Prinsen Laurentien wilde niet live in De Wereld Draait Door

Geplaatst op za 31 okt 2009 om 13:01Foto: RVDDe Wereld Draait Door werd afgelopen donderdag niet live uitgezonden, omdat Prinses Laurentien dat liever niet wilde. Dat vertelde royalty-expert Peter van der Vorst vrijdagavond in RTL Boulevard. “Normaal is dat programma live, maar leden van het koningshuis willen liever niet in live-programma’s zitten, omdat er nog wat uitgeknipt kan worden als het wordt opgenomen“, aldus Van der Vorst. “Dus nu was De Wereld Draait Door een uur van tevoren opgenomen, speciaal voor Prinses Laurentien.”


18 Reacties op “Prinsen Laurentien wilde niet live in De Wereld Draait Door”


 1. Robert

  Belachelijk. Kom dan niet .
  Vond het een waardeloos item, temeer omdat het nergens over ging,
  ja een kinderboek.
  Heb een beetje een hekel aan deze nep-populair doenerij van het
  koningshuis. Of je bent er live en doet leuk mee, of je komt niet.

 2. Jules Winnfield

  Die sukkels van DWDD durfde natuurlijk ook niet te zeggen je komt live of je komt niet!

  Stelletje mietjes.

 3. REPUBLIEK

  matthijs van nieuwkerk deed ook heel zenuwachtig enzo op het eind met handenschudden etc pfff doe normaal het is gewoon een normaal iemand hoor…. en dan niet live uitzenden? is het prinsesje bang om per ongeluk iets verkeerd te zeggen? dwdd durfde zeker geen nee te zeggen… en dat alleen maar om je eigen boek te promoten.. ga toch weg joh met je bekakte stem… aangetrouwde prinses haha wat stelt dat voor

 4. noname

  Reactie op Robert: Reactie op Jules Winnfield: wat zou jij willen? je krijgt een prinses op bezoek, mm moeilijk keizen!

 5. hallo

  Reactie op noname: prinses? ze is toevallig getrouwd met een prins. en wat moet je met een prinses aan tafel? het mag niet live, je mag niet alles vragen, en ze komt gewoon ff haar boekje verkopen

 6. Pieter Jan H.

  “leden van het koningshuis willen liever niet in live-programma’s zitten, omdat er nog wat uitgeknipt kan worden als het wordt opgenomen” beetje brakke zinsbouw.
  Ze willen niet live zodat er alsnog wat geknipt kan worden in de opname, want nu staat er: “ze willen niet live, omdat er dan geknipt kan worden”. Lijkt mij een subtiele vorm van een contradictio in terminus. Maar wie ben ik …

  En waarom iemand nu wel of niet in #DWDD komt of wil komen, beide partijen kunnen Ja of Nee zeggen. Toevallig is het nu Prinses Laurentien. Bovendien is het Koningshuis altijd reden om iets over te schrijven, of het nou negatief of positief is. De media is er *altijd* bij. Zo niet, dan toch.

  Fijn weekend iedereen :)

 7. bea

  Ik wil ze behoeden voor domme uitspraken ,punt.

 8. carola

  En gelijk heeft/hebben ze! Het zal hem niet zitten in uitspraken dan wel ongepaste vragen die live gesteld kunnen worden. Lijkt me een hele normale gang van zaken inzake het koningshuis.

 9. sven

  zal ook wel met veiligheid te maken hebben, volkert van der g wist ook dat fortuyn om 6 uur klaar was bij bnn-radio… dat is het nadeel van live media en je wilt high profile gasten in je uitzending.

 10. Raar

  Over het paard getild “kak” wijf……………….
  Doe normaal en laat je eigen ik zien.
  Gemaakte uitspraken, net een beatrix.
  Het klonk nu niet als een jonge meid.
  Meer een gemaakte persoonlijkheid.
  Ben gewoon een “Diana”

 11. yossarian

  Ik vond dat het er allemaal redelijk spontaan uitzag, maar dat was dus schijn.

  Ik stoor me ook aan het bekakte accent van deze mevrouw. Nergens voor nodig. Ze zou het goede voorbeeld moeten geven en normaal ABN moeten praten. Dat is dit niet. Zelfs allochtoon Maxima spreekt ‘normaler’ Nederlands. Het maakt haar minstens vijftien jaar ouder ook.

 12. Iago

  Gebeurt toch wel vaker…
  Toen Jamie Oliver te gast was bij Pauw en Witteman, liep de ondertiteling vaak voor op hetgeen hij zei. Dat kan dus niet anders dan achteraf zijn toegevoegd, en dus was ook die uitzending niet life.
  Er zal trouwens niet veel geknipt zijn bij DWDD. Een kopspijkers/koefnoen-sketch, waarin Laurentien op de hak genomen werd, werd gewoon uitgezonden, alsook het Fokke en Sukke dat een grapje over haar maakte. Ik vond bovendien Mathijs en Chiel niet buitenproportioneel voorzichtig. Ze kakelden gelukkig als vanouds overal doorheen en maakten ook wel een paar schamperende opmerkingen over het (schrijven van het) boekje.

 13. Huh?

  Waardeloos! Neem dat mens dan niet op in je uitzending. Zij is ook maar een gewoon links D66’ertje en past dus goed bij de VARA. Maar ja… Men is weer zo schijterig dat een lid van het koninklijk huis gaat flippen in een live-uitzending. Ik zeg: negeren die lui!!!

 14. Huh?

  Dat bekakte accent komt van D66 af. Dat zijn linkse kakkers.

 15. TOM

  Reactie op Robert: Nee zo mogen zelf kiezen hoor En volgens mij niet jij

 16. d'amsterdammertje

  Dat Nederlanders in een democratie leven is een ilussie. Nederland is een koninkrijk en de Nederlanders laten zich graag dicteren door het oranje gezelschap.

 17. Bram

  Ik snap het probleem niet zo. Het is een uur van te voren opgenomen, en volgens mij is het gewoon in één keer gedaan. Dus was het semi live. Verder snap ik wel dat ze geen zin hebben om voor verassingen te komen staan. Elk woord moet op de weegschaal omdat een hoop mensen elk woord zeer serieus nemen. Kijk maar naar dat gezeik dat Maxima heeft gehad na haar opmerking “De Nederlander bestaat niet”. Ze moeten nou eenmaal heel voorzichtig te zijn. Dus is het verstandiger om het van te voren op te nemen om elk eventueel risico te vermijden.

 18. mark

  Neem dan Koninginnedag ook maar voortaan op, dan hadden ze dit jaar die aanslag er ook uit kunnen knippen (op verzoek van het koningshuis), dan was er ook niet zo’n mediahype rond ontstaan…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.