Telekids meest populaire RTL-programma

Geplaatst op za 31 okt 2009 om 12:04Foto: RTLHet kinderprogramma Telekids met Carlo Boszhard en Irene Moors is is het meest populaire RTL-programma in de twintig jarige geschiedenis van RTL. Dat blijkt uit een internetstemming op rtl.nl. Op de tweede plaats eindigde ‘Gooische Vrouwen’, gevolgd door ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ op de derde positie. ‘De TV Kantine’ en ‘Vrienden voor het Leven’ staan in de lijst op de vierde en vijfde plaats. Volgens een woordvoerder van RTL hebben tienduizenden mensen hun stem uitgebracht.

De programma’s die ook in de top-10 staan zijn, van de zesde naar de tiende plek, Baantjer, De Sterrenplaybackshow, All You Need Is Love, De André van Duin Show en RTL Boulevard. “Ron’s Honeymoonquiz, RTL Nieuws, Big Brother, X FACTOR en Het Rad Van Fortuin lagen zeer dicht bij elkaar, maar haalden de Top 10 allemaal net niet“, aldus de persvoorlichter. “De Bauers, Het Spijt Me, De 5 Uurs Show, Barend & Van Dorp en De Vakantieman hadden eerder ook de nominatieronde bereikt.”


21 Reacties op “Telekids meest populaire RTL-programma”


 1. Liz

  En terecht :D

 2. Luc

  Gefeliciteerd! En vanmiddag Monster van Toth op RTL 4 rond de klok van half drie!

 3. Jeff0

  De top 4 klopt wel.
  Ik miste wel Kees & Co in de lijst!

 4. Televisiefreaks

  Mijn stem ging naar Vrienden voor het Leven!

 5. Martijn

  Haha. Telekids het beste RTL-programma. Da’s ook geen compliment voor RTL.

  Ik bedoel: Telekids was goed, hoor. Maar als dat nou echt het hoogtepunt is uit 20 jaar RTL is het toch een beetje triest.

  Het is net zo iets als dat de keeper de man van de wedstrijd is.

 6. Johan

  Helemaal mee eens Martijn. Een kinderproramma als beste uit de geschiedenis van RTL. Wat een rare keuze.

 7. Anoniem

  Big Brother is nooit door RTL4 uitgezonden… Toch raar dat die in de lijst stond.

 8. Andy

  Zelfde geldt voor All You Need Is Love. Die oude beelden waarop je kon stemmen waren uit de Veronica HMG tijd. Dus het was helemaal geen programma vroeger van RTL4. Pas sinds 3 jaar.

 9. Bas v.d Kimme

  Mooie lijst, maar vond zelf ‘De kans van je leven’ het leukste Rtl programma.

 10. !#Michael#!

  Reactie op Anonymous:

  Het gaat om RTL programma’s RTL is meer dan RTL4 hoor ;)

 11. Jessica

  de tv kantine in de top 10? Wat een schande.. Van 20 jaar RTl had ik de tv kantine echt niet in de top 10 neergezet.. en nog wel op de 4de plek! SCHANDE!!

  En top serie’s zoals Kees en co en het zonnetje in huis staan er niet eens tussen.. Wat een trieste uitslag

 12. Johan B.

  Telekids de winnaar! Zegt dat iets over het niveau van de gemiddelde RTL-kijker of ………….. Inderdaad triest als dit programma het beste is.

 13. Jules Winnfield

  Reactie op Jessica:

  Om de TV kantine heb ik ook veel meer gelachen dan om Kees & Co en Zonnetje in Huis.

  Nederlandse comedies zijn sowieso gaar.

  Alleen Flodder en Vrienden voor het Leven waren echt leuk.

 14. Jan

  de soundmixshow die 20 jaar draaide finale met 4 miljoen kijkdichtheid marktaandeel 56 % komt niet voor in het lijstje ??????????????????

 15. Jessica

  Reactie op Jules Winnfield:

  Tja.. Dat is lullig voor je.. Dat je drempel voor humor zo ongelofelijk laag ligt.
  Vond Kees en co toch wel wat beter in elkaar gezet dan de tv kantine.. Met een Carlo Boszhard die laat zien wat ie allemaal kan en dan irene moors die erachter huppelt.. Want ja ze zijn altijd met z’n 2en.. Broertje en zussie Gadverdamme

  Maargoed ik ben er klaarmee.

 16. Sandra

  En terecht. Het is het beste en mooiste programma wat er ooit op tv was. Het is zonde dat ze er 10 jaar geleden mee gestopt zijn. Ik weet zeker dat het nu ook nog een succes zou zijn.

 17. David (2)

  Tsja dat heb je met zo’n (internet)-verkiezing. De waan van de dag leeft vooral. Vandaar dus Gooische Vrouwen, Telekids en de TV Kantine. Allemaal recentelijk (Telekids in de vorm van een hh) op TV geweest.

  Terwijl inderdaad de Surpriseshow er niet in staat. Dat was een ongekend succes en iedereen keek er naar en had het erover de volgende dag. Net als de Soundmixshow trouwens, ook miljoenen kijkers en op de finaleavond in 1991 (of wellicht 92) haalde RTL4 een marktaandeel van bijna 45% (over de HELE avond!)

 18. Anoniem

  Terecht Tv kantine ook!

 19. Huh?

  Nu hoop ik dat mensen wel het échte Telekids bedoelen. Dus Telekids van vier uur ’s middags toen Irene het nog alleen presenteerde. Dat was een heerlijke tijd! Met een kop thee en een koekje naar Spiderman en The Hulk kijken! En de knuffels die Irene gooide naar kinderen die ze aan de telefoon had. Ik begrijp nog steeds niet hoe die kinderen dat beest op konden vangen! ;-)

 20. Malou

  Reactie op Huh?:
  Lijkt me niet;) En terecht! Heb ook gestemd op Telekids natuurlijk! En het gaat om de meest favoriete hè!:)
  Super!

 21. ikkuh

  5 uurshow natuurlijk !!!de eerste grote klapper van rt!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.