Personeel RTL Nederland bereidt acties voor

Geplaatst op za 31 okt 2009 om 11:45Foto: RTLMedewerkers van RTL Nederland gaan acties voorbereiden omdat het overleg over een nieuwe cao in een impasse is geraakt. Het mediabedrijf wil bezuinigen op vergoedingen voor avond- en nachtwerk en de arbeidstijdverkorting afschaffen. Het personeel accepteert de voorstellen van de directie niet, omdat RTL nog winst maakt. Journalistenbond NVJ laat aan Novum weten dat stakingen vooralsnog niet aan de orde zijn. Ook zullen de zenders van RTL als het aan de bond ligt niet op zwart gaan.


23 Reacties op “Personeel RTL Nederland bereidt acties voor”


 1. Mike

  En toch blijven dit soort dingen tenenkrommend. Als Irene Moors, Linda de Mol en Wendy van Dijk ieder 100.000 euro salaris inleveren, hoeft geen enkele medewerker zich meer zorgen te maken.

 2. Johan B.

  Voorlopig vriendelijke akties, maar voor hoelang. Lijkt me hartstikke leuk mocht RTL deels op zwart gaan. Kijken wat onze RTL-freaks hiervan vinden.
  Zal dan waarschijnlijk om “live-programma’s gaan zoals RTL-nieuws en RTL Z.

 3. Coor

  Maar waar komt dit bericht vandaan? Op de site van Novum staat dit:

  Personeel RTL bereidt acties voor

  Uitgegeven: 10-31-2009 11:01:58

  Medewerkers van RTL gaan maandag praten over acties om de stroeve cao-onderhandelingen vlot te trekken. RTL wil bezuinigen op de vergoedingen voor nacht- en avondwerk en atv afschaffen. De bonden vinden dat niet nodig omdat RTL winst maakt. Volgens journalistenbond NVJ gaat het om een principieel verschil van inzicht.

 4. Televisiefreaks

  http://www.nu.nl/economie/2113227/personeel-rtl-bereidt-acties.html

 5. Anoniem

  niet alleen bij RTL ook bij KRO

 6. Jules Winnfield

  Reactie op Mike:

  Grapjas. :lol:

  Of wat dacht je van bezuinigen op die managers in Luxemburg ofzo.

 7. Anoniem

  Vorig jaar was het hetzelfde bij sbs.. toen hingen er ook briefjes in de liften die om akties vroegen.

 8. Anoniem

  Reactie op Mike: Irene Moors verdiend niet eens 50% van Wendy of Linda’s salaris

 9. Donny

  Simpel: Wendy en Linda er uit zwiepen want die zijn makkelijk vervangbaar. Die flauwekul van kunstmatige bewondering ofwel hypen en ophemelarij zijn voorgoed voorbij. Daar hebben ze leuk hun zakken mee kunnen vullen en nu wegwezen. Want wat zij doen kan iedereen.

 10. Donny

  Moet zijn: de tijden van die flauwekul van kunstmatige bewondering ofwel hypen en die onterechte ophemelarij zijn voorgoed voorbij.

 11. Thijs

  Reactie op Donny:

  Ik zie Irene echt geen Ushi of Dushi spelen.

  En daarnaast geloof ik ook niet dat ze IHVH kan presenteren of Miljoenenjacht.

  Dus je reactie is een beetje overdreven.

 12. Donny

  Reactie op Thijs: Dacht jij dat echt? Ik denk dat ze het allebei met verve zou kunnen, misschien zelfs wel beter maar ze krijgt de kans natuurlijk niet. Ze zorgen daar eerst voor zichzelf en dan komt de rest pas. A: neukt ze de baas niet en B: heet ze geen de Mol. Dikke pech dus.

 13. Puk

  Ik zou het enig, verfrissend en vernieuwend vinden als Irene eindelijk eens Miljoenenjacht zou doen. Die Linda hebben we nu wel gezien. Te saai voor woorden aan het worden. Too much. Gelijk even laten zien dat Irene dat net zo makkelijk kan. Alsof je voor Miljoenenjacht als presentatrice nog speciale vaardigheden moet hebben! hahahah Willen ze ons wel wijsmaken maar trappen we toch echt niet in.

 14. Anoniem

  Reactie op Puk:

  Irene? Je bedoelt toch niet Irene Moors? Ik neem aan van niet.

 15. Puk

  Ja, die. Maar dat weet je zelf ook wel dat het de kijker niets uit zou maken als Irene als dushi mallotig zou lopen doen en als Irene IHVH zou presenteren. Dat maakt alleen voor Wendy en Linda wat uit. Maar zo zakt de (valse) waarde van Linda en Wendy natuurlijk dus doe je maar net alsof dat niet kan, alsof die twee echt zo bijzonder zijn. (hypen) Bovendien is Irene niet gekunseld en Linda wel.
  Heus, het scheelt 100.000 den euro’s en de kijker maakt t echt niets uit.

 16. Tetje

  Of zet Jochem v Gelder op Miljoenenjacht. Scheelt bakken met geld en wedden dat er geen kijker minder zal kijken dan wanneer Linda daar staat? Maar dat weten ze daar in Hilversum zelf ook wel natuurlijk.

 17. Jochem

  Waar zou het toch aan liggen dat die PO-fanbois zoveel moeite hebben met Wendy en Linda? Je mag 3* raden. ;)

 18. Anoniem

  Reactie op Jochem: Ja hoor!! Jij doelt op dat ze jaloers zijn. Typische co gedachten want objectief kijken kunnen ze niet. Jammer dat je met heel veel geld nog steeds geen hersens kunt kopen anders hadden ze daar iedereen ongeveer hetzelfde salaris gegeven want zoveel schelen die Leco trutjes nou ook weer niet met elkaar en hadden ze nu minder financieele problemen.

 19. Donny

  Nou als je met veel geld hersens kunt kopen zou ik misschien jaloers zijn, hoewel ik al aardig bedeeld ben wat dat betreft. Dus geen enkele reden om jaloers te zijn om wat die meiden materieel bezitten. Als de geldberg slinkt , wat in deze tijd onvermijdelijk is, zijn ze nergens meer. Daar hoef je absoluut niet jaloers op te zijn. Hoewel ze dat wel t liefst zouden willen getuige hoevaak dat hier op mc door die co’tjes gesuggereerd wordt. Dom dom dom.

 20. James

  Neem Bridget, 3x de Balkenende norm, zo dom als het achterste van een varken, een verbeelding of dat ze heel wat is en ze kan niks. Wie wil daar nu mee ruilen? Denk na Jochem. Waarom verdient die griet zoveel? Dachten ze hier nog eens 20 jaar succesvol mee door te kunnen gaan? Ben je dan zelf niet een beetje errug naief? En ben jij er ook zo een die daar hoge achting voor heeft voor mensen als Bridget die heel makkelijk heel veel verdienen terwijl ze niets kunnen? Hoe komen die omhooggevallen tokkies, wat co’tjes toch meestal zijn, erbij dat mensen jaloers op ze zijn? Het blijft voor mij een raadsel.

 21. Jochem

  Reactie op Anonymous:

  Gelukkig kunnen PO-fanbois wel heel objectief TV kijken. :lol:

 22. Anoniem

  Reactie op Jochem: Je hebt het hier tegen televisiekijkers en geen PO-fanboys.

 23. Televisiefreaks

  Medewerkers van RTL Nederland gaan vooralsnog geen actie voeren. Hier was op 31 oktober nog wel degelijk sprake van.

  Vlak voordat de werknemers een vergadering wilden houden over de voorgenomen acties, kwam RTL over de brug met toezeggingen over de cao.

  Een woordvoerder van journalistenbond NVJ (Neder-landse Vereniging van Journalisten) meldt dat RTL zou hebben beloofd dat de vergoeding voor verve-lende diensten, zoals avond- en nachtdiensten, op korte termijn niet zal verdwijnen.

  “Dat kan zo driehonderd euro in de maand sche-len”, zegt de woordvoerder. Met deze toezegging is volgens hem de angel uit het conflict.

  De NVJ wil nu weer met RTL Nederland om tafel om opnieuw cao-onderhandelingen te voeren. Mogelijk dat dit aan het einde van deze week al kan.

  De NVJ hoopt dat RTL Nederland de gedane uit-spraken tijdens dit overleg herhaalt. “We wachten even met de eventuele verdere ontwikkeling van acties, maar indien nodig kun je deze heel snel weer opnieuw opzetten.”

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.