Positief advies voor PowNed en Wakker Nederland

Foto: SBSDe Publieke Omroep geeft minister Plasterk (Media) een positief advies over de toetreding van PowNed en Wakker Nederland tot het omroepbestel. “Pow- Ned richt zich op een publieksgroep die een voorhoede vormt qua vernieuwing van het mediagedrag, wat volgens de NPO een bron van inspiratie kan zijn“, zo luidt de conclusie. Wakker Nederland vertegenwoordigt volgens de NPO een groep “die onvoldoende gepresenteerd lijkt te zijn in het opiniërend aanbod van de Publieke Omroep“.

Naast de NPO adviseren ook de Raad van Cultuur en het Commissariaat voor de Media de minister over de nieuwe omroepen. Het Commissariaat gaf als enige een negatief advies, namelijk voor Wakker Nederland. “WNL heeft nog het nodige te doen met het aanscherpen van de governance en in de sfeer van ontvlechting van de banden met de Telegraaf Mediagroep“, luidt het oordeel.

Plasterk besluit uiterlijk 1 januari 2010 over de toekenning van de erkenningen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen