VPRO biedt documentaires downloadbaar aan

De mogelijkheid om tv-programma’s via Uitzending Gemist te bekijken bestaat al langer, maar de VPRO gaat deze week nog een stap verder in het digitaal aanbieden van programma’s. Een aantal documentaires dat is gemaakt in het kader van het crossmedia project Eeuw van de Stad –  waarin de wereldwijde verstedelijking centraal staat – kan vanaf  nu  gratis en in hoge kwaliteit worden gedownload. Ze worden aangeboden op de VPRO-site en via het zogenaamde Bit Torrent-netwerk.

De VPRO biedt hiermee de mogelijkheid om de documentaires  in DVD-kwaliteit te bekijken, op DVD te branden,  te remixen of  te  bewaren op de eigen computer.

Volgens Bregtje Van der Haak, projectleider van Eeuw van de Stad,  is dit een manier om de eigen achterban nog beter te bedienen. “Naast series als In Europa en Beagle, in het kielzog van Darwin die een breed en algemeen publiek aanspreken, maken we ook veel documentaires die interessant zijn voor een specifieke publieksgroep. In het geval van verstedelijking gaat het bijvoorbeeld om architecten, stedenbouwkundigen en studenten“, vertelt Van der Haak.

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de VPRO achterban steeds minder TV kijkt, maar juist dit soort uitzendingen wel hoog waardeert. Door programma’s ook downloadbaar aan te bieden krijgen uitzendingen letterlijk een langere levensduur en kunnen ze voor vele doeleinden worden ingezet. Juist als publieke omroep hebben wij de plicht om onze producties zo flexibel mogelijk aan te bieden aan ons publiek.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen