Peter R. de Vries betrapt flitsteams politie

Geplaatst op vr 30 okt 2009 om 14:10

Foto: Nick van OrmondtPeter R. de Vries heeft met het team van zijn SBS 6-programma in september en oktober twintig mobiele flitsteams van de politie achtervolgd. In de uitzending van zondag 1 november zal te zien zijn dat politieambtenaren zelf massaal te hard rijden en allerlei andere verkeersregels aan hun laars lappen. “De bevindingen zijn ronduit schokkend“, aldus een pers- voorlichter van SBS. “Ruim de helft van de gevolgde politiemensen ging over de schreef. Door hen werd vaak veel te hard gereden.

De politiemensen werden met verborgen camera’s gefilmd nadat zij soms 5 uur hadden geflitst en daarna zelf naar hun politiebureau terugkeerden of naar huis reden. “Wij bewijzen dat ze zelf met een noodgang naar het bureau terug scheuren en de verkeersregels negeren. Als ze zelf aangehouden worden, hadden ze meteen hun rijbewijs mogen inleveren“, vertelde Peter R. de Vries vrijdagmorgen op Radio 538. “Sommigen scheurden met meer dan 50 kilometer te hard.

De Vries heeft zich er behoorlijk aan geïrriteerd. “Jij krijgt de volgende dag een acceptgiro omdat je vier kilometer te hard reed“, roept hij. “Het is iets om van uit je vel te springen als je ziet hoe politie en justitie elke keer in programma’s als Wegmisbruikers mensen aan de kant zetten om hen toe te spreken, terwijl ze zelf de regels niet naleven. Dat is iets wat mij heel erg prikkelt. Dat autoriteiten ons regels opleggen, maar ze zelf op een manier overtreden die jij of ik niet in ons hoofd halen.”

Het team van de misdaadjournalist heeft ook directeur Joop Goos van Veilig Verkeer Nederland een aantal dagen gevolgd. “En ook hij gaat elke dag een aantal maal flink over de schreef. Zo rijdt Goos voor het oog van de verborgen camera’s onder meer met 64 kilometer per uur door een 30-kilometer zone“, aldus een woordvoerder.

Acht jaar geleden stelde De Vries het rijgedrag van deze flitsers voor het eerst aan de kaak. Toen werd woordvoerder Bart Woudenberg van Veilig Verkeer Nederland gevolgd en bleek dat hij op een bepaald moment 72 kilometer te hard reed. Na de uitzending was zijn positie dan ook onhoudbaar geworden en moest hij het veld ruimen als gezicht van de verkeersveiligheidsorganisatie.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever is zondag om 21.30 uur te zien op SBS 6.
25 Reacties op “Peter R. de Vries betrapt flitsteams politie”


 1. Donny

  Als dit zo is IS HET SCHOKKEND NIEUWS IDD.

 2. Bob

  Euh ….. moeten die niet juist hard rijden om overtreders te kunnen flitsen ?

 3. Anti Hei-kneuter

  Pfff wat een nieuws… kan niet wachten….Hoelang gaan zit dit weer uitmelken…Nog hoeveel nachtjes slapen?… Nou Nou

 4. Anoniem

  Hoe hard reed het team van Peter hier achteraan?

 5. Mike

  Reactie op Bob: Ze werden achtervolgd nadat ze 5 uur hadden staan flitsen. Toen ze weer terug naar het politiebureau gingen.

 6. Peter

  Ik ga er zondagavond voor zitten hoor, dit is echt een schokkende ontdekking.

 7. Peter

  Die de Vries lapt zelf alle mogelijke regels aan z’n laars, hoop dat ze hem binnenkort es flink te pakken nemen. Ze zeggen niet voor niets met boeven vanje boeven. Aanpakken die handel.

 8. Casper H.

  Wat jammer voor Peter dat dit ‘geheim’ nu verklapt is.

 9. Bob

  Reactie op Mike: Dat maakt het eea wat logischer. Maar dan alsnog, niet echt de knallende seizoens opener die je zou mogen verwachten.

 10. Peter

  Reactie op Bob:

  Snap je het dan niet? Mensen die regels voorleggen en je er bij ook maar een kleine overtreding van dure boetes geven, overtreden HUN EIGEN REGELS! En niet zo’n klein beetje, maar meerdere malen, en zelfs zo erg dat als ze zichzelf zouden flitsen, ze hun rijbewijs kwijt zouden zijn! Is dat niet schokkend genoeg voor je?

 11. Anoniem

  Puik werk!!
  Ben geen fan van meneer De Vries, maar moet zeggen dat dit onderwerp zeer interessant is en wel weer tot kamervragen zal leiden!
  Nogmaals, puik werk!

 12. Rico

  Peter is tha bomb! Goeie actie!!

 13. Anoniem

  Reactie op Anonymous:

  Eens, beter dat ie zich hiermee bemoeit dan met een Joran die in de ‘vrouwenhandel’ zit… haha kan er nog steeds om lachen, wat een flutuitzending was dat, dommer kon niet.

  Maar mensen die anderen bekeuren omdat ze 3 km p/u te hard rijden en dan zelf herhaaldelijk en voortdurend te veel gas geven omdat ze toch weten waar hun collega’s staan te flitsen, mogen wat mij betreft zeker door hem ontmaskerd worden.

 14. Paul

  Goh, zijn er niet zwaardere misdaden te onderzoeken?
  Hoop niet dat Peter R. zich tot het Alberto-niveau gaat verlagen…

 15. Anoniem

  Heel goed van die Peter , en de politie mensen zich maar afvragen hoe het kan dat er steeds minder respect voor hen is ……. wat denk je?.

 16. masterchief

  Gaaaaap, Zo burger zo agent, en ze worden allemaal gestraft als ze gesnapt worden. Als we alles over één kam scheren, dan is mijn mening al helemaal duidelijk. Zeker als ik naar die civiele sukkels kijk op liveleak of youtube.

  Onwaardig om te dienen.

  O ja peter; Weten ze al van dat minderjarige meisje wat je liep te bonken in Hilversum…..

 17. Johan B.

  Vanochtend bij Evers was te horen wat onze dienders doen als ze klaar zijn met flitsen. Ze gaan oefenen in hoe het niet moet. Daarom heb ik altijd als ik die Koos Spee zie de neiging om te gaan kotsen. Spee= weg ermee

 18. Jaja

  Eindelijk weer eens een wat luchtiger onderwerp bij De Vries. Ipv van de zoveelste aflevering over de puttense moordzaak of Joran van de sloot etc.

 19. Chiel

  Reactie op Jaja: Dit onderwerp komt vast weer niet als eerste, maar het laatste half uur. Eerst nog even een moord oid.

 20. Vinc

  Wanneer wordt de Vries zelf eens gevolgd. Hij doet ongetwijfeld wekelijks dingen die niet door de beugel kunnen. 1 van zijn grootste vrienden was een topcrimineel. De arrogantie straalt ervanaf. Natuurlijk rijden deze mensen ook te hard, net zoals iedereen. Wanneer je iemand lang genoeg volgt dan gaat deze vanzelf wel in de fout.
  Het is natuurlijk ook niet echt schokkend. Mensen die dit niet verwacht hadden die staan een klein beetje naief in de wereld. De slager spuugt ook wel eens in het gehakt, de milieu-ambtenaar gooit ook wel eens een snoep papiertje op straat en jah, zelfs de stadswacht zal buiten tegen een muur pissen wanneer die echt moet pissen.

 21. Kiekeboe

  Suggestieve camera shots. 30 minuten film uitgesmeerd over een 2 uur durende programma. Het verontgelijke toontje van peter r. de vries. Dit wordt weer miljoenen kijkers.

 22. TwanDS

  Reactie op Kiekeboe:
  10 minuten waarschijnlijk, dan veeeeeel slomo-en en herhalen herhalen herhalen herhalen herhalen herhalen herhalen. je zou maar voor dit programma werken denk je dat je elke week maar een itempje van 5 minuten hoeft te maken…

 23. Peter

  Reactie op Jaja:

  Wat verwacht je anders van een MISDAADverslaggever? Haha.

 24. David (2)

  Reactie op Vinc:

  Juist. Daar had ik het hier ook met mensen over, zou willen dat er eens iemand opstaat die Peter R de Vries een paar weken volgt. Tenslotte heeft hij ook een voorbeeldfunctie, zeker nu hij zelfs dienders die even een plas in de berm doen (meetal moet je om de paar uur wel ff pissen namelijk, elk normaal mens), veroordeelt en te kakken zet.

  Het was weer een programma van typisch SBS-niveau, maar goed in ieder geval hebben alle Tokkies in dit land morgen weer iets om ‘schande van te spreken’.

 25. mike

  Hoog tijd dat de er geen bekeuringen meer uitgeschreven worden onder de 15km te hard buiten de bebouwde kom.

  die geld klopperij moet maar eens rap over zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.