Gerard Timmer: ‘Lieve Paul is niet duidelijk genoeg’

Foto: VARATelevisiedirecteur Gerard Timmer van de Publieke Omroep is ontevreden over het programma Lieve Paul van Paul de Leeuw. Volgens Timmer moet de show beter gepositioneerd worden. “Paul is zoekende. Ik vind het moedig dat hij durft te vernieuwen, dat vooropgesteld, maar in Lieve Paul wordt te veel gecom- bineerd“, zegt hij in De Telegraaf. “Een nieuw programma moet meteen duide- lijk zijn. Zeker als je het moet opnemen tegen Ik hou van Holland, wat zich al heeft gemanifesteerd.

Timmer kijkt terug op een succesvol 2009. “Blij ben ik vooral met het feit dat we in 2009 nieuwe groepen kijkers hebben weten te bereiken. De Oorlog op Nederland 2 trok een miljoen mensen, recht tegenover Boer Zoekt Vrouw. De slag bij Nieuwpoort wist op zaterdagavond tot 800.000 kijkers te boeien, te midden van al het andere geweld als Ik hou van Holland en Paul de Leeuw.”

Toch is er volgens Timmer nog ruimte voor verbeterpunten. “Dan noem ik de financieeleconomische berichtgeving en het aanbod voor jongeren. Voor dat laatste zie ik een rol weggelegd voor nieuwkomer PowNed en BNN. En ik hoop dat WNL de kruidigheid gaat leveren die Fons van Westerloo belooft. Zodat een nog groter deel van het publiek zich herkent in de publieke omroep.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen