer voor RTL te kunnen blijven werken, althans die indruk krijg je.

 27. Dr. R.Schoemacher

  Henny is patient van mij en heeft niks laten verbouwen, hij heeft ooit een ooglidcorrectie laten doen,overigens op aanraden van zijn huisarts vanwege clusterhoofdpijn, dat heeft niets geholpen, wel heb ik hem geholpen van de lidtekens af te komen, that’s all, dus niets geem faceliften o.i.d. de operatie waar ik over spreek is zeker 10 jaar terug,dus ook de datum klopt niet, toen werkte hij nog gewoon bij rtl.
  de beste wensen allemaal.

 28. Jaja

  Reactie op GossipGirl:

  miep miep huil huil.

  Het is wel waar though :lol:

 29. kans

  joop heeft gelijk we zijn niet netjes tegen succesvolle mensen zoals in het buitenland

 30. FG

  Reactie op wim:

  Iedereen leert steeds beter zijn in een vak, mocht iemand daarvoor kiezen of dacht je soms dat goede presentatoren met een microfoon in de hand geboren werden?

  Mensen mag je best de kans geven om te leren, ontwikkelen en groeien en daarmee dus ook de jeugdige generatie! Dus veeg je argumentatie van tafel!

  Hij kan wel goed zijn geweest, maar zijn tijd is mijn generatie niet meer. Mensen denken en kijken nu gewoon anders en daar móet je als zender wel in meegaan. Is het tenslotte niet de doelgroep 20 t/m 49 waar veel zenders zich op richten? Ik snap best dat de man het er moeilijk mee kan hebben, maar het medialandschap heeft dit, naast het jatten van formats, gewoon als rottig kant.

 31. FG

  Ps. De kijk van een oudere generatie af te strepen vind ik ronduit dom en de houding een overbodige. De oudere generatie is wat mij betreft een waardevolle aanvulling op onze maatschappij. Maar feit ís dat roem vergankelijk is en de uitdaging als bekendheid er juist in ligt, jezelf als persoon blijven ontwikkelen, zodat je op jezelf als persoon kunt blijven bouwen, wanneer het doek valt. ;-) ….

  Want op roem bouwen doet als snel vallen, de roze wolk, bestaat uit gebakken lucht. De eer aan jezelf houden dus….

 32. Tetje

  Reactie op FG: ‘Op jezelf kunnen blijven bouwen als het doek valt?’ Waarom denk je dat bepaalde mensen maar door blijven draven in de voor hun o zo belangrijke gebakken lucht branche? Die kunnen helemaal nergens op bouwen simpelweg omdat er verder niets meer is in hun leven dan die gebakken lucht. Dacht je nu echt dat die als persoon ontwikkeld waren? Dat moet dus echt nog gaan beginnen voor die Grote Sterren die Zo Hoog Boven ieder ander uitsteken.
  Beetje dimmen zou ze sieren.

 33. Jan Jaap

  ik vind Henny een aardige gast en adrem, hij werd gewoon voor lul gezet en waarom? omdat hij 57 is? en we moeten door naar 67 ! Hugo scoort over een ander zijn rug, voetballers, artiesten,en hij kan zelf bijna niks, hij is bekend geworden door afzeiken, nou nou wat een prestatie!

 34. Egelantier

  Heeft Hugo zichzelf wel eens gezien in de spiegel???
  Met de HD kwaliteit van tegenwoordig komt elk rimpeltje enorm goed in beeld.

  Ik gebruik Hugo om het beeld scherp te stellen.
  Kortom: irritant mannetje, betwetertje, moet eens hand in eigen borst steken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.