‘LLiNK moet weg, MAX mag blijven’

De Publieke Omroep adviseert minister Plasterk om LLiNK uit het omroepbestel te zetten. Volgens de NPO voegt LLiNK niets toe aan het huidige aanbod. Wel pleit de NPO voor het behoud van MAX. “MAX heeft aansluiting gevonden bij de tone of voice van oudere kijkers en luisteraars die zich door de programma’s van MAX vaak beter herkend en gewaar- deerd voelen“, aldus de NPO. De Raad voor Cultuur en het Commissariaat voor de Media sluiten zich beiden aan bij het oordeel van de NPO.

LLiNK en Omroep MAX hebben nu een aspirant-status. Alleen voor MAX ziet de NPO nog toekomst in het omroepbestel. “Hoezeer het de NPO ook spijt en zich de sociale gevolgen realiseert, adviseert de NPO de aanvraag van LLiNK af te wijzen.

Plasterk ontvangt woensdag de adviezen van de NPO, de Raad voor Cultuur en het Commissiariaat voor de Media. Op basis van die drie adviezen zal de minister voor 1 januari 2010 een knoop doorhakken over welke omroepen een erkenning krijgen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen