Joop van den Ende: ‘Hugo Borst irritante klootzak’

Joop van den Ende vindt Hugo Borst een onsympathieke man. Tv-persoonlijkheid Borst zei deze zomer in De Wereld Draait Door tegen Henny Huisman dat hij oud is en zijn hoogtijdagen al heeft beleefd. “Je telt toch niet meer helemaal mee“, riep Borst in het tv-programma. Van den Ende vindt dat onbegrijpelijk. “Hugo Borst is de meest onaardige, arrogante man. Hij heeft op iedereen commentaar. Dat doet hij best goed en het ziet er goed uit. Maar ik vind dat een ontzettend irritante klootzak.”

Van den Ende vindt het helemaal geen bezwaar dat Henny Huisman (58) nog bij de tv werk. “Als je nou Henny Huisman bent en je werkt graag. Bij de BBC zit Bruce Forsyth. Die is 83. Als je in Nederland niet meer succesvol bent, ben je afgeschreven. Rudi Carell was ook niet zo goed meer de laatste tien jaar in Duitsland, maar er werd alsnog met groot respect over gesproken. Wij danken te snel onze grote mensen af.”

De mediamagnaat betreurt de uitspraken van Borst dan ook ten zeerste. “Je kunt het ook charmanter tegen iemand zeggen. Hij zegt: ‘Je bent oud, je hebt rimpels, je bent er niet meer’. Dat vind ik nogal grof tegen iemand“, aldus Van den Ende in ‘5 Jaar Later’.

Toen Van den Ende Endemol verkocht, mocht hij zich een paar jaar niet bezighouden met televisie. Nu is die termijn verstreken en heeft hij zich onder meer ingekocht in de bedrijven Eyeworks van Reinout Oerlemans en EVA Media van Paul de Leeuw. “Op de dag dat het mocht ben ik met Reinout gaan praten. Daar was John de Mol ook nog bij betrokken. Ik zei: ‘John, waarom doen we het niet samen?’ Dat wilde John niet. Dat lukte niet. Dat gesprek met Reinout lukte niet zo goed. Die relatie is nu wel goed, maar dat was toen niet goed. Toen heb ik het alleen gedaan.

Ik herkende er het Endemol-model in. Dat model heb ik zelf bedacht, dus daar ben ik trots op. Ik dacht dat het best zou kunnen lukken. Met het geld dat ik daarin heb gestoken, konden ze een volgende stap maken. Ze hebben nu een prachtige omzet.”

Met het bedrijf van De Leeuw gaat het niet zo goed. “Het is nog geen jaar oud, dus waar hebben we het over? Paul heeft een beetje pech gehad. Dat vreet aan hem. Het zijn de eerste paar dingen. Hij moet een beetje knokken om zijn weg te vinden.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen