Nicolas Eglau leidt nieuw themakanaal RTL Lounge

Foto: RTLNicolas Eglau wordt verantwoordelijk voor de leiding van het themakanaal RTL Lounge. Hij doet dit vanuit zijn functie als ‘manager business development, strate- gy & thematic channels’. “Nicolas heeft aan de wieg gestaan van RTL Lounge en is zeer nauw betrokken geweest bij alle facetten van de totstandkoming; van het ontwikkelen van het concept tot het be- denken van de naam, van de contacten met de distributeurs tot het samenstellen van de programmering“, vertelt directeur Bert Habets van RTL.

Eglau werkt sinds maart 2008 bij RTL Nederland. Daarvoor werkte hij bij RTL Group in Luxemburg waar hij verantwoordelijk was voor verschillende expansieprojecten in Centraal- en Oost-Europa. Daarnaast was Eglau bij RTL Group betrokken bij de strategische ontwikkeling van bestaande RTL-zenders, zoals REN TV in Rusland. Nu gaat hij aan de slag met RTL Lounge. Bert Habets: “Hij heeft achttien maanden gepassioneerd aan dit project gewerkt en is de aangewezen persoon om RTL Lounge verder gestalte te geven en het succes uit te bouwen.

RTL Lounge begint aanstaande vrijdag 2 oktober met uitzenden. De nieuwe zender brengt zeven dagen per week, 24 uur per dag de beste programma’s uit binnen- en buitenland op het gebied van drama en lifestyle. De programma’s worden bij RTL Lounge niet onderbroken door commercials en starten elk heel of half uur.

RTL Lounge is in eerste instantie te ontvangen via de digitale pakketten van UPC en Ziggo. Daarnaast is RTL in gesprek met andere distributeurs.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen