‘Nederland wil niet meer naar Songfestival’

Geplaatst op za 31 okt 2009 om 16:48Foto: TROSDe Nederlandse Publieke Omroep moet stoppen met het Eurovisie Songfestival. Dat vindt maar liefst 86 procent van de Nederlanders, blijkt uit een onderzoek van Intomart GfK in opdracht van het RTL 4-programma Wat Vindt Nederland?. In de tv-show van Jack Spijkerman staan actuele kwesties centraal en omdat een aantal landen stopt met het festival, werd voor de aflevering van zaterdag de opinie van Nederland gepeild. John van den Heuvel en Leco van Zadelhoff zijn deze week te gast in Wat Vindt Nederland?.


30 Reacties op “‘Nederland wil niet meer naar Songfestival’”


 1. wouter

  ben ik het niet mee eens ik vind het songfestival een traditie die we in eer moeten houden in mei. Want als nederland niet meer mee doet zal het ook wel niet meer uitgezonden worden. Bovendien sturen wij nooit een echt goed nummer in zeker de laatste twee jaar waren slechte nummers. Nummers die niet speciaal voor het songfestival geschreven zijn die toevallig nog ergens lagen. Dus we moeten niet zeuren dat we ons nooit plaatsen.

 2. Chiel

  En toch ieder jaar veel kijkers! Van mij hoeft het ook niet, maar het nieuws eromheen is toch altijd wel weer leuk.

  Heb liever dat ze het geld besteden aan een nieuwe serie van Spel zonder grenzen. :)

 3. Criticus

  Als Jack Spijkerman nu eens een onderzoek laat doen met de vraag: “Moet Jack Spijkerman van de buis af”. Dan zegt ook meer dan 80% van de Nederlanders dat!
  Stopt hij dan ook?

 4. Martijn

  Nederlanders zijn zeikerds. Laten we eens een echt goed nummer sturen, dat hebben we in geen jaren gedaan.

  Mag ik eraan herinneren dat Noorwegen dit jaar met overmacht won? Da’s toch ook geen oostblokland? IJsland (2e), Engeland (5e), Griekenland (7e)en Frankrijk (8e) zaten ook in de top tien.

 5. Gerard

  Hun stuurde twee jaar geleden een nummer dat ze al zeven jaar op de plank had liggen. Dat is een beschamende instelling! Als ze het echt zo’n goed nummer vond, had ze het echt wel op één van haar albums gezet.

  Het was gewoon een afdankertje.

  En dan vinden we het gek dat we steedsl aag eindigen?

  De jaren ervoor waren niet veel beter met middelmatige nummers van Edsilia en Treble.

 6. Gerard

  Typfoutje in mijn vorige bericht. Hun moet Hind zijn natuurlijk.

 7. Joost

  Dit bericht klopt van geen kanten. Er zijn helemaal geen landen die stoppen met het songfestival.

 8. Campingzender6

  Misschien moeten we een aantal jaar een time out nemen.

 9. Huh?

  Totaal niet mee eens. Mij is niets gevraagd. Ik zeg: juist WEL meedoen, maar dan met échte artiesten! Geen Gordons, Marco Borsato’s of Anouks, maar A-artiesten. Stuur Lisa (Hordijk) naar het ESF bijvoorbeeld. Een dijk van een stem! Of Within Temptation met een goed nummer. Niet van die standaardliedjes en al helemaal geen liedjes die vorig jaar wel scoorden, maar dit jaar niet.

 10. fan

  Waarom Nederland niet mee willen doen aan het Eurovisie Songfestival??? Jammer als ze niet mee doen :-(

 11. Jelle -

  Reactie op Chiel:
  Nu je het daar toch over hebt, hoeveel kijkers trok dat eigenlijk als ik vragen mag?

 12. DP

  nu het naar de tros gaat, is er wel een kans dat het een beetje veranders, als ze slim zijn hangen ze er een programma aanvast net als engeland gedaan heeft met your country needs you

 13. Toppers

  Weggegooid geld en het Eurovisie songfestival heeft een dramatisch laag niveau. Dit geldt zeker voor de Nederlandse inbreng, met als dieptepunt de Toppers, wat een afgang was dat.

 14. Jessica

  Idd Stoppen! Elk jaar doen we weer mee met die flauwekul. En elk jaar is het weer : Ahh jammer Ahh Jammer Ahh jammer. Kom op zeg we komen echt niet meer door die voorrondes.. 1 politieke zooi en de TROS of de NOS or whatever blijft zo Naïef om steeds weer dat cirus uit te zenden.

 15. Rob

  We moeten gewoon mee doen, maar dan met een echt goed nummer geen prut. Dat begreep de NOS in ieder geval niet. Denk dat het ook niet veel beter wordt met de TROS. Geen nummer insturen zou zonde zijn.

  Dus ik zeg: ‘Stuur een goed nummer van een bekende artiest en besteed er goed aandacht in het BUITENLAND, dus niet Nederland!!!!(zoals ze dit jaar deden en dan ook nog met het slechtste en belabberdste nummer ooit!!!!!)’

 16. bessy

  Ga er nou maar vanuit dat we nooit meer winnen.
  Niet omdat we slecht zijn, of vanwege het Oostblok.
  Maar omdat er nu eenmaal 40 landen meedoen. En er kan er elke keer maar eentje winnen.
  Waarom stoppen we anders ook niet met het WK/EK?

 17. Anoniem

  het gekke is dat zowel Ik Hou van Holland als Spijkerman gebruik maken van Intomart en soms zie je de zelfde vraag voorbij komen met een andere uitslag en vanavond had Linda een filmpje die vorige week bij Jack was, over recyclen gesproken.

 18. Chiel

  Reactie op Jelle –: Geen idee, maar de herhalingen in 2003 (zoiets moet het zijn geweest) van de show uit 1997/1998 trokken toen op een woensdagavond op Nederland 2 (wat nu 1 is) 800.000 – 1 miljoen kijkers.

 19. Axel

  Ik vind dat we gewoon moeten gaan. Als we een sportwedstrijd verliezen gaan we de volgende keer toch ook gewoon weer meedoen. Zie het voor me…….nee helaas omdat we vorig jaar verloren zijn met voetbal sturen we dit jaar het elftal naar huis???

 20. Sebastiaan

  We moeten JUIST mee blijven doen! We moeten alleen betere liedjes insturen! De regel dat een artiest zijn/haar eigen nummer mag kiezen moeten ze afschaffen!!!
  Qua artiesten zet ik dit jaar in op Jim Bakkum, Glennis Grace of Sharon Kips!!

 21. p.m.

  Maakt helemaal niets uit wie je stuurt ,zolang televoting nog steeds van toepassing is zullen we nooit winnen
  komt gewoon dat medelanders in europa op hun eigen land kunnen stemmen
  bijvoorbeeld , hoeveel Turken wonen er in west europese landen? die stemmen op hun eigen land
  Denk dat het helemaal anders moet . geen Europese juryleden, maar een vakjury samengesteld uit platenmaatschapijen uit de USA
  EN NOOIT MEER TELEVOTING , wat dat is het probleem

 22. Haasje

  Reactie op p.m.: Exact, dat hele televoting gebeuren maakt het een zeer oneerlijk gebeuren. En als je dan ook nog eens een act als de Toppers (voor het buitenland totaal nietszeggend en niet grappig) met een baggernummer stuurt en denkt hiermee door de voorrondes te komen…… Inderdaad beter om te stoppen met die flauwekul.

 23. Bas

  Aantal landen in 2010 is nog niet bekend. Er kan altijd nog een record aantal landen mee gaan doen, zie: http://songfestival.web-log.nl/songfestival/2009/11/ebu-invitatie-v.html

  Denk verder dat ‘we’ Nederlanders ook niet goed tegen ons verlies kunnen. Landen als Oekraïne scoren omdat ze met liedjes komen van nu. Nederland is blijven hangen in het songfestival van de jaren’80, zie het liedjes Shine van Gordon van afgelopen jaar…. Gewoon doorgaan, want het is een traditie en er kijken nog steeds 2 miljoen mensen en ooit gaan ‘we’ het wel weer goed doen, wie weet in 2010 in Oslo al…….

 24. www.mediafiles.nl.tt

  Van mij hoeft het niet

 25. ad kritische kijker

  Gewoon stoppen met deze pulp. Inhoud slecht, investering te veel in relatie prijs kwaliteit. Deze derde rangs oosteuropese fopspeen niet meer sponseren. Hopelijk dat de TROS en de overige CO er eindelijk eens mee gaan kappen. De NOS is duidelijk geweest met haar besluit.

 26. Martijn

  Reactie op ad kritische kijker:

  Ad, sukkel, je weet er niks van. De NOS is niet gestopt omdat ze het songfestival niks vind. Maar gewoon omdat ze amusement niet ziet als haar taak binnen dit bestel.

 27. Frank

  Het Songfestival is een typisch nichtenfeestje. Niks tegen, maar dat hoeft wat mij betreft niet op TV. Het kost veel geld, en de PO zou dat eerder in kwaliteitsdrama of onderzoeksjournalistiek moeten stoppen.

 28. p.m.

  Reactie op Martijn:

  U bent een van de weinige die precies weet hoe de vork aan de steel zit

 29. E. Hartsema

  Als songfestivalliefhebber hoop ik dat de TROS niet een van hun eigen ” sterren” van de Muziekfeesten stuurt, maar de wijsheid heeft een echte artiest met een goed, eerlijk liedje uit te zenden.

  Helaas is het verdacht stil. Normaal zouden de componisten nu al moeten zijn uitgenodigd aan het werk te gaan. Het is zeker al in een “achterkamertje” beslist.
  Op het laatste nippertje dienen de liedjesschrijvers dan alleen nog voor decor.

 30. E. Hartsema

  Natuurlijk zijn Nick & Simon en Jan Smit wel okee.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.