Geen enkele omroep geïnteresseerd in ONM

Geplaatst op vr 30 okt 2009 om 13:06Foto: Nick van OrmondtRTL Nederland en SBS hebben geen interesse in de soapserie ONM. Dat hebben de tv-bedrijven donderdag laten weten aan Shownieuws. De beslissing van Nederland 3 om te stoppen met de soap lijkt daarmee het definitieve einde van ONM te betekenen. “Er blijft niet veel over, maar ik bedoel: neem een risico!“, zegt actrice Natalie Edwardes. “Het zou echt zonde en onterecht zijn. Ze zeggen: ‘Het staat om zeven uur, het heeft te weinig kijkcijfers, dus dan werkt het niet’. Ik word nu alweer pissig.


34 Reacties op “Geen enkele omroep geïnteresseerd in ONM”


 1. sandra

  Whoehahahaha

 2. NRG - isoaps.nl

  Treurig dat het einde dan nu toch echt definitief lijkt :'(

 3. rem

  gerem, wel lullig voor de acteurs van ONM.. en het is ook echt jammer dat dit definitief het einde is van de soap serie..

  Ik denk dat rtl onm best wel zou willen hebben, maar kan mij goed voorstellen dat ze niet zo’n hoog budget gaan uitgeven aan een soap die waarschijnlijk niet meer als een half miljoen kijkers kan trekken

 4. Flippo

  Natalie Edwardes? Nog nooit van gehoord…

 5. Kasper

  “Dat hebben de tv-bedrijven donderdag laten weten aan Shownieuws”

  Aan Shownieuws! Fantastische bron is dat

 6. Wouter

  Was te verwachten, als die 300.000 voor BNN al te weinig zijn.. Waarom zou een andere zender dan wel 7 miljoen euro geven!!

 7. Anoniem

  Een bedrag van 7 miljoen is natuurlijk ook veel te veel voor een produktie als dit.
  Zeer terecht dat het stopt er zouden denk ik wel 8 andere programma,s gemaakt kunnen worden voor dat geld.

 8. vinn

  echt onwijs jammer
  ONM is echt heel leuk. Iedereen moet het nu eigenlijk spontaan gaan kijken

 9. Robin

  Tja.. dit zag ik aankomen hoor.. de zenders als RTL zitten niet te wachten op de kosten wat ONM kost en het leverd te weinig op.

  Maar wel triest voor de acteurs :(

 10. Donny

  Heeft een enorme slechte verhaallijn, 20x zo slecht als GTST.
  GTST is geweldig en spannend.
  ONM totaal niet.

 11. Richard2

  Reactie op vinn:

  Dat maakt voor de cijfers helemaal niet uit. Het gaat om de ca. 1100 mensen met een kastje. Als daarvan een paar personen meer opeens wel naar ONM gaan kijken, schieten de cijfers meteen omhoog. Zo wel een leuke grap zijn.

 12. hans

  Joop Atsma gaat vragen stellen over het stop zetten van de soap aanstaande dinsdag in het vragenuurtje… zie Telegraaf.nl

 13. mark

  Wat jammer… Blijft er dus niks meer over. Want op Ned. 1 en 2 is ook geen plaats. Misschien iets om samen met de Belgen te doen, dan kost het maat de helft… En zet het anders maar op TMF?

 14. Erwin

  Reactie op hans:

  Ik ben het nooit eens met die Atsma en z’n befaamde ‘proefbalonnetjes’ maar hierin heeft hij volkomen gelijk natuurlijk.
  Gaat ongetwijfeld goed komen voor ONM.

 15. p.m.

  misschien iets voor canvas of brt ?kunnen de fans het in iedergeval blijven volgen

 16. Lorena

  maak er anders een wekelijkse serie van van 50 minuten:p
  ja ik zeg ook maar wat. en dan gewoon in september tot eind november een seizoen van 13 afleveringen en dan in maart tot eind mei weer een seizoen met 13 afleveringen.

 17. Martijn

  Mooi zo. Ze hebben deze serie kapot gemaakt met de geforceerde intrede van allochtonen. Zo van: kijk ons een multiculti zijn.

  Prima hoor, een paar Marocs in zo’n serie. Maar hier ging het veel te opzichtig.

 18. Martijn

  Die Atsma is een halve gare.

  Elk seizoen verdwijnen er programma’s van de buis. En er zijn altijd mensen die dat jammer vinden.

  Dan kunnen we wel vragen blijven stellen.

 19. Timor

  Reactie op mark: Denk jij dat MTV Nederland 7 miljoen heeft? Alle TMF programma’s zijn met nog geen ton gemaakt.

  Zonde dat deze serie door Roek onterecht kapot gemaakt wordt, omdat hij denkt dat een andere soap wel goed zou gaan scoren.

 20. Anoniem

  Als kijker van het eerste uur ben ik altijd fel gekant geweest tegen de verjongingsdrift die Yorin destijds is begonnen en door BNN in overdrive is gezet, maar eind vorig seizoen en begin dit seizoen is ONM qua acteurs enorm opgeknapt en ook qua verhaallijnen ging het weer de goede kant op.

  Dat de netmanager van Nederland 3 denkt dat een andere soap op hetzelfde tijdstip wel gaat scoren is totaal van de zotte. Die 7 miljoen moet zeker al vast opzij gezet worden voor die gouden handdruk die hij straks krijgt voor z’n incompetente handelen.

  Doodzonde dat een monument als ONM nu definitief wordt gesloopt en helemaal bizar dat de omroep die het uitzendt wel door wil gaan.

 21. renzo

  geen rtl O dan kijk maar neit meer =xd:P

 22. Timor

  Dankzij die achterlijke Roek Lips is deze oude serie de grond ingeboord. De meeste acteurs zitten er al zo lang in en die zitten nu meteen zonder werk op Pamela na dan en het is nu steeds lastiger om aan een rol te komen, met name als je in een serie als ONM zat wat altijd kritiek krijgt.

 23. Sebastiaan

  Reactie op Timor:

  Zeg doe eens aardig tegen die Roek Lips, hij doet ook maar zijn werk.

  En als dat je beste verweer is tegen deze actie, dan heb je ook niet veel te zeggen. Op 2 acteurs na zitten alle personages in ONM er sinds 2004 in.

  Om de haverklap worden ze per 3 ontslagen door BNN en komen er weer 3 nieuwe in. En nu klagen dat de kijkers niet genoeg binden met de serie. Vind je het gek als alles elke paar maanden compleet anders is

 24. Bram

  Reactie op Anonymous:
  Een monument? Het is gewoon een slecht bekeken soap. We moeten het nou ook niet groter en belangrijker maken dan het is. Het is geen NOVA.

 25. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op Sebastiaan: Pardon? Stuk voor stuk kiezen (populaire) acteurs en actrices uit ONM er ZELF voor om hun horizon te verbreden.

  Jasmine Sendar —> na acht jaar toe aan iets nieuws, zit nu in internationale meidengroep
  Sarah Chronis –> te druk met High School Musical
  Jop Joris –> is het na zeven jaar ook beetje zat en aan de slag gegaan als opnameleider bij ONM
  Eric Bouwman –> ook zelf besloten ermee te stoppen
  Sander Foppele –> sinds 2000 te zien, geniet nu van het leven d.m.v. fotografie en schilderen
  Juliette van Ardenne –> heeft een jaar in ONM gezeten, heeft zelf een vaste rol afgewezen
  Yolanthe van Kasbergen –> lijkt me duidelijk, te druk om ONM te blijven doen

 26. linda

  Roek Lips is de meest achterlijke en meest zielige persoon die ik me in kan denken om zo’n prachtserie als ONM van de buis te willen halen!!
  HOE DURFT HIJ???
  Is te gek voor woorden,zeker het feit dat hij dit in zn eentje weet te beslissen en totaal niet luistert naar de duizenden fans!
  SCHANDALIG!

 27. ONM-kijker

  Het is altijd jammer dat je favoriete serie ermee ophoudt, zelf vindt ik het ook jammer, maar goed, eens houdt het op, ik denk ook GTST, waar ik ook naar kijk, dat dat er ook mee ophoudt over een tijdje, want RTL had tot 2011 een contract met Endemol, las ik een tijd geleden. Maar goed, ik denk ook niet dat een andere zender het wil nog hebben, er is al zoveel gesleuteld aan de serie, als het stopt, dan stopt het, krijgen we wel in mei een knallend einde, misschien een explosie in het cafe van JP, met alle personages erbij, als ze het toch knallend willen afsluiten

 28. robbieboy

  Reactie op ONM-kijker: De zomercliffahnger is al lang geschreven, en word in december opgenomen. Ben dus bang, dat als het IDD niet meer terug komt, we een open einde krijgen, ofzo. Maar het zal zeker geen afgerond verhaal worden

 29. Campingzender6

  Reactie op robbieboy:

  Robbieboy, Denk je nou werkelijk dat ze nu al de cliffhanger hebben geschreven? En als ze dat al hebben gedaan dan gooien ze dat nu om natuurlijk!

 30. Jaja

  ach geen gemis voor tv land. baggersoap

 31. Leroy

  Reactie op ONM-kijker: Duidelijk gefrustreerd door de stop. Want waarom denk je dat GTST er ‘over een tijdje’ mee zou stoppen? Daar is echt geen enkel argument voor.. GTST scoort dagelijks rond de 1,3 miljoen kijkers en dan denkt een ONM-kijker (zo noem je jezelf) dat GTST er over een tijdje mee gaat stoppen.

 32. Erik

  Ik geloof ook niet dat gtst er mee stopt hoor. als het zo doorgaat wat kijkcijfers betreft redden ze het wel. en ja onm ,we kunnen alleen maar hopen dat het blijft.

 33. inge

  Laats ze lekker net zoals Dynasty beschoten worden op een bruiloft. De hele cast, ben je ook gelijk van een open einde af, zodat deze vervelende serie nooit meer terug komt.

  Pfff GTST is zoveel keer beter dan deze serie. GTST heeft echt acteurs erin zitten, bij ONM zijn ze de betere als Yolanthe optijd gevlucht!

 34. NRG - isoaps.nl

  Wat is de rede van de strijd tussen ONM en GTST hier bij de reacties? Het zijn twee totaal verschillende series; dus niet te vergelijken. Ik begrijp niet wat GTST te maken zou hebben met het stoppen van ONM, omdat dat verband niet bestaat.

  ONM moet door, GTST moet stoppen, GTST is veel beter dan ONM, dus is het goed dat ONM stopt… allemaal vreemde vergelijkingen die helemaal niets te maken hebben met het stoppen van deze serie

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.