‘Tv-show The Biggest Loser levensgevaarlijk’

De populaire Amerikaanse tv-show The Biggest Loser, in Nederland uitgezonden door Talpa en RTL 8 onder de titel De Grootste Verliezer, is volgens diverse voedingsdeskundigen levensgevaarlijk. Om de hoofdprijs van 250.000 dollar in de wacht te slepen gaan sommige kan- didaten namelijk wel erg ver. Zo heeft Ryan C. Benson, winnaar van seizoen één, bekend dat hij zichzelf uitdroogde tot het punt dat hij bloed plaste. “Ik wacht op de eerste hartaanval“, zegt professor Charles Burant.

Volgens Kai Hibbard, de runner-up van het derde seizoen, trokken deelnemers zoveel mogelijk kleren aan tijdens de workouts. Levensgevaarlijk, vindt professor Charles Burant van de University of Michigan. “Ik heb patiënten gehad die het zelfde wilden, maar ik heb hen nadrukkelijk negatief geadviseerd“, zegt hij in The New York Times. “Ik vind dat de show mensen uitbuit. Ze kiezen arme mensen met gewichtsproblemen uit van wie de echte focus eigenlijk op het winnen van de 250.000 dollar ligt.

Recentelijk werden twee kandidaten uit The Biggest Loser opgenomen in het ziekenhuis na een hardloopwedstrijd. Volgens medisch specialist Rob Huizenga van The Biggest Loser worden kandidaten na dit incident beter in de gaten gehouden. “Als we het over konden doen, hadden we het niet meer gedaan. Het was een onverwachte complicatie en we gaan onszelf verbeteren. Deze wedstrijd heeft veel veranderd aan de wijze waarop we dingen hier door. Zo wordt de lichaamstemperatuur van kandidaten voortaan nog beter gemonitord“, aldus Huizenga.

The Biggest Loser is iedere dinsdag te zien op het Amerikaanse tv-station NBC.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen