Peter R. de Vries betrapt flitsteams politie

Foto: Nick van OrmondtPeter R. de Vries heeft met het team van zijn SBS 6-programma in september en oktober twintig mobiele flitsteams van de politie achtervolgd. In de uitzending van zondag 1 november zal te zien zijn dat politieambtenaren zelf massaal te hard rijden en allerlei andere verkeersregels aan hun laars lappen. “De bevindingen zijn ronduit schokkend“, aldus een pers- voorlichter van SBS. “Ruim de helft van de gevolgde politiemensen ging over de schreef. Door hen werd vaak veel te hard gereden.

De politiemensen werden met verborgen camera’s gefilmd nadat zij soms 5 uur hadden geflitst en daarna zelf naar hun politiebureau terugkeerden of naar huis reden. “Wij bewijzen dat ze zelf met een noodgang naar het bureau terug scheuren en de verkeersregels negeren. Als ze zelf aangehouden worden, hadden ze meteen hun rijbewijs mogen inleveren“, vertelde Peter R. de Vries vrijdagmorgen op Radio 538. “Sommigen scheurden met meer dan 50 kilometer te hard.

De Vries heeft zich er behoorlijk aan geïrriteerd. “Jij krijgt de volgende dag een acceptgiro omdat je vier kilometer te hard reed“, roept hij. “Het is iets om van uit je vel te springen als je ziet hoe politie en justitie elke keer in programma’s als Wegmisbruikers mensen aan de kant zetten om hen toe te spreken, terwijl ze zelf de regels niet naleven. Dat is iets wat mij heel erg prikkelt. Dat autoriteiten ons regels opleggen, maar ze zelf op een manier overtreden die jij of ik niet in ons hoofd halen.”

Het team van de misdaadjournalist heeft ook directeur Joop Goos van Veilig Verkeer Nederland een aantal dagen gevolgd. “En ook hij gaat elke dag een aantal maal flink over de schreef. Zo rijdt Goos voor het oog van de verborgen camera’s onder meer met 64 kilometer per uur door een 30-kilometer zone“, aldus een woordvoerder.

Acht jaar geleden stelde De Vries het rijgedrag van deze flitsers voor het eerst aan de kaak. Toen werd woordvoerder Bart Woudenberg van Veilig Verkeer Nederland gevolgd en bleek dat hij op een bepaald moment 72 kilometer te hard reed. Na de uitzending was zijn positie dan ook onhoudbaar geworden en moest hij het veld ruimen als gezicht van de verkeersveiligheidsorganisatie.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever is zondag om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen